Ga je voor een visje op de barbecue? Goed idee. Van kabeljauw tot forel en van garnalen tot zalm: het kan allemaal op de grill. Een mooie selectie recepten voor de visliefhebber.

Folie
Vis kopen? Haal dan per persoon ongeveer 75 gram. Bestrijk de vis met olie voordat je gaat grillen, anders plakt je vis vast aan het rooster. Je kunt vis ook als pakketje in aluminiumfolie op de barbecue leggen. Neem bijvoorbeeld kabeljauw, leg ‘m met wat groenten en kruiden op de folie. Dichtvouwen en na ongeveer 8 minuten op de barbecue heb je een heerlijk visje. Zorg er wel voor dat je de folie makkelijk kunt openen om te bekijken of de vis al gaar is. Als het visvlees wit, maar nog wel stevig is, is het gaar.

Visklem en rijgen
Ook handig: een visklem. Zo weet je zeker dat de vis heel blijft en kun je 'm makkelijk keren. De forel is daar uitstekend geschikt voor. Vul de buikholte met boter en groene kruiden. Wikkel de forel in aluminiumfolie en doe ‘m in de visklem. Heb je garnalen? Rijg deze aan pennen of bereid ze in de grillwok. Kies het liefst ongepelde garnalen, want de schaal beschermt en geeft veel smaak. Na 3-4 minuten zijn ze gaar.

Op de huid
Ook erg lekker is een stukje zalm op de huid van de barbecue. De huid beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Smeer de zalm dun in met olie en leg met de huidkant op de barbecue en in 3-4 minuten is ‘ie gaar.

Lees meer

Vis op de bbq (57)

sorteer op
recept Tilapiaspiesen met komkommersalade

Ti­la­pi­a­spie­sen met kom­kom­mer­sa­la­de

(4)
25 min.
recept Forel met verse kruiden en citroen

Fo­rel met ver­se krui­den en ci­troen

(59)
25 min.
recept In courgette gewikkelde forel

In cour­get­te ge­wik­kel­de fo­rel

(12)
30 min.
recept Smoked salmon nuggets met ranchsaus

Smo­ked sal­mon nug­gets met ran­ch­saus

(3)
4 u. 30 min.
recept Indonesische gemarineerde zalmfilet

In­do­ne­si­sche ge­ma­ri­neer­de zalm­fi­let

(91)
1 u. 10 min.
recept Gepofte aardappels met tonijncrème

Ge­pof­te aard­ap­pels met to­nijn­crè­me

(16)
35 min.
recept Thaise garnalen gemarineerd in kokosmelk

Thai­se gar­na­len ge­ma­ri­neerd in ko­kos­melk

(53)
1 u. 25 min.
recept Spiesen met garnalen, biefstuk en kruidenolie

Spie­sen met gar­na­len, bief­stuk en krui­den­olie

(48)
2 u. 30 min.
recept Kabeljauwpakketjes met groene curry

Ka­bel­jauw­pak­ket­jes met groe­ne cur­ry

(24)
20 min.
recept Siciliaanse knoflookgarnalen

Si­ci­li­aan­se knof­look­gar­na­len

(37)
30 min.
recept Peterselie-ansjovisboter

Pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

(8)
5 min.
recept Gambaspiesen met paprika en ananas

Gam­ba­spie­sen met pa­pri­ka en ana­nas

(25)
1 u. 20 min.
recept Witte-tonijnsteak met watermeloen

Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

(15)
30 min.
recept Spaanse surf & turfspiesjes met pittige tomatensaus

Spaan­se surf & turf­spies­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

(3)
25 min.
recept Garnalensaté met ananas

Gar­na­len­sa­té met ana­nas

(17)
1 u. 20 min.
recept Zalmspies met Parmaham en rozemarijn

Zalm­spies met Par­ma­ham en ro­ze­ma­rijn

(76)
1 u. 30 min.
recept Gepofte uien met peterselie-ansjovisboter

Ge­pof­te ui­en met pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

(8)
1 uur
recept Kabeljauwspiesen met citrusmayonaise

Ka­bel­jauw­spie­sen met ci­trus­may­o­nai­se

(25)
25 min.
recept Tonijn met tomaat-basilicumsaus

To­nijn met to­maat-ba­si­li­cum­saus

(65)
30 min.
recept Kabeljauw-hampakketjes

Ka­bel­jauw-ham­pak­ket­jes

(63)
20 min.
recept Visspies met laurier en citroen

Vis­spies met lau­rier en ci­troen

(30)
2 u. 20 min.
recept Zalmspies met rucolasaus

Zalm­spies met ru­co­la­saus

(89)
30 min.
recept Watermeloensalade met tonijn en feta

Wa­ter­me­loen­sa­la­de met to­nijn en fe­ta

(26)
15 min.
recept Tilapia met salie in parmaham

Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

(45)
20 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.