Ga je voor een visje op de barbecue? Goed idee. Van kabeljauw tot forel en van garnalen tot zalm: het kan allemaal op de grill. Een mooie selectie recepten voor de visliefhebber.

Folie
Vis kopen? Haal dan per persoon ongeveer 75 gram. Bestrijk de vis met olie voordat je gaat grillen, anders plakt je vis vast aan het rooster. Je kunt vis ook als pakketje in aluminiumfolie op de barbecue leggen. Neem bijvoorbeeld kabeljauw, leg ‘m met wat groenten en kruiden op de folie. Dichtvouwen en na ongeveer 8 minuten op de barbecue heb je een heerlijk visje. Zorg er wel voor dat je de folie makkelijk kunt openen om te bekijken of de vis al gaar is. Als het visvlees wit, maar nog wel stevig is, is het gaar.

Visklem en rijgen
Ook handig: een visklem. Zo weet je zeker dat de vis heel blijft en kun je 'm makkelijk keren. De forel is daar uitstekend geschikt voor. Vul de buikholte met boter en groene kruiden. Wikkel de forel in aluminiumfolie en doe ‘m in de visklem. Heb je garnalen? Rijg deze aan pennen of bereid ze in de grillwok. Kies het liefst ongepelde garnalen, want de schaal beschermt en geeft veel smaak. Na 3-4 minuten zijn ze gaar.

Op de huid
Ook erg lekker is een stukje zalm op de huid van de barbecue. De huid beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Smeer de zalm dun in met olie en leg met de huidkant op de barbecue en in 3-4 minuten is ‘ie gaar.

Lees meer

Vis op de bbq (53)

sorteer op
recept Salade van geroosterde mais & garnalen

Sa­la­de van ge­roos­ter­de mais & gar­na­len

(29)
30 min.
recept Peterselie-ansjovisboter

Pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

(8)
5 min.
recept Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen

Ross Dob­son's Thai­se knof­look­gar­na­len

(21)
55 min.
recept Mihoensalade met tropisch fruit

Mi­hoen­sa­la­de met tro­pisch fruit

(21)
10 min.
recept Tonijnspies teriyaki

To­nijnspies te­riy­a­ki

(42)
25 min.
recept Pittige visburger

Pit­ti­ge vis­bur­ger

(55)
20 min.
recept Visspies met laurier en citroen

Vis­spies met lau­rier en ci­troen

(28)
2 u. 20 min.
recept Gegrilde viskebabs

Ge­gril­de vis­ke­babs

(13)
1 u. 25 min.
recept Gegrilde witte tonijn met avocadosalade

Ge­gril­de wit­te to­nijn met avo­ca­do­sa­la­de

(79)
25 min.
recept Zalmspies met Parmaham en rozemarijn

Zalm­spies met Par­ma­ham en ro­ze­ma­rijn

(73)
1 u. 30 min.
recept Zalmspies met rucolasaus

Zalm­spies met ru­co­la­saus

(88)
30 min.
recept Tilapia in rozemarijnmarinade

Ti­la­pia in ro­ze­ma­rijn­ma­ri­na­de

(64)
50 min.
recept Tilapia met salie in parmaham

Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

(44)
20 min.
recept Spiesen met garnalen, biefstuk en kruidenolie

Spie­sen met gar­na­len, bief­stuk en krui­den­olie

(48)
2 u. 30 min.
recept Adukibonensalade met tonijn en gegrilde paprika

Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

(20)
8 u. 50 min.
recept Mihoensalade met ananas en paprika

Mi­hoen­sa­la­de met ana­nas en pa­pri­ka

(23)
20 min.
recept Geroosterde forel met salsa verde

Ge­roos­ter­de fo­rel met sal­sa ver­de

(26)
25 min.
recept Mixed visgrill

Mixed vis­grill

(25)
25 min.
recept Gevulde forel

Ge­vul­de fo­rel

(50)
25 min.
recept Kabeljauw-hampakketjes

Ka­bel­jauw-ham­pak­ket­jes

(62)
20 min.
recept Gambaspiesen met paprika en ananas

Gam­ba­spie­sen met pa­pri­ka en ana­nas

(24)
1 u. 20 min.
recept Forel in krant met barbecuestokbrood

Fo­rel in krant met bar­be­cue­stok­brood

(21)
40 min.
recept Kabeljauwspiesen met citrusmayonaise

Ka­bel­jauw­spie­sen met ci­trus­may­o­nai­se

(24)
25 min.
recept Zalm met salsa van gegrilde ananas

Zalm met sal­sa van ge­gril­de ana­nas

(17)
25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.