Tuurlijk een hamburger of een sate zijn altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten. Wat dacht je van stoere pulled pork, forel in een krant of zelfgemaakte baba ganoush, een Midden-Oosterse dip met gegrilde aubergine? Ook lekker: pizza van de barbecue.

Verrassende barbecue recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien bij de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden, als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt.

Lees meer

BBQ-re­cep­ten (487)

sorteer op
recept Ribeye met knoflook, yoghurt en munt

Ri­beye met knof­look, yog­hurt en munt

(41)
50 min.
recept Gegrilde entrecote met salsa verde

Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

(54)
30 min.
recept Forel met verse kruiden en citroen

Fo­rel met ver­se krui­den en ci­troen

(59)
25 min.
recept Limonadesiroop van vers fruit

Li­mo­na­de­si­roop van vers fruit

(0)
35 min.
recept Peperzalm

Pe­per­zalm

(48)
20 min.
recept Gegrilde maiskolven

Ge­gril­de maiskol­ven

(6)
25 min.
recept Mihoensalade met ananas en paprika

Mi­hoen­sa­la­de met ana­nas en pa­pri­ka

(24)
20 min.
recept Tortillapizza's met chorizo & avocado

Tor­til­la­piz­za's met cho­ri­zo & avo­ca­do

(15)
25 min.
recept Ribeye-cheeseburger

Ri­beye-chee­se­bur­ger

(69)
30 min.
recept Tomatensalsa

To­ma­ten­sal­sa

(51)
35 min.
recept Couscoussalade met avocado en tomaat

Cous­cous­sa­la­de met avo­ca­do en to­maat

(573)
20 min.
recept Thaise garnalen gemarineerd in kokosmelk

Thai­se gar­na­len ge­ma­ri­neerd in ko­kos­melk

(53)
1 u. 25 min.
recept Eendenborst met Chinese kruiden

Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

(31)
1 u. 35 min.
recept Ross Dobson's gegrilde venkel met kruidendressing

Ross Dob­son's ge­gril­de ven­kel met krui­dendres­sing

(13)
45 min.
recept Mexicaanse bonensalade

Mexi­caan­se bo­nen­sa­la­de

(99)
20 min.
recept Pittige kip-ananassalade

Pit­ti­ge kip-ana­nas­sa­la­de

(29)
25 min.
recept Spicy Latin hotdog

Spi­cy La­tin hot­dog

(20)
25 min.
recept Barbecue-kippenvleugels met dip van crème fraîche

Bar­be­cue-kip­pen­vleu­gels met dip van crè­me fraî­che

(2)
55 min.
recept Catalaans brood met olijvenpuree

Ca­ta­laans brood met olij­ven­pu­ree

(14)
20 min.
recept Minipizza's met mozzarella & salami en courgette & rode peper

Mi­ni­piz­za's met moz­za­rel­la & sa­la­mi en cour­get­te & ro­de pe­per

(33)
35 min.
recept Vietnamese kalkoen à la minute

Viet­na­me­se kal­koen à la mi­nu­te

(14)
1 u. 15 min.
recept Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas

Ge­pof­te Op­per­doe­zers met biet­jes en gei­ten­kaas

(20)
1 uur
recept Pulled pork

Pul­led pork

(55)
3 u. 45 min.
recept Mixed grill met aardappel en mais

Mixed grill met aard­ap­pel en mais

(22)
1 u. 35 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.