Tuurlijk een hamburger of een sate zijn altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten. Wat dacht je van stoere pulled pork, forel in een krant of zelfgemaakte baba ganoush, een Midden-Oosterse dip met gegrilde aubergine? Ook lekker: pizza van de barbecue.

Verrassende barbecue recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien bij de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden, als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt.

Lees meer

BBQ-re­cep­ten (487)

sorteer op
recept Pastasalade met salami en haricots verts

Pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi en ha­ri­cots verts

(50)
15 min.
recept Pastasalade met frambozen en blauwaderkaas

Pas­ta­sa­la­de met fram­bo­zen en blauw­a­der­kaas

(32)
15 min.
recept Thaise hotdogs met currymayo en gebakken uitjes

Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes

(18)
20 min.
recept Pittige kippenvleugels met mango en pindadip

Pit­ti­ge kip­pen­vleu­gels met man­go en pin­da­dip

(10)
1 u. 55 min.
recept Mojito met gember en jalapeño

Mo­ji­to met gem­ber en ja­la­pe­ño

(11)
1 u. 15 min.
recept Visspies met laurier en citroen

Vis­spies met lau­rier en ci­troen

(30)
2 u. 20 min.
recept Picanha met kruidenrub

Pi­can­ha met krui­den­rub

(10)
55 min.
recept Spinazie-artisjokdip met nacho's

Spi­na­zie-ar­ti­sjok­dip met na­cho's

(17)
10 min.
recept Couscouscaponata met aubergine

Cous­cous­capo­n­a­ta met au­ber­gi­ne

(51)
1 u. 35 min.
recept Italiaanse rode wijnmarinade

Ita­li­aan­se ro­de wijn­ma­ri­na­de

(8)
20 min.
recept Platbrood van de barbecue

Plat­brood van de bar­be­cue

(57)
30 min.
recept Mojo rojo

Mo­jo ro­jo

(2)
45 min.
recept Gegrilde coquillespiesen met Thaise komkommerdip

Ge­gril­de co­quil­lespie­sen met Thai­se kom­kom­mer­dip

(12)
55 min.
recept Gegrild gemarineerd rundvlees

Ge­grild ge­ma­ri­neerd rund­vlees

(17)
25 min.
recept Ribeye-cheeseburger

Ri­beye-chee­se­bur­ger

(69)
30 min.
recept Mojo verde

Mo­jo ver­de

(0)
10 min.
recept Tonijnspies teriyaki

To­nijnspies te­riy­a­ki

(43)
25 min.
recept Pastasalade met gandaham en perzik

Pas­ta­sa­la­de met gan­da­ham en per­zik

(118)
25 min.
recept Geroosterde ananas met kaneelijs

Ge­roos­ter­de ana­nas met ka­nee­lijs

(37)
1 u. 15 min.
recept Citroenkipspiesen met komkommercouscous

Ci­troen­kip­spie­sen met kom­kom­mer­cous­cous

(79)
20 min.
recept Spicy Latin hotdog

Spi­cy La­tin hot­dog

(20)
25 min.
recept Minispiesjes met pruimen en bacon

Mi­ni­spies­jes met prui­men en ba­con

(29)
15 min.
recept Zalmfilet met kappertjessaus

Zalm­fi­let met kap­per­tjes­saus

(37)
15 min.
recept Yoghurt-avocadodip

Yog­hurt-avo­ca­do­dip

(58)
10 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.