Tuurlijk een hamburger of een sate zijn altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten. Wat dacht je van stoere pulled pork, shortribs, forel in een krant of zelfgemaakte baba ganoush, een Midden-Oosterse dip met gegrilde aubergine? Ook lekker: pizza van de barbecue.

Verrassende barbecue recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien bij de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden, als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt.

Lees meer

BBQ-recepten (531)

sorteer op
recept Avo­ca­do-ha­ba­ne­ro fe­ver dip

Avo­ca­do-ha­ba­ne­ro fe­ver dip

25 min.
(1)
recept Jor­ds knol­sel­de­rij­s­teaks met chi­michur­ri

Jor­ds knol­sel­de­rij­s­teaks met chi­michur­ri

2 u. 25 min.
(2)
recept Jor­d's sa­la­de van 'ca­ve­mans­ty­le' ge­pof­te bie­ten

Jor­d's sa­la­de van 'ca­ve­mans­ty­le' ge­pof­te bie­ten

1 u. 15 min.
(0)
recept Warm­ge­rook­te zalm met vi­nai­gret­te van ge­gril­de ci­troen

Warm­ge­rook­te zalm met vi­nai­gret­te van ge­gril­de ci­troen

1 u. 15 min.
(0)
recept Mexi­caan­se tor­til­la's van de bbq

Mexi­caan­se tor­til­la's van de bbq

25 min.
(0)
recept Maiskol­ven van de bbq met man­gosal­sa

Maiskol­ven van de bbq met man­go­sal­sa

25 min.
(0)
recept Pit­ti­ge avo­ca­do­saus met li­moen

Pit­ti­ge avo­ca­do­saus met li­moen

10 min.
(0)
recept Ver­se to­ma­ten­saus met ko­ri­an­der

Ver­se to­ma­ten­saus met ko­ri­an­der

10 min.
(1)
recept Ge­gril­de maiskol­ven met chi­po­t­le­bo­ter

Ge­gril­de maiskol­ven met chi­po­t­le­bo­ter

15 min.
(0)
recept Ibe­ri­co ribs met griek­se rub en yog­hurt­saus

Ibe­ri­co ribs met griek­se rub en yog­hurt­saus

4 u. 25 min.
(1)
recept Texas sty­le shor­t­ribs met ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel

Texas sty­le shor­t­ribs met ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel

7 u. 30 min.
(0)
recept Pi­ri­pi­ri-kwar­tels met in­ge­maak­te bloem­kool

Pi­ri­pi­ri-kwar­tels met in­ge­maak­te bloem­kool

24 u. 30 min.
(0)
recept Agu­a fres­ca van wa­ter­me­loen

Agu­a fres­ca van wa­ter­me­loen

5 min.
(0)
recept Ca­ri­bi­sche aard­ap­pel met ge­gril­de braad­worst

Ca­ri­bi­sche aard­ap­pel met ge­gril­de braad­worst

30 min.
(3)
recept Cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de groen­ten

Cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de groen­ten

15 min.
(0)
recept Snel­le ta­gli­a­tel­le met to­ma­ten­saus, kro­kan­te au­ber­gi­ne en fe­ta

Snel­le ta­gli­a­tel­le met to­ma­ten­saus, kro­kan­te au­ber­gi­ne en fe­ta

10 min.
(5)
recept Bief­stuk­spie­sen met ge­gril­de groe­ne as­per­ges

Bief­stuk­spie­sen met ge­gril­de groe­ne as­per­ges

25 min.
(2)
recept Ge­gril­de per­zi­ken met ke­firyog­hurt en fram­bo­zen

Ge­gril­de per­zi­ken met ke­firy­og­hurt en fram­bo­zen

10 min.
(0)
recept Tex-mex wraps van de bar­be­cue

Tex-mex wraps van de bar­be­cue

25 min.
(0)
recept Sho­arma­pak­ket­je van de bar­be­cue

Sho­ar­ma­pak­ket­je van de bar­be­cue

25 min.
(1)
recept Zalm­spie­sen met so­ja­gla­ze

Zalm­spie­sen met so­ja­gla­ze

30 min.
(1)
recept BBQ-worst met ge­gril­de ro­mai­ne­sla en ranch-dres­sing

BBQ-worst met ge­gril­de ro­mai­ne­sla en ranch-dres­sing

30 min.
(1)
recept Bie­ten­bur­gers van de BBQ

Bie­ten­bur­gers van de BBQ

30 min.
(2)
recept Ma­kreel van de BBQ

Ma­kreel van de BBQ

25 min.
(2)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.