Tuurlijk een hamburger of een sate zijn altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten. Wat dacht je van stoere pulled pork, forel in een krant of zelfgemaakte baba ganoush, een Midden-Oosterse dip met gegrilde aubergine? Ook lekker: pizza van de barbecue.

Verrassende barbecue recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien bij de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden, als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt.

Lees meer

BBQ-re­cep­ten (434)

sorteer op
recept Broodje gerookte wortel (sandwich smoked carrots)

Brood­je ge­rook­te wor­tel (sand­wich smo­ked car­rots)

(3)
45 min.
recept Puntpaprika gevuld met halloumi, jalapeño en groene kruiden

Punt­pa­pri­ka ge­vuld met hal­lou­mi, ja­la­pe­ño en groe­ne krui­den

(16)
40 min.
recept Yoghurt-korianderdressing

Yog­hurt-ko­ri­an­der­dres­sing

(7)
5 min.
recept Baba ganoush

Ba­ba ganoush

(18)
25 min.
recept Gepofte-knoflooksaus

Ge­pof­te-knof­look­saus

(14)
55 min.
recept Forel in krant met barbecuestokbrood

Fo­rel in krant met bar­be­cue­stok­brood

(21)
40 min.
recept Halloumiburgers met gegrilde groenten

Hal­lou­mi­bur­gers met ge­gril­de groen­ten

(33)
30 min.
recept Maiskolf met zelfgemaakte kruidenboter en kaas

Maiskolf met zelf­ge­maak­te krui­den­bo­ter en kaas

(22)
30 min.
recept Burger met avocado en gebakken ei

Bur­ger met avo­ca­do en ge­bak­ken ei

(57)
30 min.
recept Limoenkipsaté met olijvenmayonaise

Li­moen­kip­sa­té met olij­ven­may­o­nai­se

(34)
2 u. 25 min.
recept Spaans brood met tomaat en knoflook

Spaans brood met to­maat en knof­look

(48)
15 min.
recept Tonijnspies teriyaki

To­nijnspies te­riy­a­ki

(42)
25 min.
recept Vegetarische filets met groene pepersalsa

Ve­ge­ta­ri­sche fi­lets met groe­ne pe­per­sal­sa

(3)
30 min.
recept Gehaktspiesen met ras el hanout & yoghurtdip

Ge­hakt­spie­sen met ras el han­out & yog­hurt­dip

(11)
25 min.
recept Snelle cheeseburger

Snel­le chee­se­bur­ger

(62)
10 min.
recept Warmgerookte zalm met gremolata

Warm­ge­rook­te zalm met gre­mo­la­ta

(18)
55 min.
recept Schouderkarbonade met mosterdsaus

Schou­der­kar­bo­na­de met mos­terd­saus

(16)
2 u. 25 min.
recept Zalmspies met Parmaham en rozemarijn

Zalm­spies met Par­ma­ham en ro­ze­ma­rijn

(73)
1 u. 30 min.
recept Gevuld stokbrood met ham

Ge­vuld stok­brood met ham

(56)
20 min.
recept Vegaburger met hummus

Ve­ga­bur­ger met hum­mus

(23)
25 min.
recept Quinoa met groene asperges en tofu

Quinoa met groe­ne as­per­ges en tofu

(43)
15 min.
recept Chilikarbonades met ananas

Chi­li­kar­bo­na­des met ana­nas

(52)
2 u. 25 min.
recept Mojito met gember en jalapeño

Mo­ji­to met gem­ber en ja­la­pe­ño

(8)
1 u. 15 min.
recept Mixed grill met aardappel en mais

Mixed grill met aard­ap­pel en mais

(21)
1 u. 35 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.