Tuurlijk een hamburger of een sate zijn altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten. Wat dacht je van stoere pulled pork, forel in een krant of zelfgemaakte baba ganoush, een Midden-Oosterse dip met gegrilde aubergine? Ook lekker: pizza van de barbecue.

Verrassende barbecue recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien bij de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden, als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt.

Lees meer

BBQ-re­cep­ten (487)

sorteer op
recept Gegrilde witte tonijn met avocadosalade

Ge­gril­de wit­te to­nijn met avo­ca­do­sa­la­de

(84)
25 min.
recept Gamba's met citroen

Gam­ba's met ci­troen

(42)
15 min.
recept Adukibonensalade met tonijn en gegrilde paprika

Adu­ki­bo­nen­sa­la­de met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

(20)
8 u. 50 min.
recept Ribeye met knoflook, yoghurt en munt

Ri­beye met knof­look, yog­hurt en munt

(42)
50 min.
recept Kipfilet met appel en dragon

Kip­fi­let met ap­pel en dra­gon

(53)
30 min.
recept Gegrilde entrecote met salsa verde

Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

(54)
30 min.
recept Forel met verse kruiden en citroen

Fo­rel met ver­se krui­den en ci­troen

(59)
25 min.
recept Provençaalse lamsbout

Pro­ven­çaal­se lams­bout

(46)
6 u. 35 min.
recept Picanha met kruidenrub

Pi­can­ha met krui­den­rub

(10)
55 min.
recept Vegetarische filets met groene pepersalsa

Ve­ge­ta­ri­sche fi­lets met groe­ne pe­per­sal­sa

(3)
30 min.
recept Dubbele cheeseburger met tomaat-ui-augurkrelish

Dub­be­le chee­se­bur­ger met to­maat-ui-au­gurk­re­lish

(32)
30 min.
recept Groenten met pistou en aioli

Groen­ten met pis­tou en ai­oli

(14)
15 min.
recept Ribeye met rucolapesto

Ri­beye met ru­co­l­a­pes­to

(27)
15 min.
recept Spinazie-artisjokdip met nacho's

Spi­na­zie-ar­ti­sjok­dip met na­cho's

(17)
10 min.
recept Platbrood van de barbecue

Plat­brood van de bar­be­cue

(56)
30 min.
recept Gegrilde groenten van de barbecue

Ge­gril­de groen­ten van de bar­be­cue

(119)
20 min.
recept Mexicaanse bonensalade

Mexi­caan­se bo­nen­sa­la­de

(99)
20 min.
recept Gegrilde coquillespiesen met Thaise komkommerdip

Ge­gril­de co­quil­lespie­sen met Thai­se kom­kom­mer­dip

(12)
55 min.
recept Oosterse pruimensalsa

Oos­ter­se prui­men­sal­sa

(20)
40 min.
recept Varkenshaas­spiesen met bosui

Var­kens­haas­spie­sen met bos­ui

(47)
35 min.
recept Gremolata

Gre­mo­la­ta

(13)
5 min.
recept Gegrilde-aardappelsalade met pittige dressing

Ge­gril­de-aard­ap­pel­sa­la­de met pit­ti­ge dres­sing

(9)
55 min.
recept Longdrink van sinaasappel

Long­drink van si­naas­ap­pel

(8)
1 u. 10 min.
recept bbq kipkluifjes met frites en witlofsalade

bbq kip­kluif­jes met fri­tes en wit­lofsala­de

(0)
55 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.