Tuurlijk een hamburger of een sate zijn altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten. Wat dacht je van stoere pulled pork, forel in een krant of zelfgemaakte baba ganoush, een Midden-Oosterse dip met gegrilde aubergine? Ook lekker: pizza van de barbecue.

Verrassende barbecue recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien bij de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden, als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt.

Lees meer

BBQ-re­cep­ten (487)

sorteer op
recept Guacamole

Gu­a­ca­mo­le

(181)
10 min.
recept Grillburger met truffelmayo, rucola en parmezaan

Grill­bur­ger met truf­fel­mayo, ru­co­la en par­me­zaan

(158)
25 min.
recept Orzosalade met tomaat, komkommer en feta

Or­zo­sa­la­de met to­maat, kom­kom­mer en fe­ta

(122)
25 min.
recept Gehaktspiesen met ras el hanout & yoghurtdip

Ge­hakt­spie­sen met ras el han­out & yog­hurt­dip

(14)
25 min.
recept Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes

Cher­ry­to­ma­ten­sal­sa met gra­naat­ap­pel­pit­jes

(52)
20 min.
recept Spies met tofu en korianderpesto

Spies met tofu en ko­ri­an­der­pes­to

(19)
1 u. 20 min.
recept Vegaburger met sesammayonaise en komkommer

Ve­ga­bur­ger met se­sam­may­o­nai­se en kom­kom­mer

(32)
25 min.
recept Freekehsalade met courgette, peppadew en dille

Freek­ehsa­la­de met cour­get­te, pep­pa­dew en dil­le

(75)
30 min.
recept Broodje gerookte wortel (sandwich smoked carrots)

Brood­je ge­rook­te wor­tel (sand­wich smo­ked car­rots)

(3)
45 min.
recept Speltcouscous met verse kruiden en granaatappel

Spelt­cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

(24)
10 min.
recept Spies met pittige biefstuk

Spies met pit­ti­ge bief­stuk

(19)
15 min.
recept Gegrilde pizza met tomaat en mozzarella

Ge­gril­de piz­za met to­maat en moz­za­rel­la

(40)
35 min.
recept Sesamgamba's met gember-sinaasappelsalsa

Se­sam­gam­ba's met gem­ber-si­naas­ap­pelsal­sa

(18)
1 u. 20 min.
recept Paprika-tomaat-salsa

Pa­pri­ka-to­maat-sal­sa

(33)
10 min.
recept Gegrilde speklapjes met gepofte aardappel

Ge­gril­de spek­lap­jes met ge­pof­te aard­ap­pel

(11)
1 u. 5 min.
recept Zomersalade met kaas en frambozen

Zo­mer­sa­la­de met kaas en fram­bo­zen

(84)
10 min.
recept Crispy speklapjes

Cris­py spek­lap­jes

(13)
8 u. 20 min.
recept Gegrilde preien met romesco

Ge­gril­de prei­en met ro­mes­co

(0)
45 min.
recept Speklapjes met krieltjes-bonensalade

Spek­lap­jes met kriel­tjes-bo­nen­sa­la­de

(16)
15 min.
recept Lamsvlees-komkommerspies

Lams­vlees-kom­kom­mer­spies

(9)
50 min.
recept Gepofte aardappel 6 keer anders

Ge­pof­te aard­ap­pel 6 keer an­ders

(28)
45 min.
recept Broodje barbecuebiefstuk

Brood­je bar­be­cue­bief­stuk

(86)
45 min.
recept Visspies met laurier en citroen

Vis­spies met lau­rier en ci­troen

(30)
2 u. 20 min.
recept Forel met spek

Fo­rel met spek

(18)
30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.