Tuurlijk een hamburger of een sate zijn altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten. Wat dacht je van stoere pulled pork, shortribs, forel in een krant of zelfgemaakte baba ganoush, een Midden-Oosterse dip met gegrilde aubergine? Ook lekker: pizza van de barbecue.

Verrassende barbecue recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien bij de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden, als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt.

Lees meer

BBQ-recepten (554)

sorteer op
recept Ge­gril­de piz­za met rau­we ham en truf­fel­ma­scar­po­ne

Ge­gril­de piz­za met rau­we ham en truf­fel­ma­scar­po­ne

2 u. 15 min.
(54)
recept Ge­pe­kel­de en ge­vlin­der­de kip van de bar­be­cue

Ge­pe­kel­de en ge­vlin­der­de kip van de bar­be­cue

8 u. 45 min.
(26)
recept Grill­bur­ger met truf­fel­mayo, ru­co­la en par­me­zaan

Grill­bur­ger met truf­fel­mayo, ru­co­la en par­me­zaan

25 min.
(167)
recept Ve­ga­bur­ger met se­sam­may­o­nai­se en kom­kom­mer

Ve­ga­bur­ger met se­sam­may­o­nai­se en kom­kom­mer

25 min.
(35)
recept Ja­la­pe­ño­bur­ger met gu­a­ca­mo­le & ched­dar-mais­koek­je

Ja­la­pe­ño­bur­ger met gu­a­ca­mo­le & ched­dar-mais­koek­je

30 min.
(50)
recept Ham­bur­ger met ge­gril­de groen­ten, hum­mus en wit­te kaas

Ham­bur­ger met ge­gril­de groen­ten, hum­mus en wit­te kaas

30 min.
(56)
recept Bur­ger met avo­ca­do en ge­bak­ken ei

Bur­ger met avo­ca­do en ge­bak­ken ei

30 min.
(63)
recept Pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi en ha­ri­cots verts

Pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi en ha­ri­cots verts

15 min.
(52)
recept Pit­ti­ge kip­pen­vleu­gels met man­go en pin­da­dip

Pit­ti­ge kip­pen­vleu­gels met man­go en pin­da­dip

1 u. 55 min.
(12)
recept Pas­ta­sa­la­de met fram­bo­zen en blauw­a­der­kaas

Pas­ta­sa­la­de met fram­bo­zen en blauw­a­der­kaas

15 min.
(36)
recept Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes

Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes

20 min.
(18)
recept Mi­ni­bur­gers met avo­ca­do

Mi­ni­bur­gers met avo­ca­do

38 min.
(37)
recept Or­zo­sa­la­de met to­maat, kom­kom­mer en fe­ta

Or­zo­sa­la­de met to­maat, kom­kom­mer en fe­ta

25 min.
(129)
recept Spi­na­zie­sa­la­de met ge­gril­de kip, aard­bei­en & wit­te kaas

Spi­na­zie­sa­la­de met ge­gril­de kip, aard­bei­en & wit­te kaas

25 min.
(51)
recept Spi­na­zie-ar­ti­sjok­dip met na­cho's

Spi­na­zie-ar­ti­sjok­dip met na­cho's

10 min.
(20)
recept Ge­pof­te Op­per­doe­zers met biet­jes en gei­ten­kaas

Ge­pof­te Op­per­doe­zers met biet­jes en gei­ten­kaas

1 uur
(20)
recept Ross Dob­son's ham­bur­ger­tjes met ha­ris­sa

Ross Dob­son's ham­bur­ger­tjes met ha­ris­sa

2 u. 25 min.
(10)
recept Ross Dob­son's ge­gril­de ven­kel met krui­dendres­sing

Ross Dob­son's ge­gril­de ven­kel met krui­dend­res­sing

45 min.
(15)
recept Sa­la­de van ge­roos­ter­de mais & gar­na­len

Sa­la­de van ge­roos­ter­de mais & gar­na­len

30 min.
(35)
recept Ta­co­co­nes met bief­stuk en avo­ca­do

Ta­co­co­nes met bief­stuk en avo­ca­do

1 u. 35 min.
(57)
recept Agu­a fres­ca

Agu­a fres­ca

5 min.
(25)
recept Ge­rook­te en­tre­co­te met ro­mes­co

Ge­rook­te en­tre­co­te met ro­mes­co

55 min.
(30)
recept Ross Dob­son's Thai­se knof­look­gar­na­len

Ross Dob­son's Thai­se knof­look­gar­na­len

55 min.
(29)
recept Maiskolf met zelf­ge­maak­te krui­den­bo­ter en kaas

Maiskolf met zelf­ge­maak­te krui­den­bo­ter en kaas

30 min.
(25)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.