Sta je graag in de keuken en mag het allemaal wel een culinair tintje hebben? Met deze recepten zet je iets heel bijzonders op tafel.

Koken is hot, op tv zie je het ene na het andere programma over chef-koks en hobbykoks voorbij komen. Aangestoken door het kookvirus? Trek je terug in de keuken en zet met deze Allerhande recepten iets bijzonders op tafel.

Het voorgerecht
Als chef-kok begin je het diner natuurlijk met een bijzonder gerecht. Serveer bijvoorbeeld gegratineerde mosselen met saffraansaus. Ook feestelijk: een groentesoufflé met ricotta en witte kaas.

Het hoofdgerecht
Veel mensen eten het alleen in een goed restaurant: kreeft, maar je kunt het ook zelf klaarmaken. Bekijk het instructiefilmpje kreeft klaarmaken en je ziet hoe je een kreeft kookt en opensnijdt om te serveren. Op de site vind je allerlei prachtige recepten voor kreeft. Als vleesgerecht kun je kiezen voor een saltimbocca van varkenshaas. Heerlijk mals en van te voren al voor te bereiden.

Het nagerecht
Het klapstuk na een heerlijk diner: het dessert. Ga je voor de panna cotta classica of de frisse limetaartjes? Sommige nagerechten zoals pudding en taart kun je prima een dagje van tevoren maken. Zo heb je op de dag van het diner zelf meer tijd voor de eerste twee gangen.

Kookles
Ben je enthousiast maar heb je de fijne kookkneepjes nog niet onder de knie? Allerhande laat je alle beginselen van het koken zien in handige filmjes. Van blancheren, flamberen en pocheren, tot sushi maken, oesters openen en bechamel maken: iedereen kan koken!

Lees meer

Culinair eten (113)

sorteer op
recept Ros­bief in sa­lie­saus met ap­pel en ge­roos­ter­de groen­ten

Ros­bief in sa­lie­saus met ap­pel en ge­roos­ter­de groen­ten

2 u. 5 min.
(293)
recept Kleur­rij­ke groen­te­pas­ta met zoe­te aard­ap­pel

Kleur­rij­ke groen­te­pas­ta met zoe­te aard­ap­pel

35 min.
(34)
recept Stic­ky bar­be­cue­been­ham

Stic­ky bar­be­cue­been­ham

1 u. 5 min.
(5)
recept Slow ro­a­sted ros­bief met groe­nekrui­den­korst

Slow ro­a­sted ros­bief met groe­nekrui­den­korst

1 u. 15 min.
(40)
recept Ome­let si­bé­ri­en­ne

Ome­let si­bé­ri­en­ne

32 min.
(23)
recept Zalm in zout­korst

Zalm in zout­korst

45 min.
(27)
recept Fram­bo­zen-ijs­taart met pis­ta­che­no­ten

Fram­bo­zen-ijs­taart met pis­ta­che­no­ten

2 u. 25 min.
(392)
recept Hal­ve kreef­ten­staar­ten met pit­ti­ge li­moen­dip

Hal­ve kreef­ten­staar­ten met pit­ti­ge li­moen­dip

20 min.
(20)
recept Rijst­vel­loem­pia’s met eend

Rijst­vel­loem­pia’s met eend

30 min.
(90)
recept Ker­strol met Griek­se yog­hurt

Ker­strol met Griek­se yog­hurt

1 u. 45 min.
(45)
recept Kerst­bom­be met cho­co­la­de­mous­se

Kerst­bom­be met cho­co­la­de­mous­se

2 u. 30 min.
(35)
recept Gar­na­len­cock­tail

Gar­na­len­cock­tail

10 min.
(46)
recept Ge­vul­de ros­bief met tut­ti frut­ti

Ge­vul­de ros­bief met tut­ti frut­ti

1 u. 15 min.
(9)
recept Ge­vul­de ros­bief met kas­tan­je­cham­pig­nons

Ge­vul­de ros­bief met kas­tan­je­cham­pig­nons

55 min.
(20)
recept Bis­que van kreeft & gar­na­len

Bis­que van kreeft & gar­na­len

55 min.
(32)
recept Ti­ra­mi­su-tri­f­le

Ti­ra­mi­su-tri­f­le

2 u. 30 min.
(112)
recept Ge­flam­beer­de crê­pes su­zet­te

Ge­flam­beer­de crê­pes su­zet­te

25 min.
(72)
recept Mal­se en­tre­co­te aan het stuk met twee sal­sa's

Mal­se en­tre­co­te aan het stuk met twee sal­sa's

3 uur
(103)
recept Pa­rel­hoen met ven­kel en gra­naat­ap­pel­saus

Pa­rel­hoen met ven­kel en gra­naat­ap­pel­saus

6 u. 15 min.
(60)
recept Ta­ji­ne met ge­kruid rund­vlees

Ta­ji­ne met ge­kruid rund­vlees

1 uur
(155)
recept Ge­bra­den run­der­borst­stuk

Ge­bra­den run­der­borst­stuk

5 u. 50 min.
(30)
recept Aard­pe­ren­soep

Aard­pe­ren­soep

30 min.
(88)
recept Ka­ra­mel- en cho­co-ap­pel­tjes

Ka­ra­mel- en cho­co-ap­pel­tjes

1 u. 35 min.
(23)
recept Om­ge­keer­de ba­na­nen­taart

Om­ge­keer­de ba­na­nen­taart

1 uur
(208)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.