Sta je graag in de keuken en mag het allemaal wel een culinair tintje hebben? Met deze recepten zet je iets heel bijzonders op tafel.

Koken is hot, op tv zie je het ene na het andere programma over chef-koks en hobbykoks voorbij komen. Aangestoken door het kookvirus? Trek je terug in de keuken en zet met deze Allerhande recepten iets bijzonders op tafel.

Het voorgerecht
Als chef-kok begin je het diner natuurlijk met een bijzonder gerecht. Serveer bijvoorbeeld gegratineerde mosselen met saffraansaus. Ook feestelijk: een groentesoufflé met ricotta en witte kaas.

Het hoofdgerecht
Veel mensen eten het alleen in een goed restaurant: kreeft, maar je kunt het ook zelf klaarmaken. Bekijk het instructiefilmpje kreeft klaarmaken en je ziet hoe je een kreeft kookt en opensnijdt om te serveren. Op de site vind je allerlei prachtige recepten voor kreeft. Als vleesgerecht kun je kiezen voor een saltimbocca van varkenshaas. Heerlijk mals en van te voren al voor te bereiden.

Het nagerecht
Het klapstuk na een heerlijk diner: het dessert. Ga je voor de panna cotta classica of de frisse limetaartjes? Sommige nagerechten zoals pudding en taart kun je prima een dagje van tevoren maken. Zo heb je op de dag van het diner zelf meer tijd voor de eerste twee gangen.

Kookles
Ben je enthousiast maar heb je de fijne kookkneepjes nog niet onder de knie? Allerhande laat je alle beginselen van het koken zien in handige filmjes. Van blancheren, flamberen en pocheren, tot sushi maken, oesters openen en bechamel maken: iedereen kan koken!

Lees meer

Cu­li­nair eten (113)

sorteer op
recept Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten

Ros­bief in sa­lie­saus met ap­pel en ge­roos­ter­de groen­ten

(290)
2 u. 5 min.
recept Kleurrijke groentepasta met zoete aardappel

Kleur­rij­ke groen­te­pas­ta met zoe­te aard­ap­pel

(31)
35 min.
recept Sticky barbecuebeenham

Stic­ky bar­be­cue­been­ham

(4)
1 u. 5 min.
recept Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst

Slow ro­a­sted ros­bief met groe­nekrui­den­korst

(40)
1 u. 15 min.
recept Omelet sibérienne

Ome­let si­bé­ri­en­ne

(22)
32 min.
recept Zalm in zoutkorst

Zalm in zout­korst

(27)
45 min.
recept Frambozen-ijstaart met pistachenoten

Fram­bo­zen-ijs­taart met pis­ta­che­no­ten

(371)
2 u. 25 min.
recept Halve kreeftenstaarten met pittige limoendip

Hal­ve kreef­ten­staar­ten met pit­ti­ge li­moen­dip

(20)
20 min.
recept Rijstvelloempia’s met eend

Rijst­vel­loem­pia’s met eend

(90)
30 min.
recept Kerstrol met Griekse yoghurt

Ker­strol met Griek­se yog­hurt

(44)
1 u. 45 min.
recept Kerstbombe met chocolademousse

Kerst­bom­be met cho­co­la­de­mous­se

(34)
2 u. 30 min.
recept Garnalencocktail

Gar­na­len­cock­tail

(44)
10 min.
recept Gevulde rosbief met tutti frutti

Ge­vul­de ros­bief met tut­ti frut­ti

(8)
1 u. 15 min.
recept Gevulde rosbief met kastanjechampignons

Ge­vul­de ros­bief met kas­tan­je­cham­pig­nons

(18)
55 min.
recept Bisque van kreeft & garnalen

Bis­que van kreeft & gar­na­len

(30)
55 min.
recept Tiramisu-trifle

Ti­ra­mi­su-tri­f­le

(108)
2 u. 30 min.
recept Geflambeerde crêpes suzette

Ge­flam­beer­de crê­pes su­zet­te

(71)
25 min.
recept Malse entrecote aan het stuk met twee salsa's

Mal­se en­tre­co­te aan het stuk met twee sal­sa's

(103)
3 uur
recept Parelhoen met venkel en granaatappelsaus

Pa­rel­hoen met ven­kel en gra­naat­ap­pel­saus

(59)
6 u. 15 min.
recept Tajine met gekruid rundvlees

Ta­ji­ne met ge­kruid rund­vlees

(155)
1 uur
recept Gebraden runderborststuk

Ge­bra­den run­der­borst­stuk

(29)
5 u. 50 min.
recept Aardperensoep

Aard­pe­ren­soep

(88)
30 min.
recept Karamel- en choco-appeltjes

Ka­ra­mel- en cho­co-ap­pel­tjes

(23)
1 u. 35 min.
recept Omgekeerde bananentaart

Om­ge­keer­de ba­na­nen­taart

(206)
1 uur
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.