Sta je graag in de keuken en mag het allemaal wel een culinair tintje hebben? Met deze recepten zet je iets heel bijzonders op tafel.

Koken is hot, op tv zie je het ene na het andere programma over chef-koks en hobbykoks voorbij komen. Aangestoken door het kookvirus? Trek je terug in de keuken en zet met deze Allerhande recepten iets bijzonders op tafel.

Het voorgerecht
Als chef-kok begin je het diner natuurlijk met een bijzonder gerecht. Serveer bijvoorbeeld gegratineerde mosselen met saffraansaus. Ook feestelijk: een groentesoufflé met ricotta en witte kaas.

Het hoofdgerecht
Veel mensen eten het alleen in een goed restaurant: kreeft, maar je kunt het ook zelf klaarmaken. Bekijk het instructiefilmpje kreeft klaarmaken en je ziet hoe je een kreeft kookt en opensnijdt om te serveren. Op de site vind je allerlei prachtige recepten voor kreeft. Als vleesgerecht kun je kiezen voor een saltimbocca van varkenshaas. Heerlijk mals en van te voren al voor te bereiden.

Het nagerecht
Het klapstuk na een heerlijk diner: het dessert. Ga je voor de panna cotta classica of de frisse limetaartjes? Sommige nagerechten zoals pudding en taart kun je prima een dagje van tevoren maken. Zo heb je op de dag van het diner zelf meer tijd voor de eerste twee gangen.

Kookles
Ben je enthousiast maar heb je de fijne kookkneepjes nog niet onder de knie? Allerhande laat je alle beginselen van het koken zien in handige filmjes. Van blancheren, flamberen en pocheren, tot sushi maken, oesters openen en bechamel maken: iedereen kan koken!

Lees meer

Cu­li­nair eten (114)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.