Vegetarische lasagne
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Zoek je een recept voor vegetarische lasagne? Met spinazie, ratatouille of paddenstoelen maak je heerlijke lasagne zonder vlees of vis.

Vegetarische lasagne recepten

Vegetarische lasagne
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 600 g Italiaanse roerbakmix
  • 400 g vegetarische basis rulstukjes
  • 690 g Grand’Italia Sugocasa Piccante in fles
  • 12 lasagnebladen
  • 250 g mascarpone
  • 125 g zachte geitenkaas 55+
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ovenschaal (30 x 20 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de Italiaanse roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt toe en bak 2 min. mee. Schenk de pastasaus bij het groente-gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook nog 3 min.
  3. Leg ⅓ lasagnebladen in de ovenschaal. Verdeel ⅓ van het groente-gehaktmengsel en ⅓ van de mascarpone in lepeltjes erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de geitenkaas over de lasagne. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Courgette auberginelasagne

Deze veganistische groentelasagne met pistachenoten is echt lactosevrij powerfood. KokosolieVerwarm de oven voor op 180 graden. Ris de naadjes van een takje rozemarijn en snijd ze fijn. Smelt 50 gram kokosolie in een pan. Roer er 50 gram bloem door en laat dit op laag vuur 5 minuten garen tot de bloem licht begint te kleuren. Voeg al roerend 500 milliliter sojadrank in scheuten toe en breng aan de kook. Roer de rozemarijn erdoor en laat ongeveer 6 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout. In lengte snijdenSnijd 2 courgettes en 2 aubergines in de lengte in plakken van een halve centimeter. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen in 4 minuten goudbruin. Keer halverwege. Ovenschaal vullenVoeg tussendoor 4 eetlepels zonnebloemolie toe en laat ondertussen 295 gram gegrilde rode paprika’s uitlekken. Verdeel 130 gram tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel daar een derde van de courgette, een derde van de aubergine, een derde van de bechamelsaus en tot slot de paprika over. Laagjes makenMaak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus. Eindig met bechamelsaus. Hakken, strooien, bakkenHak 100 gram notenmix pistache grof, strooi over de lasagne en bak in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Zo maak je courgette-auberginelasagne.
02:31