
Italiaanse ovenschotelrecepten
Pasta, Italiaanse kaas en verse kruiden… recepten voor Italiaanse ovenschotels vind je in dit overzicht. Buon appetito.

Gnocchi carbonara met tuinbonen
Ingrediënten
voor 4 personen- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 500 g gnocchi
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 95 g macaroni ovenschotel carbonara
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 450 g diepvries tuinbonen
- 500 ml halfvolle melk
Nodig in de keuken
- ovenschaal (20 x 30 cm)
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Voeg de gnocchi toe en bak 4 min. mee.
- Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en de knoflook fijn. Meng de topping uit het pakje macaroni ovenschotel met de Italiaanse kruiden.
- Voeg de ui, knoflook en tuinbonen toe aan het spek en bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de melk en sausmix uit het pakje macaroni ovenschotel toe en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
- Vet de ovenschaal in. Neem de pan van het vuur en verdeel over de schaal. Bestrooi met de topping en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.