
Wortelsoeprecepten
Verrijk je wortelsoep eens met pompoen, of maak linzensoep met wortel en worst. Wortelsoep kent vele varianten. Met gemberwortel of mierikswortel bijvoorbeeld.

Romige wortelsoep
Ingrediënten
voor 4 personen- 1 ui
- 1 cm verse gember
- 2 el zonnebloemolie
- 1 kg winterpeen
- 1 teen knoflook
- 1 groentebouillontablet
- 700 ml kraanwater
- 200 ml kokosmelk
- 1 medium handsinaasappel
Nodig in de keuken
- staafmixer of keukenmachine
- Snipper de ui en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 min. Roer af en toe.
- Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de sinaasappel uit. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met (chili)peper en zout.