Als de blaadjes van de bomen vallen krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten. Met deze recepten zet je een heerlijke pompoensoep, paddenstoelenquiche of jachtschotel op tafel.

Paddenstoelen
Herfst en paddenstoelen horen bij elkaar. Ze schieten uit de grond en met hun mooie hoedjes zijn het heerlijke ingrediënten om mee te koken. Breng het bos in huis en verwerk ze in ovenschotels, eet ze bij vis en verwerk ze tot een romige ragout. Wist je dat verse champignons met de hand worden geplukt? Zo blijven de paddenstoelen onbeschadigd.

Pompoen
De oranje herfstgigant: de pompoen. Een prachtige, stoere groente en heerlijk te verwerken tot bijvoorbeeld een romige pompoensoep of een ovenschotel. Pompoen schillen een lastig klusje? Helemaal niet, bekijk de video pompoen schillen en snijden en je draait er je hand niet voor om. Pompoen kun je na het schillen op vele manier verwerken, zoals roerbakken, grillen of verwerken in een hartige taart.

Pruttelen en stoven
Nog zo'n herfstfavoriet: stoofschotels! De sukadelappen in de pan en na een tijdje ruikt het hele huis heerlijk. Rundvlees wordt het meest gebruikt om te stoven, maar je kunt ook variëren met kip of varkensvlees. Ook groenten en fruit kun je prima stoven, denk maar eens aan stoofpeertjes.

Bakken maar!
Na de oogst is er weer een weelde aan lekkere verse producten van het land. Denk maar eens aan appels, peren, pompoenen, paddenstoelen en aardappels. Prima ingrediënten om heerlijke taarten mee te bakken: hartige taarten of quiches en vergeet ook niet de klassieke appeltaart! Leuk om met de kinderen te doen als het buiten koud en nat is. Zo haal je het beste uit het seizoen.

Lees meer

Herfstrecepten (3.894)

sorteer op
recept Herfst­bur­ger

Herfst­bur­ger

15 min.
(44)
recept Herfst stoof­pot­je

Herfst stoof­pot­je

25 min.
(209)
recept Herfst­mi­ne­stro­ne

Herfst­mi­ne­stro­ne

20 min.
(61)
recept Herfst­sa­la­de met peer

Herfst­sa­la­de met peer

15 min.
(135)
recept Herfst­fruit ti­ra­mi­su

Herfst­fruit ti­ra­mi­su

2 u. 25 min.
(555)
recept Herfst­sa­la­de met ro­de­kool

Herfst­sa­la­de met ro­de­kool

20 min.
(47)
recept Herfst­stamp­pot met sla­vink

Herfst­stamp­pot met sla­vink

20 min.
(124)
recept Herfst­ni­çoi­se met cham­pig­nons

Herfst­ni­çoi­se met cham­pig­nons

20 min.
(98)
recept Kar­bo­na­de en herfst­sa­la­de met peer

Kar­bo­na­de en herfst­sa­la­de met peer

25 min.
(98)
recept Yog­hurt pan­na cot­ta met herfst­sa­la­de

Yog­hurt pan­na cot­ta met herfst­sa­la­de

2 u. 20 min.
(79)
recept Stoe­re herfst­sa­la­de met mos­se­len

Stoe­re herfst­sa­la­de met mos­se­len

30 min.
(5)
recept Herfst­stamp­pot­je met ap­pel en wor­tel

Herfst­stamp­pot­je met ap­pel en wor­tel

30 min.
(154)
recept Herfst­sa­la­de met peer, wal­no­ten en kaas

Herfst­sa­la­de met peer, wal­no­ten en kaas

1 uur
(134)
recept War­me herfst­sa­la­de met bief­stuk en ha­zel­no­ten

War­me herfst­sa­la­de met bief­stuk en ha­zel­no­ten

15 min.
(157)
recept Herfst­loem­pia's met pad­den­stoe­len en bief­stuk

Herfst­loem­pia's met pad­den­stoe­len en bief­stuk

30 min.
(68)
recept Herfst­sa­la­de met zoe­te aard­ap­pel

Herfst­sa­la­de met zoe­te aard­ap­pel

45 min.
(36)
recept Oven­scho­tel met herfst­groen­ten en ro­mi­ge kaas­saus

Oven­scho­tel met herfst­groen­ten en ro­mi­ge kaas­saus

40 min.
(54)
recept Herfst­blad­koek­jes met ha­zel­no­ten en spe­ce­rij­en

Herfst­blad­koek­jes met ha­zel­no­ten en spe­ce­rij­en

6 u. 35 min.
(2)
recept Herf­sti­ge ti­ra­mi­su met man­da­rij­nen

Herf­sti­ge ti­ra­mi­su met man­da­rij­nen

25 min.
(203)
recept Herfst­sa­la­de met ge­bak­ken pad­den­stoe­len

Herfst­sa­la­de met ge­bak­ken pad­den­stoe­len

25 min.
(372)
recept Herfst­sa­la­de met wit­lof, pit­ti­ge kaas en pad­den­stoe­len

Herfst­sa­la­de met wit­lof, pit­ti­ge kaas en pad­den­stoe­len

25 min.
(12)
recept Lauw­war­me herfst­sa­la­de met zoe­te ro­de­kool

Lauw­war­me herfst­sa­la­de met zoe­te ro­de­kool

45 min.
(101)
recept Herfst­mi­ne­stro­ne met wit­te bo­nen, spek­jes en Par­me­zaan­se kaas

Herfst­mi­ne­stro­ne met wit­te bo­nen, spek­jes en Par­me­zaan­se kaas

15 min.
(18)
recept Herfst­sa­la­de met ge­bak­ken ri­cot­ta en ge­rook­te kip

Herfst­sa­la­de met ge­bak­ken ri­cot­ta en ge­rook­te kip

25 min.
(77)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.