Als de blaadjes van de bomen vallen krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten. Met deze recepten zet je een heerlijke pompoensoep, paddenstoelenquiche of jachtschotel op tafel.

Paddenstoelen
Herfst en paddenstoelen horen bij elkaar. Ze schieten uit de grond en met hun mooie hoedjes zijn het heerlijke ingrediënten om mee te koken. Breng het bos in huis en verwerk ze in ovenschotels, eet ze bij vis en verwerk ze tot een romige ragout. Wist je dat verse champignons met de hand worden geplukt? Zo blijven de paddenstoelen onbeschadigd.

Pompoen
De oranje herfstgigant: de pompoen. Een prachtige, stoere groente en heerlijk te verwerken tot bijvoorbeeld een romige pompoensoep of een ovenschotel. Pompoen schillen een lastig klusje? Helemaal niet, bekijk de video pompoen schillen en snijden en je draait er je hand niet voor om. Pompoen kun je na het schillen op vele manier verwerken, zoals roerbakken, grillen of verwerken in een hartige taart.

Pruttelen en stoven
Nog zo'n herfstfavoriet: stoofschotels! De sukadelappen in de pan en na een tijdje ruikt het hele huis heerlijk. Rundvlees wordt het meest gebruikt om te stoven, maar je kunt ook variëren met kip of varkensvlees. Ook groenten en fruit kun je prima stoven, denk maar eens aan stoofpeertjes.

Bakken maar!
Na de oogst is er weer een weelde aan lekkere verse producten van het land. Denk maar eens aan appels, peren, pompoenen, paddenstoelen en aardappels. Prima ingrediënten om heerlijke taarten mee te bakken: hartige taarten of quiches en vergeet ook niet de klassieke appeltaart! Leuk om met de kinderen te doen als het buiten koud en nat is. Zo haal je het beste uit het seizoen.

Lees meer

Herfstrecepten (3.883)

sorteer op
recept Azi­a­ti­sche noe­del­sa­la­de

Azi­a­ti­sche noe­del­sa­la­de

25 min.
(29)
recept Ge­vuld naan­brood met krui­di­ge kal­koen­fi­let

Ge­vuld naan­brood met krui­di­ge kal­koen­fi­let

20 min.
(43)
recept Snel­le ki­pra­gout met dra­gon

Snel­le ki­pra­gout met dra­gon

15 min.
(11)
recept Cran­ber­ry­ti­ra­mi­su

Cran­ber­ry­ti­ra­mi­su

15 min.
(30)
recept Spa­ghet­ti en worst in ro­mi­ge prei­saus

Spa­ghet­ti en worst in ro­mi­ge prei­saus

15 min.
(13)
recept Mil­juschka Wit­zen­hau­sens zalm met aard­ap­pe­len en groen­ten op 1 plaat

Mil­juschka Wit­zen­hau­sens zalm met aard­ap­pe­len en groen­ten op 1 plaat

35 min.
(102)
recept Mil­juschka Wit­zen­hau­sens pom­poen­taart

Mil­juschka Wit­zen­hau­sens pom­poen­taart

4 u. 15 min.
(55)
recept Cap­tain's din­ner met ro­de en brui­ne bo­nen

Cap­tain's din­ner met ro­de en brui­ne bo­nen

15 min.
(14)
recept Em­pan­a­da's met gei­ten­kaas

Em­pan­a­da's met gei­ten­kaas

45 min.
(25)
recept Kof­fie­chee­se­ca­ke met ka­ra­mel en cho­co­la­de

Kof­fie­chee­se­ca­ke met ka­ra­mel en cho­co­la­de

5 u. 20 min.
(33)
recept Sand­wich met cur­ry­worst en zuur­kool

Sand­wich met cur­ry­worst en zuur­kool

30 min.
(5)
recept Bor­rel­plank met kip­cer­ve­laat

Bor­rel­plank met kip­cer­ve­laat

30 min.
(4)
recept Ge­stoof­de ka­bel­jauw in to­ma­ten­saus

Ge­stoof­de ka­bel­jauw in to­ma­ten­saus

30 min.
(26)
recept Spruit­jes­stoof met pad­den­stoe­len

Spruit­jes­stoof met pad­den­stoe­len

20 min.
(29)
recept Ap­pel-sprui­ten­stamp­pot met braad­worst

Ap­pel-sprui­ten­stamp­pot met braad­worst

30 min.
(27)
recept Spruit­jes­gra­tin met zoe­te aard­ap­pel

Spruit­jes­gra­tin met zoe­te aard­ap­pel

30 min.
(65)
recept Pe­per­no­ten

Pe­per­no­ten

2 u. 30 min.
(16)
recept An­dij­vie­stamp­pot

An­dij­vie­stamp­pot

25 min.
(41)
recept Glu­ten­vrije ge­vul­de spe­cu­laas

Glu­ten­vrije ge­vul­de spe­cu­laas

2 uur
(20)
recept Her­ten­bief met pad­den­stoe­len en pas­ti­naak­pu­ree

Her­ten­bief met pad­den­stoe­len en pas­ti­naak­pu­ree

25 min.
(29)
recept Mexi­caan­se chi­li van twee soor­ten bo­nen met chips

Mexi­caan­se chi­li van twee soor­ten bo­nen met chips

25 min.
(123)
recept Ros­bief in sa­lie­saus met ap­pel en ge­roos­ter­de groen­ten

Ros­bief in sa­lie­saus met ap­pel en ge­roos­ter­de groen­ten

2 u. 5 min.
(293)
recept Zoe­te-aard­ap­pel­ca­ke

Zoe­te-aard­ap­pel­ca­ke

3 u. 35 min.
(27)
recept Zuur­kool­stamp met ge­rook­te ma­kreel

Zuur­kool­stamp met ge­rook­te ma­kreel

15 min.
(21)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.