Als de blaadjes van de bomen vallen krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten. Met deze recepten zet je een heerlijke pompoensoep, paddenstoelenquiche of jachtschotel op tafel.

Paddenstoelen
Herfst en paddenstoelen horen bij elkaar. Ze schieten uit de grond en met hun mooie hoedjes zijn het heerlijke ingrediënten om mee te koken. Breng het bos in huis en verwerk ze in ovenschotels, eet ze bij vis en verwerk ze tot een romige ragout. Wist je dat verse champignons met de hand worden geplukt? Zo blijven de paddenstoelen onbeschadigd.

Pompoen
De oranje herfstgigant: de pompoen. Een prachtige, stoere groente en heerlijk te verwerken tot bijvoorbeeld een romige pompoensoep of een ovenschotel. Pompoen schillen een lastig klusje? Helemaal niet, bekijk de video pompoen schillen en snijden en je draait er je hand niet voor om. Pompoen kun je na het schillen op vele manier verwerken, zoals roerbakken, grillen of verwerken in een hartige taart.

Pruttelen en stoven
Nog zo'n herfstfavoriet: stoofschotels! De sukadelappen in de pan en na een tijdje ruikt het hele huis heerlijk. Rundvlees wordt het meest gebruikt om te stoven, maar je kunt ook variëren met kip of varkensvlees. Ook groenten en fruit kun je prima stoven, denk maar eens aan stoofpeertjes.

Bakken maar!
Na de oogst is er weer een weelde aan lekkere verse producten van het land. Denk maar eens aan appels, peren, pompoenen, paddenstoelen en aardappels. Prima ingrediënten om heerlijke taarten mee te bakken: hartige taarten of quiches en vergeet ook niet de klassieke appeltaart! Leuk om met de kinderen te doen als het buiten koud en nat is. Zo haal je het beste uit het seizoen.

Lees meer

Herfst­re­cep­ten (3.677)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.