Als de blaadjes van de bomen vallen krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten. Met deze recepten zet je een heerlijke pompoensoep, paddenstoelenquiche of jachtschotel op tafel.

Paddenstoelen
Herfst en paddenstoelen horen bij elkaar. Ze schieten uit de grond en met hun mooie hoedjes zijn het heerlijke ingrediënten om mee te koken. Breng het bos in huis en verwerk ze in ovenschotels, eet ze bij vis en verwerk ze tot een romige ragout. Wist je dat verse champignons met de hand worden geplukt? Zo blijven de paddenstoelen onbeschadigd.

Pompoen
De oranje herfstgigant: de pompoen. Een prachtige, stoere groente en heerlijk te verwerken tot bijvoorbeeld een romige pompoensoep of een ovenschotel. Pompoen schillen een lastig klusje? Helemaal niet, bekijk de video pompoen schillen en snijden en je draait er je hand niet voor om. Pompoen kun je na het schillen op vele manier verwerken, zoals roerbakken, grillen of verwerken in een hartige taart.

Pruttelen en stoven
Nog zo'n herfstfavoriet: stoofschotels! De sukadelappen in de pan en na een tijdje ruikt het hele huis heerlijk. Rundvlees wordt het meest gebruikt om te stoven, maar je kunt ook variëren met kip of varkensvlees. Ook groenten en fruit kun je prima stoven, denk maar eens aan stoofpeertjes.

Bakken maar!
Na de oogst is er weer een weelde aan lekkere verse producten van het land. Denk maar eens aan appels, peren, pompoenen, paddenstoelen en aardappels. Prima ingrediënten om heerlijke taarten mee te bakken: hartige taarten of quiches en vergeet ook niet de klassieke appeltaart! Leuk om met de kinderen te doen als het buiten koud en nat is. Zo haal je het beste uit het seizoen.

Lees meer

Herfstrecepten (3.930)

sorteer op
recept Pin­da­kaas-smoot­hie­bowl

Pin­da­kaas-smoot­hie­bowl

10 min.
(9)
recept Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst

Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst

20 min.
(5)
recept Toast met avo­ca­dospread, kik­ker­erw­ten & ra­dijs­mix

Toast met avo­ca­dospread, kik­ker­erw­ten & ra­dijs­mix

15 min.
(2)
recept Li­mon­cel­lo-pan­na cot­ta met can­tuc­ci­ni­bo­dem

Li­mon­cel­lo-pan­na cot­ta met can­tuc­ci­ni­bo­dem

3 u. 15 min.
(6)
recept Ge­bak­ken ka­bel­jauw met aard­ap­pel-kom­kom­mer­sa­la­de

Ge­bak­ken ka­bel­jauw met aard­ap­pel-kom­kom­mer­sa­la­de

20 min.
(2)
recept Boe­ren­kaas­fon­due met len­te­groen­ten

Boe­ren­kaas­fon­due met len­te­groen­ten

35 min.
(0)
recept Smoot­hie­bowl met ko­kos­wa­ter, fruit en gra­no­la

Smoot­hie­bowl met ko­kos­wa­ter, fruit en gra­no­la

10 min.
(1)
recept Snel­le ho­nings­brood­jes met ka­neel en ha­zel­no­ten

Snel­le ho­nings­brood­jes met ka­neel en ha­zel­no­ten

22 min.
(0)
recept Ap­pel­taart­tos­ti van Le­o­nie ter Veld

Ap­pel­taart­tos­ti van Le­o­nie ter Veld

10 min.
(4)
recept Tos­ti kap­sa­lon van Le­o­nie ter Veld

Tos­ti kap­sa­lon van Le­o­nie ter Veld

15 min.
(0)
recept Bel­gi­sche wa­fels

Bel­gi­sche wa­fels

1 u. 10 min.
(4)
recept Ul­tie­me pan­tos­ti met ver­se to­ma­ten dip

Ul­tie­me pan­tos­ti met ver­se to­ma­ten dip

15 min.
(5)
recept Rog­ge­brood met ou­de 30+ kaas, ge­ka­ra­me­li­seer­de ui­en & tuin­kers

Rog­ge­brood met ou­de 30+ kaas, ge­ka­ra­me­li­seer­de ui­en & tuin­kers

20 min.
(1)
recept Knäc­ke­bröd met ha­ring en ro­de biet

Knäc­ke­bröd met ha­ring en ro­de biet

20 min.
(3)
recept Ve­ge­ta­ri­sche ont­bijt­bur­ger met broc­co­li

Ve­ge­ta­ri­sche ont­bijt­bur­ger met broc­co­li

25 min.
(6)
recept Piz­za crac­kers

Piz­za crac­kers

17 min.
(3)
recept Brood­je ka­bel­jauw­bur­ger met mang­ochut­ney

Brood­je ka­bel­jauw­bur­ger met mang­ochut­ney

15 min.
(9)
recept Ome­let­wraps

Ome­let­wraps

25 min.
(9)
recept Har­ti­ge wen­tel­teef­jes

Har­ti­ge wen­tel­teef­jes

20 min.
(3)
recept Open meer­gra­nens­and­wich mar­ti­no

Open meer­gra­nens­and­wich mar­ti­no

15 min.
(1)
recept Open vol­ko­rens­and­wich ou­de gei­ten­kaas

Open vol­ko­rens­and­wich ou­de gei­ten­kaas

15 min.
(2)
recept Cro­que ma­da­me spelt­wa­fel

Cro­que ma­da­me spelt­wa­fel

20 min.
(3)
recept Open speltsand­wich roer­ei met ge­rook­te zalm

Open speltsand­wich roer­ei met ge­rook­te zalm

10 min.
(3)
recept Ge­po­cheerd kur­ku­ma-ei

Ge­po­cheerd kur­ku­ma-ei

10 min.
(5)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.