Als de blaadjes van de bomen vallen krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten. Met deze recepten zet je een heerlijke pompoensoep, paddenstoelenquiche of jachtschotel op tafel.

Paddenstoelen
Herfst en paddenstoelen horen bij elkaar. Ze schieten uit de grond en met hun mooie hoedjes zijn het heerlijke ingrediënten om mee te koken. Breng het bos in huis en verwerk ze in ovenschotels, eet ze bij vis en verwerk ze tot een romige ragout. Wist je dat verse champignons met de hand worden geplukt? Zo blijven de paddenstoelen onbeschadigd.

Pompoen
De oranje herfstgigant: de pompoen. Een prachtige, stoere groente en heerlijk te verwerken tot bijvoorbeeld een romige pompoensoep of een ovenschotel. Pompoen schillen een lastig klusje? Helemaal niet, bekijk de video pompoen schillen en snijden en je draait er je hand niet voor om. Pompoen kun je na het schillen op vele manier verwerken, zoals roerbakken, grillen of verwerken in een hartige taart.

Pruttelen en stoven
Nog zo'n herfstfavoriet: stoofschotels! De sukadelappen in de pan en na een tijdje ruikt het hele huis heerlijk. Rundvlees wordt het meest gebruikt om te stoven, maar je kunt ook variëren met kip of varkensvlees. Ook groenten en fruit kun je prima stoven, denk maar eens aan stoofpeertjes.

Bakken maar!
Na de oogst is er weer een weelde aan lekkere verse producten van het land. Denk maar eens aan appels, peren, pompoenen, paddenstoelen en aardappels. Prima ingrediënten om heerlijke taarten mee te bakken: hartige taarten of quiches en vergeet ook niet de klassieke appeltaart! Leuk om met de kinderen te doen als het buiten koud en nat is. Zo haal je het beste uit het seizoen.

Lees meer

Herfstrecepten (3.884)

sorteer op
recept Broc­co­li-bloem­kool­gra­tin

Broc­co­li-bloem­kool­gra­tin

30 min.
(106)
recept Ge­roos­ter­de to­ma­ten­soep

Ge­roos­ter­de to­ma­ten­soep

1 u. 5 min.
(351)
recept Cho­co­la­de­mous­se met man­da­rij­nen

Cho­co­la­de­mous­se met man­da­rij­nen

3 u. 25 min.
(66)
recept Hot cho­co­la­te

Hot cho­co­la­te

10 min.
(14)
recept Wor­tel met wit­te kaas

Wor­tel met wit­te kaas

10 min.
(17)
recept Wor­tel met knol­sel­de­rij

Wor­tel met knol­sel­de­rij

40 min.
(43)
recept Wor­tel met pak­soi

Wor­tel met pak­soi

15 min.
(50)
recept Wor­tel met chi­li­saus

Wor­tel met chi­li­saus

10 min.
(35)
recept Kip-pie met prei en Em­men­ta­ler

Kip-pie met prei en Em­men­ta­ler

1 u. 10 min.
(206)
recept Kip­fin­gers met no­ten­korst

Kip­fin­gers met no­ten­korst

25 min.
(86)
recept Snel­le ki­pra­gout met room, cham­pig­nons en dra­gon

Snel­le ki­pra­gout met room, cham­pig­nons en dra­gon

15 min.
(485)
recept Ge­gril­de kip­fi­let met pas­ta en pe­ter­se­lie­pes­to

Ge­gril­de kip­fi­let met pas­ta en pe­ter­se­lie­pes­to

25 min.
(151)
recept Ita­li­aan­se rol­la­de met to­maat­jes en ui­en

Ita­li­aan­se rol­la­de met to­maat­jes en ui­en

1 u. 15 min.
(156)
recept Ho­ning-mos­terd spek­lap­jes

Ho­ning-mos­terd spek­lap­jes

1 uur
(172)
recept Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

1 u. 35 min.
(142)
recept Pen­ne met ro­mi­ge to­nijn­saus en as­per­ge­broc­co­li

Pen­ne met ro­mi­ge to­nijn­saus en as­per­ge­broc­co­li

25 min.
(120)
recept Ge­hakt­bal­le­tjes op brood met spits­kool

Ge­hakt­bal­le­tjes op brood met spits­kool

45 min.
(78)
recept Oos­ter­se ge­hakt­bal­le­tjes met pas­ti­naak

Oos­ter­se ge­hakt­bal­le­tjes met pas­ti­naak

1 uur
(75)
recept Ge­hakt­bal­le­tjes met ta­gli­a­tel­le en pa­pri­kasaus

Ge­hakt­bal­le­tjes met ta­gli­a­tel­le en pa­pri­kasaus

1 uur
(238)
recept Ge­hakt­bal­le­tjes uit de oven

Ge­hakt­bal­le­tjes uit de oven

35 min.
(127)
recept Can­nel­li­ni­bo­nen met worst

Can­nel­li­ni­bo­nen met worst

50 min.
(101)
recept Snel cap­tain's din­ner

Snel cap­tain's din­ner

15 min.
(290)
recept Texmex run­der­reep­jes met ba­by­ro­mai­ne

Texmex run­der­reep­jes met ba­by­ro­mai­ne

15 min.
(97)
recept Been­ham uit de oven met si­naas­ap­pel

Been­ham uit de oven met si­naas­ap­pel

3 u. 10 min.
(186)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.