Als de blaadjes van de bomen vallen krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten. Met deze recepten zet je een heerlijke pompoensoep, paddenstoelenquiche of jachtschotel op tafel.

Paddenstoelen
Herfst en paddenstoelen horen bij elkaar. Ze schieten uit de grond en met hun mooie hoedjes zijn het heerlijke ingrediënten om mee te koken. Breng het bos in huis en verwerk ze in ovenschotels, eet ze bij vis en verwerk ze tot een romige ragout. Wist je dat verse champignons met de hand worden geplukt? Zo blijven de paddenstoelen onbeschadigd.

Pompoen
De oranje herfstgigant: de pompoen. Een prachtige, stoere groente en heerlijk te verwerken tot bijvoorbeeld een romige pompoensoep of een ovenschotel. Pompoen schillen een lastig klusje? Helemaal niet, bekijk de video pompoen schillen en snijden en je draait er je hand niet voor om. Pompoen kun je na het schillen op vele manier verwerken, zoals roerbakken, grillen of verwerken in een hartige taart.

Pruttelen en stoven
Nog zo'n herfstfavoriet: stoofschotels! De sukadelappen in de pan en na een tijdje ruikt het hele huis heerlijk. Rundvlees wordt het meest gebruikt om te stoven, maar je kunt ook variëren met kip of varkensvlees. Ook groenten en fruit kun je prima stoven, denk maar eens aan stoofpeertjes.

Bakken maar!
Na de oogst is er weer een weelde aan lekkere verse producten van het land. Denk maar eens aan appels, peren, pompoenen, paddenstoelen en aardappels. Prima ingrediënten om heerlijke taarten mee te bakken: hartige taarten of quiches en vergeet ook niet de klassieke appeltaart! Leuk om met de kinderen te doen als het buiten koud en nat is. Zo haal je het beste uit het seizoen.

Lees meer

Herfstrecepten (3.884)

sorteer op
recept Sa­la­de van paar­se peen

Sa­la­de van paar­se peen

15 min.
(5)
recept Ve­gan la­sag­ne bo­log­ne­se

Ve­gan la­sag­ne bo­log­ne­se

1 u. 30 min.
(8)
recept Herfst­fruit­ga­let­te

Herfst­fruit­ga­let­te

1 u. 10 min.
(1)
recept Groen­te-ham­la­sag­ne met ri­cot­ta

Groen­te-ham­la­sag­ne met ri­cot­ta

1 u. 5 min.
(11)
recept Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met prei, gei­ten­kaas en wal­no­ten

Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met prei, gei­ten­kaas en wal­no­ten

30 min.
(75)
recept Ve­gastoof met ge­le pa­pri­ka, broc­co­li & bas­ma­ti­rijst

Ve­gastoof met ge­le pa­pri­ka, broc­co­li & bas­ma­ti­rijst

25 min.
(2)
recept Zoe­te-aard­ap­pel­scho­tel met ka­bel­jauw

Zoe­te-aard­ap­pel­scho­tel met ka­bel­jauw

1 u. 10 min.
(21)
recept Vis­ra­gout uit de oven met prei en vol­ko­ren­crum­ble

Vis­ra­gout uit de oven met prei en vol­ko­ren­crum­ble

1 uur
(10)
recept Ro­mi­ge knol­sel­de­rij­soep met cham­pig­nons

Ro­mi­ge knol­sel­de­rij­soep met cham­pig­nons

25 min.
(6)
recept Spi­cy pom­poens­moot­hie

Spi­cy pom­poens­moot­hie

5 min.
(2)
recept Ge­roos­ter­de to­ma­ten-pom­poen­soep

Ge­roos­ter­de to­ma­ten-pom­poen­soep

40 min.
(2)
recept Ge­bak­ken her­ten­bief­stuk met pe­ren­ch­ut­ney

Ge­bak­ken her­ten­bief­stuk met pe­ren­ch­ut­ney

1 u. 25 min.
(2)
recept Ge­bak­ken ka­ra­mel­peer­tjes met crè­me fraî­che

Ge­bak­ken ka­ra­mel­peer­tjes met crè­me fraî­che

15 min.
(4)
recept Tem­pu­ra van herfst­groen­ten

Tem­pu­ra van herfst­groen­ten

25 min.
(1)
recept Ge­roos­ter­de pe­king­kip met hoi­sin­saus

Ge­roos­ter­de pe­king­kip met hoi­sin­saus

1 u. 25 min.
(5)
recept Ge­roos­ter­de bie­ten met ge­roos­ter­de ri­cot­ta

Ge­roos­ter­de bie­ten met ge­roos­ter­de ri­cot­ta

50 min.
(5)
recept Rund­vlees in ro­de wijn met pas­ta

Rund­vlees in ro­de wijn met pas­ta

1 u. 50 min.
(41)
recept Pom­poen­cur­ry met ui en bloem­kool

Pom­poen­cur­ry met ui en bloem­kool

40 min.
(58)
recept Knol­sel­de­rij­huts­pot met ve­ge­ta­ri­sche rook­worst

Knol­sel­de­rij­huts­pot met ve­ge­ta­ri­sche rook­worst

20 min.
(7)
recept Pom­poen-knol­sel­de­rij­stamp­pot met pad­den­stoe­len­jus

Pom­poen-knol­sel­de­rij­stamp­pot met pad­den­stoe­len­jus

30 min.
(15)
recept In­di­a­se cur­ry met naan­brood, pom­poen & pa­neer

In­di­a­se cur­ry met naan­brood, pom­poen & pa­neer

25 min.
(5)
recept Red vel­vet lat­te

Red vel­vet lat­te

5 min.
(1)
recept Ge­krui­de rös­ti & wor­tel met een zacht­ge­kookt ei­tje

Ge­krui­de rös­ti & wor­tel met een zacht­ge­kookt ei­tje

40 min.
(2)
recept Pump­kin spi­ce ni­ce­cream

Pump­kin spi­ce ni­ce­cream

4 u. 10 min.
(4)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.