Als de blaadjes van de bomen vallen krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten. Met deze recepten zet je een heerlijke pompoensoep, paddenstoelenquiche of jachtschotel op tafel.

Paddenstoelen
Herfst en paddenstoelen horen bij elkaar. Ze schieten uit de grond en met hun mooie hoedjes zijn het heerlijke ingrediënten om mee te koken. Breng het bos in huis en verwerk ze in ovenschotels, eet ze bij vis en verwerk ze tot een romige ragout. Wist je dat verse champignons met de hand worden geplukt? Zo blijven de paddenstoelen onbeschadigd.

Pompoen
De oranje herfstgigant: de pompoen. Een prachtige, stoere groente en heerlijk te verwerken tot bijvoorbeeld een romige pompoensoep of een ovenschotel. Pompoen schillen een lastig klusje? Helemaal niet, bekijk de video pompoen schillen en snijden en je draait er je hand niet voor om. Pompoen kun je na het schillen op vele manier verwerken, zoals roerbakken, grillen of verwerken in een hartige taart.

Pruttelen en stoven
Nog zo'n herfstfavoriet: stoofschotels! De sukadelappen in de pan en na een tijdje ruikt het hele huis heerlijk. Rundvlees wordt het meest gebruikt om te stoven, maar je kunt ook variëren met kip of varkensvlees. Ook groenten en fruit kun je prima stoven, denk maar eens aan stoofpeertjes.

Bakken maar!
Na de oogst is er weer een weelde aan lekkere verse producten van het land. Denk maar eens aan appels, peren, pompoenen, paddenstoelen en aardappels. Prima ingrediënten om heerlijke taarten mee te bakken: hartige taarten of quiches en vergeet ook niet de klassieke appeltaart! Leuk om met de kinderen te doen als het buiten koud en nat is. Zo haal je het beste uit het seizoen.

Lees meer

Herfstrecepten (3.884)

sorteer op
recept Var­kens­schnit­zel met brie en olij­ven

Var­kens­schnit­zel met brie en olij­ven

15 min.
(6)
recept Mi­ni­ham­bur­gers met gu­a­ca­mo­le

Mi­ni­ham­bur­gers met gu­a­ca­mo­le

15 min.
(18)
recept Ha­zen­rug­fi­let­me­dail­lons met bos­vruch­ten­saus

Ha­zen­rug­fi­let­me­dail­lons met bos­vruch­ten­saus

10 min.
(30)
recept Kip­fi­let in te­riy­a­ki­ma­ri­na­de

Kip­fi­let in te­riy­a­ki­ma­ri­na­de

25 min.
(25)
recept Ra­clet­te­kaas met au­gur­ken­sal­sa

Ra­clet­te­kaas met au­gur­ken­sal­sa

15 min.
(11)
recept Ve­ge­ta­ri­sche bal­le­tjes met gor­gon­zo­la

Ve­ge­ta­ri­sche bal­le­tjes met gor­gon­zo­la

15 min.
(11)
recept Marsh­mal­low-fruit­fon­due met mas­car­po­ne

Mar­sh­mal­low-fruit­fon­due met mas­car­po­ne

50 min.
(13)
recept But­ters­cotch­fon­due met va­nil­le

But­ter­s­cotch­fon­due met va­nil­le

20 min.
(11)
recept Cho­co­la­de­fon­due met een vleug­je si­naas­ap­pel

Cho­co­la­de­fon­due met een vleug­je si­naas­ap­pel

10 min.
(32)
recept Melk­cho­co­la­de­fon­due met ko­kos

Melk­cho­co­la­de­fon­due met ko­kos

15 min.
(12)
recept Hol­land­se kaas­fon­due met rauw­kost

Hol­land­se kaas­fon­due met rauw­kost

15 min.
(130)
recept Pit­ti­ge vis­koek­jes met cock­tail­gar­na­len

Pit­ti­ge vis­koek­jes met cock­tail­gar­na­len

45 min.
(9)
recept Kalfs­rol­le­tjes met Par­ma­ham en sa­lie

Kalfs­rol­le­tjes met Par­ma­ham en sa­lie

15 min.
(14)
recept Cham­pig­non-kip­spies­jes met mos­terd­may­o­nai­se

Cham­pig­non-kip­spies­jes met mos­terd­may­o­nai­se

15 min.
(11)
recept Gor­gon­zo­la­fon­due met mas­car­po­ne

Gor­gon­zo­la­fon­due met mas­car­po­ne

25 min.
(37)
recept Uirin­gen met yog­hurt­dip

Uirin­gen met yog­hurt­dip

15 min.
(4)
recept Ro­sé­fon­due met brie en gruy­è­re

Ro­sé­fon­due met brie en gruy­è­re

25 min.
(15)
recept Ge­ma­ri­neer­de een­den­borst met si­naas­ap­pel en ci­troen

Ge­ma­ri­neer­de een­den­borst met si­naas­ap­pel en ci­troen

15 min.
(7)
recept Thai­se bouil­lon­fon­due met ko­kos­melk

Thai­se bouil­lon­fon­due met ko­kos­melk

15 min.
(57)
recept Lams­bout met ro­ze­ma­rijn

Lams­bout met ro­ze­ma­rijn

5 min.
(11)
recept Chi­ne­se groen­te­fon­due

Chi­ne­se groen­te­fon­due

15 min.
(52)
recept Bel­gi­sche fon­due met bier en ab­dijkaas

Bel­gi­sche fon­due met bier en ab­dijkaas

15 min.
(36)
recept Bief­stuk met dro­ge ker­rie­ma­ri­na­de

Bief­stuk met dro­ge ker­rie­ma­ri­na­de

10 min.
(3)
recept Ita­li­aan­se to­ma­ten­fon­due met wit­te wijn

Ita­li­aan­se to­ma­ten­fon­due met wit­te wijn

20 min.
(16)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.