Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. De natuurlijk ontwaakt en de wereld wordt weer stukje bij beetje groen.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Lenterecepten (1.234)

sorteer op
recept Erw­ten­hum­mus met krui­den en li­moen

Erw­ten­hum­mus met krui­den en li­moen

10 min.
(19)
recept Pit­ti­ge ha­ris­sa­hum­mus

Pit­ti­ge ha­ris­sa­hum­mus

5 min.
(10)
recept Bie­ten­hum­mus

Bie­ten­hum­mus

10 min.
(13)
recept Ge­rook­te zalm met avo­ca­dosal­sa

Ge­rook­te zalm met avo­ca­do­sal­sa

15 min.
(244)
recept Aard­ap­pel-kip-groen­te­scho­tel met no­ten­sa­la­de

Aard­ap­pel-kip-groen­te­scho­tel met no­ten­sa­la­de

15 min.
(73)
recept Vir­gin sgrop­pi­no met ap­ple­ti­ser en ver­se pas­sie­vrucht

Vir­gin sgrop­pi­no met ap­ple­ti­ser en ver­se pas­sie­vrucht

10 min.
(5)
recept Zalm in room­saus met dil­le­kriel, spi­na­zie en ven­kel

Zalm in room­saus met dil­le­kriel, spi­na­zie en ven­kel

25 min.
(32)
recept Fo­rel uit de oven met an­dij­vie­stamp­pot

Fo­rel uit de oven met an­dij­vie­stamp­pot

55 min.
(12)
recept Ge­roer­bak­te spi­na­zie met ro­de ui en knof­look

Ge­roer­bak­te spi­na­zie met ro­de ui en knof­look

10 min.
(18)
recept Ge­gril­de groe­ne as­per­ges met to­maat

Ge­gril­de groe­ne as­per­ges met to­maat

35 min.
(20)
recept Mexi­caans stoof­vlees met bo­nen

Mexi­caans stoof­vlees met bo­nen

4 u. 30 min.
(78)
recept Gar­na­len-groen­tep­ap­par­del­le & to­ma­ten­saus

Gar­na­len-groen­tep­ap­par­del­le & to­ma­ten­saus

15 min.
(42)
recept Ri­ga­to­ni met ge­hakt­bal­le­tjes en rijk­ge­vul­de groen­te­saus

Ri­ga­to­ni met ge­hakt­bal­le­tjes en rijk­ge­vul­de groen­te­saus

15 min.
(57)
recept Fu­sil­li met pad­den­stoe­len­saus & een ge­kookt ei­tje

Fu­sil­li met pad­den­stoe­len­saus & een ge­kookt ei­tje

15 min.
(53)
recept Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

Ge­gril­de wraps met pul­led ma­kreel

25 min.
(22)
recept Are­pas met smo­key kip, cho­ri­zo en ched­dar

Are­pas met smo­key kip, cho­ri­zo en ched­dar

45 min.
(9)
recept Broc­co­li-zalm­qui­ches

Broc­co­li-zalm­qui­ches

1 u. 10 min.
(420)
recept An­dij­vie met gem­ber en cas­hew­no­ten

An­dij­vie met gem­ber en cas­hew­no­ten

10 min.
(54)
recept York­ham­qui­ches

York­ham­qui­ches

40 min.
(127)
recept Rau­we kool­ra­bi­sa­la­de met wal­no­ten

Rau­we kool­ra­bi­sa­la­de met wal­no­ten

30 min.
(12)
recept Roer­bak van kool­ra­bi met ven­kel, ci­troen en kar­wij­zaad

Roer­bak van kool­ra­bi met ven­kel, ci­troen en kar­wij­zaad

15 min.
(8)
recept Scram­b­led tofu met to­maat

Scram­b­led tofu met to­maat

15 min.
(18)
recept Ge­roos­ter­de as­per­ges & cho­ri­zo

Ge­roos­ter­de as­per­ges & cho­ri­zo

1 u. 20 min.
(79)
recept Ra­bar­ber­ti­ra­mi­su

Ra­bar­ber­ti­ra­mi­su

25 min.
(59)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.