Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. De natuurlijk ontwaakt en de wereld wordt weer stukje bij beetje groen.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Lenterecepten (1.234)

sorteer op
recept Aard­ap­pel-prei­soep met warm­ge­rook­te zalm

Aard­ap­pel-prei­soep met warm­ge­rook­te zalm

30 min.
(5)
recept IJs­berg­sla met ven­kel en ap­pel

IJs­berg­sla met ven­kel en ap­pel

10 min.
(54)
recept Spi­na­zie­sa­la­de met ba­con & cas­hew­no­ten

Spi­na­zie­sa­la­de met ba­con & cas­hew­no­ten

15 min.
(256)
recept Ro­de­kool­cous­cous met avo­ca­do

Ro­de­kool­cous­cous met avo­ca­do

15 min.
(143)
recept Pit­ti­ge kip­spies­jes met Thai­se kom­kom­mer­dip

Pit­ti­ge kip­spies­jes met Thai­se kom­kom­mer­dip

1 u. 35 min.
(51)
recept Brood­je bal met cae­s­ardres­sing

Brood­je bal met cae­s­ar­d­res­sing

15 min.
(1)
recept Prei­stamp­pot­je met ge­bak­ken zalm en bier­saus

Prei­stamp­pot­je met ge­bak­ken zalm en bier­saus

30 min.
(3)
recept Work That Es’ ener­gie­rij­ke sa­la­de

Work That Es’ ener­gie­rij­ke sa­la­de

20 min.
(19)
recept He­al­thy­fans’ fala­fel­sa­la­de

He­al­thy­fans’ fa­la­fel­sa­la­de

20 min.
(13)
recept Girls Lo­ve He­al­thy’s zo­mer­se sa­la­de

Girls Lo­ve He­al­thy’s zo­mer­se sa­la­de

20 min.
(16)
recept Chef met Lefs bief­stuk­sa­la­de

Chef met Lefs bief­stuk­sa­la­de

20 min.
(17)
recept Prê­t à Preg­nants Mexi­caan­se sa­la­de

Prê­t à Preg­na­nts Mexi­caan­se sa­la­de

20 min.
(9)
recept Gu­a­ca­mo­le met ro­de pe­per

Gu­a­ca­mo­le met ro­de pe­per

10 min.
(128)
recept Cho­co­la­de­ma­ca­rons met ha­zel­noot­pas­ta

Cho­co­la­de­ma­ca­rons met ha­zel­noot­pas­ta

1 u. 50 min.
(17)
recept Cho­co­la­de­taartjes met ka­ra­mel en zee­zout

Cho­co­la­de­taart­jes met ka­ra­mel en zee­zout

5 u. 45 min.
(60)
recept Eclairs met ba­naan en cho­co­la­de

Eclairs met ba­naan en cho­co­la­de

1 u. 35 min.
(32)
recept Groen­te­wok­stuk­jes met spi­na­zie en ven­kel

Groen­te­wok­stuk­jes met spi­na­zie en ven­kel

15 min.
(39)
recept In­di­a­se kriel­tjes met bloem­kool en kal­koen

In­di­a­se kriel­tjes met bloem­kool en kal­koen

15 min.
(45)
recept Gnoc­chi met me­di­ter­ra­ne pa­pri­ka­toma­ten­stoof

Gnoc­chi met me­di­ter­ra­ne pa­pri­ka­to­ma­ten­stoof

15 min.
(73)
recept Mos­terd­soep met prei en ham

Mos­terd­soep met prei en ham

15 min.
(81)
recept Da­ve My­ers & Si King's krui­di­ge ca­jun­kip met aard­ap­pel­part­jes en bies­look­dip

Da­ve My­ers & Si King's krui­di­ge ca­jun­kip met aard­ap­pel­part­jes en bies­look­dip

40 min.
(35)
recept Da­ve My­ers & Si King's ome­let met dop­erw­ten, munt en fe­ta

Da­ve My­ers & Si King's ome­let met dop­erw­ten, munt en fe­ta

15 min.
(30)
recept Da­ve My­ers & Si King's tor­til­la­bak­jes met chi­li­sa­la­de

Da­ve My­ers & Si King's tor­til­la­bak­jes met chi­li­sa­la­de

45 min.
(53)
recept Lin­zen­bur­ger

Lin­zen­bur­ger

30 min.
(36)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.