Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. De natuurlijk ontwaakt en de wereld wordt weer stukje bij beetje groen.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Lenterecepten (1.234)

sorteer op
recept Snij­biet met as­per­ge­broc­co­li en brood­kruim

Snij­biet met as­per­ge­broc­co­li en brood­kruim

35 min.
(22)
recept Rol­la­de met pis­ta­che­korst

Rol­la­de met pis­ta­che­korst

1 u. 30 min.
(54)
recept Spi­na­zie­sa­la­de met ba­con & cas­hew­no­ten

Spi­na­zie­sa­la­de met ba­con & cas­hew­no­ten

15 min.
(259)
recept Ro­de­kool­cous­cous met avo­ca­do

Ro­de­kool­cous­cous met avo­ca­do

15 min.
(143)
recept Pit­ti­ge kip­spies­jes met Thai­se kom­kom­mer­dip

Pit­ti­ge kip­spies­jes met Thai­se kom­kom­mer­dip

1 u. 35 min.
(51)
recept Brood­je bal met cae­s­ardres­sing

Brood­je bal met cae­s­ar­d­res­sing

15 min.
(1)
recept Prei­stamp­pot­je met ge­bak­ken zalm en bier­saus

Prei­stamp­pot­je met ge­bak­ken zalm en bier­saus

30 min.
(3)
recept Gwy­neth Palt­rows lin­zen­sa­la­de

Gwy­neth Palt­rows lin­zen­sa­la­de

30 min.
(171)
recept Om­ge­keer­de pe­ren­taar­tjes

Om­ge­keer­de pe­ren­taar­tjes

1 u. 5 min.
(113)
recept Lin­zen­sa­la­de met broc­co­li en ei

Lin­zen­sa­la­de met broc­co­li en ei

30 min.
(130)
recept Lek­ker­bek­jes met pit­ti­ge kom­kom­mersla

Lek­ker­bek­jes met pit­ti­ge kom­kom­mersla

15 min.
(82)
recept Zand­koek­jes met room, fruit en no­ten

Zand­koek­jes met room, fruit en no­ten

10 min.
(22)
recept Ja­mie Oli­ver's kip tik­ka mas­sa­la

Ja­mie Oli­ver's kip tik­ka mas­sa­la

3 u. 20 min.
(171)
recept Kip­fi­let met ci­trus­par­ten en ste­ra­nijs uit de oven

Kip­fi­let met ci­trus­par­ten en ste­ra­nijs uit de oven

55 min.
(39)
recept Quinoa met ven­kel en si­naas­ap­pel

Quinoa met ven­kel en si­naas­ap­pel

30 min.
(46)
recept Kip­pen­bouil­lon

Kip­pen­bouil­lon

33 min.
(8)
recept Ka­bel­jauw in to­ma­ten­con­som­mé

Ka­bel­jauw in to­ma­ten­con­som­mé

20 min.
(23)
recept Sa­la­de met ge­gril­de kip en ha­zel­noot­olie

Sa­la­de met ge­gril­de kip en ha­zel­noot­olie

20 min.
(43)
recept Vi­tel­lo ton­na­to

Vi­tel­lo ton­na­to

40 min.
(101)
recept Ti­ra­mi­su ijs­bon­bons

Ti­ra­mi­su ijs­bon­bons

26 u. 15 min.
(7)
recept Oes­ters met 3 dips

Oes­ter­s met 3 dips

30 min.
(8)
recept Var­kens­haasy­a­ki­to­ri

Var­kens­haasy­a­ki­to­ri

15 min.
(9)
recept Bie­ten met ri­cot­ta en munt

Bie­ten met ri­cot­ta en munt

35 min.
(17)
recept Apen­brood

Apen­brood

4 u. 40 min.
(9)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.