Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. De natuurlijk ontwaakt en de wereld wordt weer stukje bij beetje groen.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Lenterecepten (1.244)

sorteer op
recept Nor­man­di­sche ga­let­tes met ham, gruy­è­re en ei

Nor­man­di­sche ga­let­tes met ham, gruy­è­re en ei

35 min.
(1)
recept Piz­za met cour­get­te en veld­sla­pes­to

Piz­za met cour­get­te en veld­sla­pes­to

30 min.
(0)
recept Snel­le Ita­li­aan­se voor­jaars­stoof (vig­na­rola)

Snel­le Ita­li­aan­se voor­jaars­stoof (vig­na­rola)

20 min.
(0)
recept Prei­qui­che met kip en brie & een sa­la­de van snoep­to­maat­jes

Prei­qui­che met kip en brie & een sa­la­de van snoep­to­maat­jes

55 min.
(2)
recept Ri­sot­to met tui­n­erw­ten, spek en ui

Ri­sot­to met tui­n­erw­ten, spek en ui

30 min.
(1)
recept Mi­ni­qui­ches met spi­na­zie, gei­ten­kaas en krui­den

Mi­ni­qui­ches met spi­na­zie, gei­ten­kaas en krui­den

30 min.
(1)
recept Gra­no­la­n­est­jes met paasei­tjes

Gra­no­la­n­est­jes met paas­ei­tjes

40 min.
(0)
recept Schui­mo­me­let met rood fruit en ba­si­li­cum

Schui­mo­me­let met rood fruit en ba­si­li­cum

40 min.
(0)
recept Preirös­ti & fris­se sla met kip en no­ten

Preirös­ti & fris­se sla met kip en no­ten

30 min.
(0)
recept Broc­co­li-pas­ta­sa­la­de met green god­dess-dres­sing

Broc­co­li-pas­ta­sa­la­de met green god­dess-dres­sing

25 min.
(3)
recept Frit­ta­ta met lams­spie­sen

Frit­ta­ta met lams­spie­sen

30 min.
(0)
recept Schel­vis met fris len­te­stamp­pot­je

Schel­vis met fris len­te­stamp­pot­je

25 min.
(0)
recept Len­te­bur­ger

Len­te­bur­ger

20 min.
(5)
recept Ver­se springrolls met gar­na­len

Ver­se springrolls met gar­na­len

35 min.
(0)
recept Zalm­fi­let op de huid met lauw­war­me kriel­tjes­sa­la­de

Zalm­fi­let op de huid met lauw­war­me kriel­tjes­sa­la­de

20 min.
(1)
recept Fris­se qui­che met fla­me ro­a­sted zalm

Fris­se qui­che met fla­me ro­a­sted zalm

1 u. 15 min.
(3)
recept Pan con to­ma­te

Pan con to­ma­te

10 min.
(0)
recept Len­te­qui­che met as­per­ges, broc­co­li en ga­na­len

Len­te­qui­che met as­per­ges, broc­co­li en ga­na­len

1 u. 25 min.
(2)
recept Crois­sant ge­vuld met roer­ei, ge­rook­te zalm en veld­sla

Crois­sant ge­vuld met roer­ei, ge­rook­te zalm en veld­sla

10 min.
(0)
recept Prei­stamp­pot met to­nijn & ge­kookt ei (ad­ver­to­ri­al)

Prei­stamp­pot met to­nijn & ge­kookt ei (ad­ver­to­ri­al)

25 min.
(0)
recept Ont­bijt­piz­za met len­te­groen­ten en ge­bak­ken ei

Ont­bijt­piz­za met len­te­groen­ten en ge­bak­ken ei

18 min.
(0)
recept Ho­me­ma­de len­te­pas­tei­tjes met ham & hen­ne­nei­tjes

Ho­me­ma­de len­te­pas­tei­tjes met ham & hen­ne­nei­tjes

2 u. 50 min.
(0)
recept Groe­ne len­te­mi­ne­stro­ne met Hol­land­se gar­na­len & ka­bel­jauw

Groe­ne len­te­mi­ne­stro­ne met Hol­land­se gar­na­len & ka­bel­jauw

30 min.
(0)
recept Ge­stoof­de lams­schen­kels met len­te­groen­ten & dra­gon-gre­mo­la­ta

Ge­stoof­de lams­schen­kels met len­te­groen­ten & dra­gon-gre­mo­la­ta

4 u. 15 min.
(0)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.