Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. Open lasagne met asperges bijvoorbeeld of cheesecake met blauwe bessen. Leve de lente.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Radijsjes
Met zijn mooie kleur en bijzondere smaak is de radijs een speciaal ingrediënt. We lusten hem rauw door salades of als snack met een lekkere dip.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Len­te­re­cep­ten (1.012)

sorteer op
recept Komkommersushi met zalmvulling

Kom­kom­mer­sus­hi met zalm­vul­ling

(0)
20 min.
recept Rode, gele en groene smoothies

Ro­de, ge­le en groe­ne smoot­hies

(0)
1 u. 15 min.
recept Couscoussalade met geitenkaas, avocado en kiemgroente

Cous­cous­sa­la­de met gei­ten­kaas, avo­ca­do en kiem­groen­te

(0)
15 min.
recept Kipburrito met kidneybonen en mais

Kip­bur­ri­to met kid­ney­bo­nen en mais

(0)
20 min.
recept Spannende spekpannenkoeken met ui

Span­nen­de spek­pan­nen­koe­ken met ui

(0)
50 min.
recept Visbordje met homemade remouladesaus

Vis­bord­je met ho­me­ma­de re­mou­la­de­saus

(0)
10 min.
recept Zalmrolletjes met een salade van krieltjes en venkel

Zalm­rol­le­tjes met een sa­la­de van kriel­tjes en ven­kel

(0)
30 min.
recept Hollandse makreelkoekjes met maiskolven

Hol­land­se ma­kreel­koek­jes met maiskol­ven

(0)
30 min.
recept Salade met peer, serranoham en manchego

Sa­la­de met peer, ser­ra­no­ham en man­chego

(0)
20 min.
recept Rosbiefsalade met witlof

Ros­bief­sala­de met wit­lof

(0)
50 min.
recept Meergranentosti met rookvlees

Meer­gra­nen­tos­ti met rook­vlees

(0)
15 min.
recept Komkommersoep met garnalen

Kom­kom­mer­soep met gar­na­len

(0)
10 min.
recept Pittige roerbak van kipgehakt met komkommer en mango

Pit­ti­ge roer­bak van kip­ge­hakt met kom­kom­mer en man­go

(0)
25 min.
recept Rucola- tuinboonstamppot met runderchipolata

Ru­co­la- tuin­boon­stamp­pot met run­der­chi­po­la­ta

(0)
20 min.
recept Kruidencouscous met gegrilde asperges

Krui­den­cous­cous met ge­gril­de as­per­ges

(0)
15 min.
recept Mini ham-kaassoufles

Mi­ni ham-kaas­sou­fles

(0)
45 min.
recept Quiche met Leidse boerenkaas

Qui­che met Leid­se boe­ren­kaas

(0)
1 u. 10 min.
recept Boerenkaasfondue met lentegroenten

Boe­ren­kaas­fon­due met len­te­groen­ten

(0)
30 min.
recept Stokbrood gezond XL met boerenkaas

Stok­brood ge­zond XL met boe­ren­kaas

(0)
20 min.
recept Steak de boeuf met een frisse lentepuree en groenten

Steak de boeuf met een fris­se len­te­pu­ree en groen­ten

(1)
30 min.
recept Fris gebakje met lemon curd

Fris ge­bak­je met le­mon curd

(17)
30 min.
recept Caprese pasteitjes

Ca­pre­se pas­tei­tjes

(14)
20 min.
recept Aziatische salade met rivierkreeftjes

Azi­a­ti­sche sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes

(11)
15 min.
recept Olijventapenade

Olij­ven­ta­pe­na­de

(3)
5 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.