Stamppot move over, het is tijd voor lentegerechten. De natuurlijk ontwaakt en de wereld wordt weer stukje bij beetje groen.

Seizoensgroenten
Eten wat de natuur biedt, dan eet je vers en voordelig. In de lente zet je dan witlof, radijsjes, asperges, haricots verts en tomaten op het menu.

Asperges
Asperges worden volgens traditie geoogst vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. Het seizoen is dus kort, haal eruit wat erin zit. Kook asperges kort of snipper ze rauw door een salade. Bekijk het instructiefilmpje asperges schillen voor tips.

Tomaten
Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de 'gewone' tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

Lees meer

Lenterecepten (1.415)

sorteer op
recept Ga­laxy-slush-cock­tail

Ga­laxy-slush-cock­tail

5 u. 5 min.
(3)
recept Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

20 min.
(0)
recept Sus­hi­sa­la­de met kro­kan­te kip

Sus­hi­sa­la­de met kro­kan­te kip

20 min.
(0)
recept To­nijn­la­sag­ne met groe­ne groen­ten en sel­de­rij-ri­cot­ta­saus (AD­VER­TORIAL)

To­nijn­la­sag­ne met groe­ne groen­ten en sel­de­rij-ri­cot­ta­saus (AD­VER­TORIAL)

55 min.
(7)
recept Noe­del­sa­la­de met ge­roos­ter­de bloem­kool en gar­na­len

Noe­del­sa­la­de met ge­roos­ter­de bloem­kool en gar­na­len

40 min.
(7)
recept Ru­co­la­stamp­pot met pa­pri­ka en ei

Ru­co­la­stamp­pot met pa­pri­ka en ei

30 min.
(14)
recept Pi­ta met fala­fel, knof­look­saus en zoet­zu­re biet

Pi­ta met fa­la­fel, knof­look­saus en zoet­zu­re biet

15 min.
(3)
recept Azi­a­ti­sche dres­sing

Azi­a­ti­sche dres­sing

10 min.
(1)
recept Klas­sie­ke yog­hurt­dres­sing

Klas­sie­ke yog­hurt­dres­sing

10 min.
(0)
recept Spi­na­zie­sa­la­de met spek, ei en spi­na­zie-yog­hurt­dres­sing

Spi­na­zie­sa­la­de met spek, ei en spi­na­zie-yog­hurt­dres­sing

8 min.
(3)
recept Ru­co­la­s­ala­de met biet­jes en bal­sa­mi­co

Ru­co­la­s­ala­de met biet­jes en bal­sa­mi­co

5 min.
(2)
recept Oos­ter­se sa­la­de met so­ja­boon­tjes en pijn­boom­pit­ten

Oos­ter­se sa­la­de met so­ja­boon­tjes en pijn­boom­pit­ten

5 min.
(1)
recept Quinoa-bul­gur­sa­la­de met ge­pic­kel­de groen­ten en avo­ca­dodres­sing

Quinoa-bul­gur­sa­la­de met ge­pic­kel­de groen­ten en avo­ca­dodres­sing

40 min.
(5)
recept Maal­tijd­sa­la­de met ge­rook­te kip

Maal­tijd­sa­la­de met ge­rook­te kip

15 min.
(6)
recept Len­te-prei­soep

Len­te-prei­soep

15 min.
(4)
recept Bli­ni­to­ren­tjes met ge­rook­te zalm

Bli­ni­to­ren­tjes met ge­rook­te zalm

10 min.
(1)
recept Fris­se ar­ti­sjok-pas­ta­sa­la­de met groe­ne as­per­ges en ser­ra­no­ham

Fris­se ar­ti­sjok-pas­ta­sa­la­de met groe­ne as­per­ges en ser­ra­no­ham

15 min.
(8)
recept Fa­ji­tas­bowl met ge­bak­ken gar­na­len & pi­ta­brood­jes

Fa­ji­tas­bowl met ge­bak­ken gar­na­len & pi­ta­brood­jes

20 min.
(5)
recept Pin­da­kaas-smoot­hie­bowl

Pin­da­kaas-smoot­hie­bowl

10 min.
(9)
recept Straw­ber­ry-chee­se­cak­edip

Straw­ber­ry-chee­se­cak­edip

5 min.
(3)
recept As­per­gera­gout in een pas­tei­bak­je

As­per­ge­ra­gout in een pas­tei­bak­je

25 min.
(3)
recept Li­mon­cel­low-cock­tail

Li­mon­cel­low-cock­tail

5 min.
(0)
recept Krui­di­ge pa­rel­cous­cous met to­nijn

Krui­di­ge pa­rel­cous­cous met to­nijn

20 min.
(10)
recept Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst

Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst

20 min.
(5)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.