Loempia's, worstjes, hartige taartjes… met filodeeg kun je heerlijke knapperige hapjes maken. Ideaal voor feestelijke pakketjes en ovenheerlijke desserts. Allerhande laat je zien hoe je met dit flinterdunne deeg werkt.

Werelds filodeeg
Filodeeg komt uit het Midden-Oosten waar het veel wordt gebruikt. Veel mensen kennen het dan ook van bijvoorbeeld de heerlijke baklava. Maar ook de Duitse strudels worden gemaakt met filodeeg en Chinezen en Vietnamezen maken er loempia's van. Kortom, filodeeg wordt overal gebruikt.

Flinterdun filodeeg
Filodeeg is een dun deeg gemaakt van meel, water en olie. Om het te maken, wordt het deeg heel goed uitgerold en heel vaak met meel bestoven zodat het niet gaat kleven. Zo krijg je grote vellen heel dun deeg. Omdat het nogal bewerkelijk is om het zelf te maken, kun je filodeeg het beste kant-en-klaar kopen. Je vindt het in de diepvries.

Bladerdeeg en filodeeg
Wat is nou het verschil tussen bladerdeeg en filodeeg? Bladerdeeg en filodeeg bestaan beide uit laagjes zodat het na het bakken lekker luchtig is. Je kunt bladerdeeg uitrollen en kneden, de laagjessctructuur verdwijnt dan en het gerecht wordt minder knapperig. Bij filodeeg is elk laagje heel dun en smeer je elke laag in met olie voordat je er een nieuwe laag oplegt. Filodeeg kun je niet rollen of kneden en het is minder vet dan bladerdeeg.

Je kunt bevroren filodeeeg in vellen kopen. Bekijk de video filodeeg gebruiken van Allerhande om te zien hoe je filodeeg gebruikt voor heerlijke recepten.

Lees meer

Bak­ken met fi­lo­deeg (60)

sorteer op
recept Turkse filodeeghapjes met witte kaas

Turk­se fi­lo­deeg­hap­jes met wit­te kaas

(71)
1 uur
recept Filodeegtaartjes met druivensalsa

Fi­lo­deeg­taartjes met drui­ven­sal­sa

(35)
1 uur
recept Filodeegtaart met sesamvulling en honingsiroop

Fi­lo­deeg­taart met se­sam­vul­ling en ho­ning­s­iroop

(10)
1 uur
recept Filodeegdriehoekjes met witte kaas

Fi­lo­deeg­drie­hoek­jes met wit­te kaas

(97)
1 uur
recept Spitskool met gehakt onder filodeeg

Spits­kool met ge­hakt on­der fi­lo­deeg

(75)
1 u. 5 min.
recept Varkenshaas en pijnboompitten in filodeeg

Var­kens­haas en pijn­boom­pit­ten in fi­lo­deeg

(204)
40 min.
recept Zalmhaasje in filodeeg

Zalm­haas­je in fi­lo­deeg

(139)
40 min.
recept Knakworstjes in filodeeg

Knak­worst­jes in fi­lo­deeg

(112)
35 min.
recept Zalm in filodeeg

Zalm in fi­lo­deeg

(397)
45 min.
recept Frambozenijs met filodeeg

Fram­bo­ze­nijs met fi­lo­deeg

(23)
15 min.
recept Parelhoenfilet in filodeeg

Pa­rel­hoen­fi­let in fi­lo­deeg

(20)
2 u. 55 min.
recept Asperge-hamrolletjes in filodeeg

As­per­ge-ham­rol­le­tjes in fi­lo­deeg

(53)
20 min.
recept Varkenshaas met rauwe ham in filodeeg

Var­kens­haas met rau­we ham in fi­lo­deeg

(258)
50 min.
recept Kipfilet in filodeeg

Kip­fi­let in fi­lo­deeg

(135)
35 min.
recept Filodeegpakketjes met witte kaasblokjes en frambozen

Fi­lo­deeg­pak­ket­jes met wit­te kaas­blok­jes en fram­bo­zen

(17)
30 min.
recept Filodeegtaartjes met kastanjechampignons

Fi­lo­deeg­taartjes met kas­tan­je­cham­pig­nons

(134)
40 min.
recept Hartige filodeegtaart met spinazie en kaas

Har­ti­ge fi­lo­deeg­taart met spi­na­zie en kaas

(133)
1 u. 20 min.
recept Filodeegtaart met broccoli en serranoham

Fi­lo­deeg­taart met broc­co­li en ser­ra­no­ham

(190)
1 uur
recept Filodeegtaartjes met paddenstoelen, druiven en kaas

Fi­lo­deeg­taartjes met pad­den­stoe­len, drui­ven en kaas

(231)
50 min.
recept filodeegrolletjes met ham en kaas

fi­lo­deeg­rol­le­tjes met ham en kaas

(42)
20 min.
recept Filodeegpakketjes met wokgroente

Fi­lo­deeg­pak­ket­jes met wok­groen­te

(116)
40 min.
recept Japanse burger met wasabimayo

Ja­pan­se bur­ger met wa­sa­bi­mayo

(32)
35 min.
recept Millefeuilles met room en frambozen

Mil­le­feuil­les met room en fram­bo­zen

(11)
1 u. 35 min.
recept Spinazietaart geitenkaas en noten

Spi­na­zietaart gei­ten­kaas en no­ten

(164)
45 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.