Een goede zuurkoolschotel, een lekkere lasagne of zelfgemaakte pizza uit de oven. Ovengerechten, we worden er blij van. En hoe langer ze erin staan, hoe beter. Want langzaam gegaard is goud waard. Bij Allerhande vind je de lekkerste ovenrecepten.

Klassieke ovengerechten en old time favourites
Een echte ovenklassieker is de quiche Lorraine. Deze hartige taart heeft z’n naam te danken aan de Franse streek Lorraine (Lotharingen), dat vroeger Duits grondgebied was. Het Duitse woord kuchen werd het Franse quiche. Deze klassieke hartige taart heeft een vulling van eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Een andere 'old time favourite' is de lasagne. Klassiek met tomatensaus en gehakt of een van de vele varianten. Een heerlijke herfstvariant is bijvoorbeeld de paddenstoelenlasagne, of de lasagne met pompoen en appel. En voor een feestelijke presentatie kun je de opgerolde lasagne eens proberen. Geen zin in een klassiek ovengerecht? Probeer dan eens de plaattaart met pesto of de linzenpie met prei, puree en geitenkaas.

Het lekkerste uit de oven
Gebruik de oven ook om het beste uit producten naar boven te halen. Zo wordt pompoen in de oven extra zoet en smaakt een stukje zalm het lekkerst als het langzaam is gegaard in de oven.

Zoet boven hartig
Ga je toch liever voor zoet uit de oven? Allerhande biedt een keur aan recepten voor zoete lekkernijen. Van cheesecakes en slagroomtaarten tot muffins en allerlei soorten cupcakes. Cupcakes zijn behalve een heerlijke traktatie ook vaak prachtige kunstwerkjes. Leuk en simpel om te bakken, geweldig om te versieren!

Lees meer

Ovengerechten (2.492)

sorteer op
recept Rijk­ge­vul­de can­nel­lo­ni met ge­hakt

Rijk­ge­vul­de can­nel­lo­ni met ge­hakt

1 u. 15 min.
(965)
recept Mac en moz al for­no

Mac en moz al for­no

45 min.
(149)
recept Ca­mem­bert-aard­ap­pel­scho­tel

Ca­mem­bert-aard­ap­pel­scho­tel

40 min.
(176)
recept Kip met koek­krui­den, rijst en spruit­jes van Nien­ke Ja­gers­ma

Kip met koek­krui­den, rijst en spruit­jes van Nien­ke Ja­gers­ma

45 min.
(19)
recept Kaas­schnit­zel met ge­roos­ter­de to­ma­ten

Kaas­schnit­zel met ge­roos­ter­de to­ma­ten

20 min.
(10)
recept Groen­te­la­sag­ne met ru­co­la-ri­mi­ni­kaas

Groen­te­la­sag­ne met ru­co­la-ri­mi­ni­kaas

55 min.
(29)
recept Pi­kan­te vier­ka­zen­piz­za

Pi­kan­te vier­ka­zen­piz­za

2 u. 15 min.
(45)
recept Pe­per­kip uit de oven

Pe­per­kip uit de oven

1 u. 35 min.
(10)
recept Ge­roos­ter­de groen­ten met mos­terd­saus

Ge­roos­ter­de groen­ten met mos­terd­saus

40 min.
(12)
recept Piz­za met broc­co­li en cour­get­te

Piz­za met broc­co­li en cour­get­te

45 min.
(52)
recept Cla­fou­tis met ven­kel en to­maat

Cla­fou­tis met ven­kel en to­maat

1 u. 20 min.
(57)
recept Piz­za met pa­pri­ka en ge­rook­te kip

Piz­za met pa­pri­ka en ge­rook­te kip

40 min.
(31)
recept Spa­ghet­ti-laag­jes­scho­tel met mas­car­po­ne

Spa­ghet­ti-laag­jes­scho­tel met mas­car­po­ne

50 min.
(99)
recept Zalm­fi­let op Ita­li­aan­se groen­te­stamp­pot

Zalm­fi­let op Ita­li­aan­se groen­te­stamp­pot

30 min.
(35)
recept Ge­hakt­taart met na­sikrui­den

Ge­hakt­taart met na­sikrui­den

45 min.
(530)
recept Snel­le ham­prei­scho­tel

Snel­le ham­prei­scho­tel

45 min.
(327)
recept Goud­brui­ne broc­co­li­-to­nijn­taart

Goud­brui­ne broc­co­li­-to­nijn­taart

1 uur
(943)
recept Schel­vis­pak­ket­je met cour­get­te

Schel­vis­pak­ket­je met cour­get­te

40 min.
(79)
recept Broc­co­li-gei­ten­kaas­qui­che

Broc­co­li-gei­ten­kaas­qui­che

1 uur
(602)
recept Zalm­pak­ket­jes met pap­par­del­le

Zalm­pak­ket­jes met pap­par­del­le

55 min.
(44)
recept To­nijn­tos­ti's met ro­mi­ge groen­te­soep

To­nijn­tos­ti's met ro­mi­ge groen­te­soep

25 min.
(15)
recept Ti­la­pia met Ita­li­aan­se groen­ten

Ti­la­pia met Ita­li­aan­se groen­ten

50 min.
(17)
recept Spa­ghet­ti­ni-au­ber­gi­ne­taart

Spa­ghet­ti­ni-au­ber­gi­ne­taart

1 u. 15 min.
(49)
recept As­per­ges met kaas, to­maat en been­ham

As­per­ges met kaas, to­maat en been­ham

55 min.
(115)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.