Een goede zuurkoolschotel, een lekkere lasagne of zelfgemaakte pizza uit de oven. Ovengerechten, we worden er blij van. En hoe langer ze erin staan, hoe beter. Want langzaam gegaard is goud waard. Bij Allerhande vind je de lekkerste ovenrecepten.

Klassieke ovengerechten en old time favourites
Een echte ovenklassieker is de quiche Lorraine. Deze hartige taart heeft z’n naam te danken aan de Franse streek Lorraine (Lotharingen), dat vroeger Duits grondgebied was. Het Duitse woord kuchen werd het Franse quiche. Deze klassieke hartige taart heeft een vulling van eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Een andere 'old time favourite' is de lasagne. Klassiek met tomatensaus en gehakt of een van de vele varianten. Een heerlijke herfstvariant is bijvoorbeeld de paddenstoelenlasagne, of de lasagne met pompoen en appel. En voor een feestelijke presentatie kun je de opgerolde lasagne eens proberen. Geen zin in een klassiek ovengerecht? Probeer dan eens de plaattaart met pesto of de linzenpie met prei, puree en geitenkaas.

Het lekkerste uit de oven
Gebruik de oven ook om het beste uit producten naar boven te halen. Zo wordt pompoen in de oven extra zoet en smaakt een stukje zalm het lekkerst als het langzaam is gegaard in de oven.

Zoet boven hartig
Ga je toch liever voor zoet uit de oven? Allerhande biedt een keur aan recepten voor zoete lekkernijen. Van cheesecakes en slagroomtaarten tot muffins en allerlei soorten cupcakes. Cupcakes zijn behalve een heerlijke traktatie ook vaak prachtige kunstwerkjes. Leuk en simpel om te bakken, geweldig om te versieren!

Lees meer

Ovengerechten (2.492)

sorteer op
recept Azi­a­tisch vis­pak­ket­je met ko­kos­rijst

Azi­a­tisch vis­pak­ket­je met ko­kos­rijst

50 min.
(27)
recept Punt­pa­pri­ka ge­vuld met spi­na­zie en wit­te kaas

Punt­pa­pri­ka ge­vuld met spi­na­zie en wit­te kaas

45 min.
(133)
recept Spek­lap­jes met tui­n­erw­ten-ru­co­la­s­ala­de

Spek­lap­jes met tui­n­erw­ten-ru­co­la­s­ala­de

25 min.
(3)
recept Ka­bel­jauw met sal­sa ver­de van pos­te­lein

Ka­bel­jauw met sal­sa ver­de van pos­te­lein

30 min.
(5)
recept Har­ti­ge pom­poen­taart

Har­ti­ge pom­poen­taart

1 u. 20 min.
(31)
recept Ra­chel Khoo's kip­sa­la­de met kar­ne­melk­dres­sing

Ra­chel Khoo's kip­sa­la­de met kar­ne­melk­dres­sing

50 min.
(25)
recept Ra­chel Khoo's aard­ap­pel­crum­pets met zoe­te ham

Ra­chel Khoo's aard­ap­pel­crum­pets met zoe­te ham

2 u. 55 min.
(8)
recept Mos­se­len in sher­ry met ge­roos­ter­de wor­tel

Mos­se­len in sher­ry met ge­roos­ter­de wor­tel

55 min.
(12)
recept Drie-ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

Drie-ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

50 min.
(45)
recept Kip-cho­ri­zo­bur­ger

Kip-cho­ri­zo­bur­ger

55 min.
(73)
recept Bief­stuk be­ar­nai­se met fri­tes en wit­lofsala­de

Bief­stuk be­ar­nai­se met fri­tes en wit­lof­sala­de

55 min.
(6)
recept In­do­ne­si­sche ma­kreel met uitjes en bo­nen

In­do­ne­si­sche ma­kreel met uitjes en bo­nen

55 min.
(89)
recept Oven­scho­tel met Mexi­caans ge­hakt

Oven­scho­tel met Mexi­caans ge­hakt

33 min.
(72)
recept Kip­bur­gers met cour­get­te en knol­sel­de­rijf­ri­tes

Kip­bur­gers met cour­get­te en knol­sel­de­rijf­ri­tes

30 min.
(31)
recept Plaat­piz­za met to­nijn en pa­pri­ka

Plaat­piz­za met to­nijn en pa­pri­ka

30 min.
(20)
recept Cro­que ma­da­me met broc­coli­soep

Cro­que ma­da­me met broc­co­li­soep

35 min.
(50)
recept Pas­tei­tje ki­pra­gout met sa­la­de

Pas­tei­tje ki­pra­gout met sa­la­de

22 min.
(20)
recept Pom­poen-prei­pi­la­v met een lek­ker­bek­je

Pom­poen-prei­pi­la­v met een lek­ker­bek­je

40 min.
(63)
recept Yo­tam Ot­to­leng­hi's blau­we­kaas­taart­jes met in­ge­maak­te ro­de biet en ho­ning

Yo­tam Ot­to­leng­hi's blau­we­kaas­taart­jes met in­ge­maak­te ro­de biet en ho­ning

25 u. 15 min.
(33)
recept Stoof­vlees met La Trap­pe Qua­dru­pel

Stoof­vlees met La Trap­pe Qua­dru­pel

5 uur
(211)
recept Vis­pas­tei­tje met ap­pel-wor­tel­sa­la­de

Vis­pas­tei­tje met ap­pel-wor­tel­sa­la­de

35 min.
(13)
recept Ge­hakt­brood

Ge­hakt­brood

1 uur
(89)
recept Ge­pof­te aard­ap­pel met rul­ge­bak­ken worst­jes

Ge­pof­te aard­ap­pel met rul­ge­bak­ken worst­jes

1 uur
(22)
recept Ho­me­ma­de erw­ten­soep met ve­ga­worst en cros­ti­ni

Ho­me­ma­de erw­ten­soep met ve­ga­worst en cros­ti­ni

35 min.
(47)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.