Een goede zuurkoolschotel, een lekkere lasagne of zelfgemaakte pizza uit de oven. Ovengerechten, we worden er blij van. En hoe langer ze erin staan, hoe beter. Want langzaam gegaard is goud waard. Bij Allerhande vind je de lekkerste ovenrecepten.

Klassieke ovengerechten en old time favourites
Een echte ovenklassieker is de quiche Lorraine. Deze hartige taart heeft z’n naam te danken aan de Franse streek Lorraine (Lotharingen), dat vroeger Duits grondgebied was. Het Duitse woord kuchen werd het Franse quiche. Deze klassieke hartige taart heeft een vulling van eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Een andere 'old time favourite' is de lasagne. Klassiek met tomatensaus en gehakt of een van de vele varianten. Een heerlijke herfstvariant is bijvoorbeeld de paddenstoelenlasagne, of de lasagne met pompoen en appel. En voor een feestelijke presentatie kun je de opgerolde lasagne eens proberen. Geen zin in een klassiek ovengerecht? Probeer dan eens de plaattaart met pesto of de linzenpie met prei, puree en geitenkaas.

Het lekkerste uit de oven
Gebruik de oven ook om het beste uit producten naar boven te halen. Zo wordt pompoen in de oven extra zoet en smaakt een stukje zalm het lekkerst als het langzaam is gegaard in de oven.

Zoet boven hartig
Ga je toch liever voor zoet uit de oven? Allerhande biedt een keur aan recepten voor zoete lekkernijen. Van cheesecakes en slagroomtaarten tot muffins en allerlei soorten cupcakes. Cupcakes zijn behalve een heerlijke traktatie ook vaak prachtige kunstwerkjes. Leuk en simpel om te bakken, geweldig om te versieren!

Lees meer

Ovengerechten (2.483)

sorteer op
recept Pas­ta-oven­scho­tel met ge­gril­de pa­pri­ka, gei­ten­kaas en ser­ra­no­ham

Pas­ta-oven­scho­tel met ge­gril­de pa­pri­ka, gei­ten­kaas en ser­ra­no­ham

35 min.
(64)
recept Run­der­vink met snij­bo­nen en oven­aard­ap­pe­len

Run­der­vink met snij­bo­nen en oven­aard­ap­pe­len

30 min.
(18)
recept Knap­pe­ri­ge ta­co's met to­maat-pa­pri­ka­vul­ling

Knap­pe­ri­ge ta­co's met to­maat-pa­pri­ka­vul­ling

20 min.
(47)
recept Chickslo­ve­foods snel­le bo­nen­scho­tel

Chickslo­ve­foods snel­le bo­nen­scho­tel

50 min.
(56)
recept Jo­r­is Bij­den­dijks ge­bra­den kip met schor­se­neer

Jo­r­is Bij­den­dijks ge­bra­den kip met schor­se­neer

2 uur
(14)
recept Een­den­borst met gra­naat­ap­pel en ci­trus­cous­cous

Een­den­borst met gra­naat­ap­pel en ci­trus­cous­cous

45 min.
(37)
recept Ge­hakt­pie met erw­ten, pa­pri­ka en wit­te bo­nen

Ge­hakt­pie met erw­ten, pa­pri­ka en wit­te bo­nen

1 u. 15 min.
(53)
recept Jo­r­is Bij­den­dijks reestoof met ka­ra­melap­pel en aard­ap­pel­waai­ers

Jo­r­is Bij­den­dijks reestoof met ka­ra­me­lap­pel en aard­ap­pel­waai­ers

28 uur
(54)
recept Bla­der­deeg­pie met kip, cham­pig­nons en dra­gon

Bla­der­deeg­pie met kip, cham­pig­nons en dra­gon

55 min.
(85)
recept Ge­rook­te-ma­kreel­pie met bloem­kool en ko­ri­an­der­pu­ree

Ge­rook­te-ma­kreel­pie met bloem­kool en ko­ri­an­der­pu­ree

40 min.
(40)
recept Spelt­wrap met quinoa en zwar­te­bo­nen-knof­look­spread

Spelt­wrap met quinoa en zwar­te­bo­nen-knof­look­spread

1 uur
(48)
recept Ve­ga­pie met ve­ga­ge­hakt

Ve­ga­pie met ve­ga­ge­hakt

35 min.
(33)
recept Kip in bla­der­deeg

Kip in bla­der­deeg

45 min.
(215)
recept Oven­scho­tel met sa­la­mi

Oven­scho­tel met sa­la­mi

45 min.
(105)
recept Rood­baars­fi­let met au­ber­gi­ne­ka­vi­aar

Rood­baars­fi­let met au­ber­gi­ne­ka­vi­aar

1 u. 10 min.
(6)
recept Piz­za met zeef­ruit en kaas

Piz­za met zeef­ruit en kaas

35 min.
(15)
recept Pro­ven­çaal­se kip

Pro­ven­çaal­se kip

2 u. 10 min.
(46)
recept Gei­ten­kaas met cran­ber­ry­com­po­te

Gei­ten­kaas met cran­ber­ry­com­po­te

40 min.
(10)
recept Een­den­borst met bra­men

Een­den­borst met bra­men

35 min.
(40)
recept Porto­bel­lo met ru­co­l­apas­ta

Por­to­bel­lo met ru­co­l­ap­as­ta

45 min.
(261)
recept Ven­kel­m­aca­ro­ni

Ven­kel­m­aca­ro­ni

40 min.
(86)
recept Kip­schnit­zel met wit­lofsala­de en oven­aard­ap­pe­len

Kip­schnit­zel met wit­lof­sala­de en oven­aard­ap­pe­len

55 min.
(26)
recept Ge­pe­kel­de fa­zant met cran­ber­ry-whis­ky­saus

Ge­pe­kel­de fa­zant met cran­ber­ry-whis­ky­saus

4 u. 5 min.
(24)
recept Lang­zaam ge­gaar­de een­den­borst­fi­let met sja­lot­ten­jus

Lang­zaam ge­gaar­de een­den­borst­fi­let met sja­lot­ten­jus

1 u. 20 min.
(32)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.