Een goede zuurkoolschotel, een lekkere lasagne of zelfgemaakte pizza uit de oven. Ovengerechten, we worden er blij van. En hoe langer ze erin staan, hoe beter. Want langzaam gegaard is goud waard. Bij Allerhande vind je de lekkerste ovenrecepten.

Klassieke ovengerechten en old time favourites
Een echte ovenklassieker is de quiche Lorraine. Deze hartige taart heeft z’n naam te danken aan de Franse streek Lorraine (Lotharingen), dat vroeger Duits grondgebied was. Het Duitse woord kuchen werd het Franse quiche. Deze klassieke hartige taart heeft een vulling van eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Een andere 'old time favourite' is de lasagne. Klassiek met tomatensaus en gehakt of een van de vele varianten. Een heerlijke herfstvariant is bijvoorbeeld de paddenstoelenlasagne, of de lasagne met pompoen en appel. En voor een feestelijke presentatie kun je de opgerolde lasagne eens proberen. Geen zin in een klassiek ovengerecht? Probeer dan eens de plaattaart met pesto of de linzenpie met prei, puree en geitenkaas.

Het lekkerste uit de oven
Gebruik de oven ook om het beste uit producten naar boven te halen. Zo wordt pompoen in de oven extra zoet en smaakt een stukje zalm het lekkerst als het langzaam is gegaard in de oven.

Zoet boven hartig
Ga je toch liever voor zoet uit de oven? Allerhande biedt een keur aan recepten voor zoete lekkernijen. Van cheesecakes en slagroomtaarten tot muffins en allerlei soorten cupcakes. Cupcakes zijn behalve een heerlijke traktatie ook vaak prachtige kunstwerkjes. Leuk en simpel om te bakken, geweldig om te versieren!

Lees meer

Ovengerechten (2.483)

sorteer op
recept Bo­nen­scho­tel met vis

Bo­nen­scho­tel met vis

45 min.
(122)
recept Lang­zaam­ge­gaard fi­ve spi­ce buik­spek

Lang­zaam­ge­gaard fi­ve spi­ce buik­spek

5 u. 10 min.
(11)
recept In­do­ne­si­sche zee­baars­ke­bab met ci­troen­gras

In­do­ne­si­sche zee­baars­ke­bab met ci­troen­gras

40 min.
(7)
recept Frui­ti­ge kip­cur­ry met naan­brood

Frui­ti­ge kip­cur­ry met naan­brood

30 min.
(345)
recept Kal­koen­wor­sten­brood­jes met ge­vul­de sla

Kal­koen­wor­sten­brood­jes met ge­vul­de sla

20 min.
(7)
recept Zalm­pak­ket­je uit de oven

Zalm­pak­ket­je uit de oven

35 min.
(220)
recept Kool­raap­qui­che met ge­rook­te kip

Kool­raap­qui­che met ge­rook­te kip

1 u. 35 min.
(15)
recept As­per­ge-zalm­pak­ket­je

As­per­ge-zalm­pak­ket­je

30 min.
(108)
recept Kro­kan­te vis met ge­le en ro­de friet

Kro­kan­te vis met ge­le en ro­de friet

1 uur
(36)
recept Groen­te­friet met fala­fel en yog­hurt­saus

Groen­te­friet met fa­la­fel en yog­hurt­saus

50 min.
(126)
recept Mi­ni­qui­ches met groe­ne sa­la­de

Mi­ni­qui­ches met groe­ne sa­la­de

40 min.
(14)
recept Lams­rack met tijm-ho­ning­bo­ter

Lams­rack met tijm-ho­ning­bo­ter

35 min.
(231)
recept Groen­te­la­sag­ne met mort­adel­la

Groen­te­la­sag­ne met mort­adel­la

55 min.
(22)
recept Pasta­scho­tel met prei en gar­na­len

Pas­ta­scho­tel met prei en gar­na­len

40 min.
(170)
recept Oven­scho­tel met ve­ga­ge­hakt en sper­zie­bo­nen

Oven­scho­tel met ve­ga­ge­hakt en sper­zie­bo­nen

45 min.
(34)
recept Aard­ap­pel-bie­ten­rös­ti met ve­ga-ki­pra­gout

Aard­ap­pel-bie­ten­rös­ti met ve­ga-ki­pra­gout

50 min.
(31)
recept Groe­ne as­per­ges met ka­bel­jauw

Groe­ne as­per­ges met ka­bel­jauw

50 min.
(358)
recept Lin­zen­scho­tel met pu­ree en ge­hakt

Lin­zen­scho­tel met pu­ree en ge­hakt

35 min.
(18)
recept Plaat­taart met zoe­te aard­ap­pel en gei­ten­kaas

Plaat­taart met zoe­te aard­ap­pel en gei­ten­kaas

25 min.
(33)
recept Ge­vul­de pa­rel­hoen­fi­let­rol­le­tjes met pe­ter­se­lie­pes­to en pan­cet­ta

Ge­vul­de pa­rel­hoen­fi­let­rol­le­tjes met pe­ter­se­lie­pes­to en pan­cet­ta

40 min.
(25)
recept Ro­ast­beef met pe­per­korst en pe­per­room­saus

Ro­ast­beef met pe­per­korst en pe­per­room­saus

1 uur
(14)
recept Mi­ni­qui­ches met truf­fel­brie

Mi­ni­qui­ches met truf­fel­brie

45 min.
(21)
recept La­sag­ne­rol­le­tjes ge­vuld met ge­hakt en ri­cot­ta uit de oven

La­sag­ne­rol­le­tjes ge­vuld met ge­hakt en ri­cot­ta uit de oven

1 uur
(91)
recept Ka­bel­jauw, krui­di­ge kriel­tjes & bie­ten­sa­la­de

Ka­bel­jauw, krui­di­ge kriel­tjes & bie­ten­sa­la­de

30 min.
(4)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.