Een goede zuurkoolschotel, een lekkere lasagne of zelfgemaakte pizza uit de oven. Ovengerechten, we worden er blij van. En hoe langer ze erin staan, hoe beter. Want langzaam gegaard is goud waard. Bij Allerhande vind je de lekkerste ovenrecepten.

Klassieke ovengerechten en old time favourites
Een echte ovenklassieker is de quiche Lorraine. Deze hartige taart heeft z’n naam te danken aan de Franse streek Lorraine (Lotharingen), dat vroeger Duits grondgebied was. Het Duitse woord kuchen werd het Franse quiche. Deze klassieke hartige taart heeft een vulling van eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Een andere 'old time favourite' is de lasagne. Klassiek met tomatensaus en gehakt of een van de vele varianten. Een heerlijke herfstvariant is bijvoorbeeld de paddenstoelenlasagne, of de lasagne met pompoen en appel. En voor een feestelijke presentatie kun je de opgerolde lasagne eens proberen. Geen zin in een klassiek ovengerecht? Probeer dan eens de plaattaart met pesto of de linzenpie met prei, puree en geitenkaas.

Het lekkerste uit de oven
Gebruik de oven ook om het beste uit producten naar boven te halen. Zo wordt pompoen in de oven extra zoet en smaakt een stukje zalm het lekkerst als het langzaam is gegaard in de oven.

Zoet boven hartig
Ga je toch liever voor zoet uit de oven? Allerhande biedt een keur aan recepten voor zoete lekkernijen. Van cheesecakes en slagroomtaarten tot muffins en allerlei soorten cupcakes. Cupcakes zijn behalve een heerlijke traktatie ook vaak prachtige kunstwerkjes. Leuk en simpel om te bakken, geweldig om te versieren!

Lees meer

Ovengerechten (2.482)

sorteer op
recept La­sag­ne van biet, pom­poen en gei­ten­kaas

La­sag­ne van biet, pom­poen en gei­ten­kaas

55 min.
(231)
recept Da­ve My­ers & Si King's tor­til­la­bak­jes met chi­li­sa­la­de

Da­ve My­ers & Si King's tor­til­la­bak­jes met chi­li­sa­la­de

45 min.
(53)
recept Ve­ge­ta­ri­sche Shep­herd’s pie

Ve­ge­ta­ri­sche Shep­herd’s pie

1 u. 5 min.
(44)
recept Vis­ra­gout met bla­der­deeg

Vis­ra­gout met bla­der­deeg

55 min.
(77)
recept Glu­ten­vrije bloem­kool­piz­za

Glu­ten­vrije bloem­kool­piz­za

1 u. 20 min.
(67)
recept Lams­ko­te­let­ten met ho­ning en ge­roos­ter­de wor­tels

Lams­ko­te­let­ten met ho­ning en ge­roos­ter­de wor­tels

55 min.
(49)
recept Gnoc­chi car­bo­na­ra met tuin­bo­nen

Gnoc­chi car­bo­na­ra met tuin­bo­nen

25 min.
(52)
recept As­per­ge­broc­co­li-qui­che met oer­kaas

As­per­ge­broc­co­li-qui­che met oer­kaas

55 min.
(56)
recept Ve­gapas­ta met pom­poen, ched­dar en ge­rasp­te kaas

Ve­gap­as­ta met pom­poen, ched­dar en ge­rasp­te kaas

40 min.
(125)
recept Au­ber­gi­ne­scho­tel met po­mo­do­ri

Au­ber­gi­ne­scho­tel met po­mo­do­ri

35 min.
(194)
recept Ge­gra­ti­neer­de vol­ko­ren­pen­ne

Ge­gra­ti­neer­de vol­ko­ren­pen­ne

35 min.
(43)
recept Vis­sticks met li­me­saus

Vis­sticks met li­me­saus

45 min.
(20)
recept Cous­cous met lich­te kaas­saus

Cous­cous met lich­te kaas­saus

50 min.
(28)
recept Vol­ko­ren pen­ne met pom­poen en tofu

Vol­ko­ren pen­ne met pom­poen en tofu

55 min.
(35)
recept Plaat­piz­za bi­an­ca & ros­sa

Plaat­piz­za bi­an­ca & ros­sa

2 u. 5 min.
(29)
recept Mexi­caan­se groen­te­wraps

Mexi­caan­se groen­te­wraps

30 min.
(48)
recept Au­ber­gi­ne met bata­ta har­ra (pit­ti­ge aard­ap­pel)

Au­ber­gi­ne met ba­ta­ta har­ra (pit­ti­ge aard­ap­pel)

1 uur
(92)
recept Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en lar­do

Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en lar­do

1 u. 15 min.
(68)
recept Pad­den­stoe­len-prei­taart

Pad­den­stoe­len-prei­taart

1 uur
(129)
recept Turk­se op­ge­rol­de piz­za met au­ber­gi­ne en pa­pri­ka

Turk­se op­ge­rol­de piz­za met au­ber­gi­ne en pa­pri­ka

55 min.
(172)
recept Ge­vul­de cour­get­tes met to­nijn

Ge­vul­de cour­get­tes met to­nijn

1 uur
(426)
recept Zee­wolf met aman­del­korst en ko­ri­an­der­may­o­nai­se

Zee­wolf met aman­del­korst en ko­ri­an­der­may­o­nai­se

40 min.
(80)
recept Ra­vi­o­li ge­vuld met groe­ne as­per­ges en man­che­gok­aas

Ra­vi­o­li ge­vuld met groe­ne as­per­ges en man­che­gok­aas

1 u. 25 min.
(77)
recept Wit­lof­scho­tel met kaas­saus

Wit­lof­scho­tel met kaas­saus

55 min.
(106)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.