Een goede zuurkoolschotel, een lekkere lasagne of zelfgemaakte pizza uit de oven. Ovengerechten, we worden er blij van. En hoe langer ze erin staan, hoe beter. Want langzaam gegaard is goud waard. Bij Allerhande vind je de lekkerste ovenrecepten.

Klassieke recepten en old time favourites
Een echte ovenklassieker is de quiche Lorraine. Deze hartige taart heeft z’n naam te danken aan de Franse streek Lorraine (Lotharingen), dat vroeger Duits grondgebied was. Het Duitse woord kuchen werd het Franse quiche. Deze klassieke hartige taart heeft een vulling van eieren, room, spek, kaas, peper en zout.
Een andere 'old time favourite' is de lasagne. Klassiek met tomatensaus en gehakt of een van de vele varianten. Een heerlijke herfstvariant is bijvoorbeeld de paddenstoelenlasagne, of de lasagne met pompoen en appel. En voor een feestelijke presentatie kun je de opgerolde lasagne eens proberen. Geen zin in een klassiek ovengerecht? Probeer dan eens de plaattaart met pesto of de linzenpie met prei, puree en geitenkaas.

Het lekkerste uit de oven
Gebruik de oven ook om het beste uit producten naar boven te halen. Zo wordt pompoen in de oven extra zoet en smaakt een stukje zalm het lekkerst als het langzaam is gegaard in de oven.

Zoet boven hartig
Ga je toch liever voor zoet uit de oven? Allerhande biedt een keur aan recepten voor zoete lekkernijen. Van cheesecakes en slagroomtaarten tot muffins en allerlei soorten cupcakes. Cupcakes zijn behalve een heerlijke traktatie ook vaak prachtige kunstwerkjes. Leuk en simpel om te bakken, geweldig om te versieren!

Lees meer

Ovengerechten (2.388)

sorteer op
recept Pom­poen­la­sag­ne

Pom­poen­la­sag­ne

1 u. 25 min.
(3)
recept Mi­ni-bloem­kool­piz­za's

Mi­ni-bloem­kool­piz­za's

27 min.
(1)
recept Groen­te-ham­la­sag­ne met ri­cot­ta

Groen­te-ham­la­sag­ne met ri­cot­ta

1 u. 5 min.
(2)
recept Zoe­te-aard­ap­pel­scho­tel met ka­bel­jauw

Zoe­te-aard­ap­pel­scho­tel met ka­bel­jauw

1 u. 10 min.
(4)
recept Vis­ra­gout uit de oven met prei en vol­ko­ren­crum­ble

Vis­ra­gout uit de oven met prei en vol­ko­ren­crum­ble

1 uur
(3)
recept Ge­roos­ter­de to­ma­ten-pom­poen­soep (ad­ver­to­ri­al)

Ge­roos­ter­de to­ma­ten-pom­poen­soep (ad­ver­to­ri­al)

40 min.
(0)
recept Sch­nit­zel met kriel­tjes en ker­rie­bloem­kool

Sch­nit­zel met kriel­tjes en ker­rie­bloem­kool

45 min.
(0)
recept Pit­ti­ge plaat­taart met worst & moz­za­rel­la (ad­ver­to­ri­al)

Pit­ti­ge plaat­taart met worst & moz­za­rel­la (ad­ver­to­ri­al)

35 min.
(1)
recept Ge­roos­ter­de pe­king­kip met hoi­sin­saus

Ge­roos­ter­de pe­king­kip met hoi­sin­saus

1 u. 25 min.
(2)
recept Cous­cous met ge­roos­ter­de groen­ten en fe­ta

Cous­cous met ge­roos­ter­de groen­ten en fe­ta

45 min.
(0)
recept Ge­roos­ter­de oven­groen­ten met zalm

Ge­roos­ter­de oven­groen­ten met zalm

40 min.
(1)
recept Ge­roos­ter­de oven­groen­ten met ri­cot­ta & kap­per­tjes

Ge­roos­ter­de oven­groen­ten met ri­cot­ta & kap­per­tjes

30 min.
(0)
recept To­sta­da's met avo­ca­do, ei & li­moen-to­ma­ten­sal­sa

To­sta­da's met avo­ca­do, ei & li­moen-to­ma­ten­sal­sa

30 min.
(0)
recept Flamm­küchen met bloem­kool­bo­dem

Flamm­küchen met bloem­kool­bo­dem

1 u. 5 min.
(1)
recept Ve­ge­ta­ri­sche Mexi­caan­se chi­li­bur­ger met groen­te­friet & sa­la­de

Ve­ge­ta­ri­sche Mexi­caan­se chi­li­bur­ger met groen­te­friet & sa­la­de

35 min.
(2)
recept Ge­krui­de rös­ti & wor­tel met een zacht­ge­kookt ei­tje

Ge­krui­de rös­ti & wor­tel met een zacht­ge­kookt ei­tje

40 min.
(1)
recept Bur­ri­to­scho­tel met knap­pe­ri­ge tor­til­la­p­unt­jes

Bur­ri­to­scho­tel met knap­pe­ri­ge tor­til­la­p­unt­jes

22 min.
(0)
recept Wit­vis met kap­per­tjes­may­o­nai­se, ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pe­len & win­ter­peen

Wit­vis met kap­per­tjes­may­o­nai­se, ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pe­len & win­ter­peen

45 min.
(0)
recept Var­kens­haas met ge­ka­ra­mel­li­seer­de wor­tels & aard­ap­pel­gra­tin

Var­kens­haas met ge­ka­ra­mel­li­seer­de wor­tels & aard­ap­pel­gra­tin

55 min.
(1)
recept To­nijn-broc­co­li­qui­che met to­maat­jes en ou­de kaas

To­nijn-broc­co­li­qui­che met to­maat­jes en ou­de kaas

1 u. 10 min.
(3)
recept Ro­de­kool­ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len en Peco­ri­no

Ro­de­kool­ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len en Peco­ri­no

45 min.
(12)
recept Au­ber­gi­ne-pa­pri­ka­la­sag­ne met ro­mi­ge kaas­saus

Au­ber­gi­ne-pa­pri­ka­la­sag­ne met ro­mi­ge kaas­saus

55 min.
(3)
recept Herfst­la­sag­ne met gei­ten­kaas, knol­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

Herfst­la­sag­ne met gei­ten­kaas, knol­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

1 u. 40 min.
(6)
recept Flamm­ku­chen met Chi­og­gia-biet­jes en tijm

Flamm­ku­chen met Chi­og­gia-biet­jes en tijm

40 min.
(1)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.