Cakejes zijn er om uit te delen. Zelf cakejes bakken geeft nog meer voorpret als je het samen doet, net als het opeten trouwens. Kijk hier voor de beste receptideeën.

Cakejes bakken
Cakejes maak je net als grote cake van een zoet beslag, dat bestaat uit gelijke delen bloem, boter, suiker en eieren. Quatre-quarts, ofwel vier-vierden, noemen de Fransen dat. Kleine papieren cakevormpjes zijn handig om de cakejes in te bakken. Je doet die in een bakvorm voor muffins, omdat ze zo goed hun vorm behouden en niet gaan uitlopen tijdens het bakken. Omdat ze in kleinere vormpjes gebakken worden hoeven ze ook minder lang in de oven dan grote cake. Wil je weten of je cakejes gaar zijn? Prik dan met een satéprikker in het midden van het cakeje. Komt de prikker er schoon uit, dan is het cakeje gaar. Bekijk de kookles cupcakes voor meer tips en inspiratie.

Verjaardagscakejes
Kinderen vinden cakejes heerlijk en genieten er bovendien van om te helpen in de keuken. Het zijn ook ideale traktaties om uit te delen op school of op een verjaardagspartijtje. Of laat kinderen op een feestje zelf hun eigen cakejes versieren. Bak een berg cakejes en laat ze iets afkoelen. Haal vrolijk gekleurde versiersels in huis, bijvoorbeeld smarties, discodip, zomerfruit, vruchtenhagel en eetbare parels. Die blijven het beste op de cakejes zitten als je er eerst een laagje glazuur op doet. Glazuur maak je heel makkelijk zelf door poedersuiker met water of vruchtensap te mengen. Er zijn ook glazuurstiften te koop waarmee je eetbare decoraties kunt tekenen. Van gekleurd marsepein kun je ook de mooiste figuurtjes kneden voor op de cakejes. Als dat geen leuk feestje is!

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.