Vis, we love it. Je kunt er eindeloos mee variëren. Kook bijvoorbeeld met vette vis als zalm, makreel of haring: goed voor hart en bloedvaten, maar vooral ontzettend lekker. Onze favoriet: zelfgemaakte sushi. Dat kun jij ook. Echt.

Gezonde vis
In vette vis zitten de bekende omega 3-vetzuren die je beschermen tegen hart- en vaatziekten. Daarom wordt ook aanbevolen om twee keer per week, vette, vis te eten. Vette vissen zijn bijvoorbeeld: zalm, haring, makreel en sardines. Magere vissen zijn: kabeljauw, tong, wijting en snoek. En of je nu verse vis, vis uit blik of uit de diepvries eet, het maakt voor de voedingsstoffen niks uit.

Duurzame vis
Wereldwijd worden zeeën en oceanen belast door overbevissing, bijvangst en schadelijke vistechnieken. Wanneer je let op het MSC-keurmerk op een product weet je dat je duurzame vis koopt. Dat wil zeggen dat er bij de vangst rekening wordt gehouden met de toestand van de vis-, schelp- en schaaldierbestanden en de impact van de visserij op het ecosysteem in zee.

Vis bereiden
Je kunt je visje bakken, natuurlijk. Maar ook stomen of grillen. Hoe je dat doet, zie je in de handige Allerhande- instructievideo's. Je vindt er video's over garnalen pellen, oesters openen, mosselen bereiden en voor de echte thuiskoks hoe je kreeft kunt bereiden. Als dat niet lekker (v)is, weten wij het ook niet meer.

Lees meer

Visrecepten (1.628)

sorteer op
recept Een­per­soons gar­na­len­cock­tail

Een­per­soons gar­na­len­cock­tail

10 min.
(0)
recept Zalm met ven­kel, si­naas­ap­pel en ver­se krui­den

Zalm met ven­kel, si­naas­ap­pel en ver­se krui­den

50 min.
(0)
recept Ka­bel­jauw met een kro­kant laag­je, oven­groen­ten & pa­rel­cous­cous

Ka­bel­jauw met een kro­kant laag­je, oven­groen­ten & pa­rel­cous­cous

25 min.
(0)
recept Mi­ni­kom­kom­mers met an­sjo­vis-ei­kruim

Mi­ni­kom­kom­mers met an­sjo­vis-ei­kruim

15 min.
(0)
recept Ro­mi­ge spa­ghet­ti met spi­na­zie, zalm en gar­na­len

Ro­mi­ge spa­ghet­ti met spi­na­zie, zalm en gar­na­len

15 min.
(0)
recept Pad thai rijst­vel­loem­pia’s met gar­na­len

Pad thai rijst­vel­loem­pia’s met gar­na­len

20 min.
(0)
recept Tom kha soep met vis­bal­le­tjes

Tom kha soep met vis­bal­le­tjes

40 min.
(7)
recept Ho­me­ma­de vis­sticks met boon­tjes & ci­troen­mayo

Ho­me­ma­de vis­sticks met boon­tjes & ci­troen­mayo

30 min.
(0)
recept Wit­vis met kap­per­tjes­may­o­nai­se, ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pe­len & win­ter­peen

Wit­vis met kap­per­tjes­may­o­nai­se, ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pe­len & win­ter­peen

45 min.
(0)
recept Lunch­sa­la­de met to­nijn & pa­rel­cous­cous

Lunch­sa­la­de met to­nijn & pa­rel­cous­cous

15 min.
(0)
recept To­nijn-broc­co­li­qui­che met to­maat­jes en ou­de kaas

To­nijn-broc­co­li­qui­che met to­maat­jes en ou­de kaas

1 u. 10 min.
(3)
recept Rain­bow tray­ba­ke van Es­tée Stroo­ker

Rain­bow tray­ba­ke van Es­tée Stroo­ker

45 min.
(0)
recept Lin­zen en rijst met ker­rie­bloem­kool en ge­bak­ken ma­kreel

Lin­zen en rijst met ker­rie­bloem­kool en ge­bak­ken ma­kreel

20 min.
(1)
recept Quinoa met zalm, peul­tjes, pa­pri­ka en groe­ne krui­den

Quinoa met zalm, peul­tjes, pa­pri­ka en groe­ne krui­den

25 min.
(1)
recept Sa­la­de van ge­gril­de groen­ten met to­nijn en pis­ta­che­no­ten

Sa­la­de van ge­gril­de groen­ten met to­nijn en pis­ta­che­no­ten

15 min.
(5)
recept Ma­kreel met aard­ap­pel­sa­la­de en cour­get­te

Ma­kreel met aard­ap­pel­sa­la­de en cour­get­te

25 min.
(1)
recept Tu­na­melt-wraps

Tu­na­melt-wraps

10 min.
(6)
recept Vista­co's

Vis­ta­co's

35 min.
(1)
recept Snel­le vis­soep

Snel­le vis­soep

15 min.
(8)
recept Fris­se to­nijn-ra­dijs­sa­la­de met sper­zie­bo­nen en ge­roos­ter­de wal­no­ten

Fris­se to­nijn-ra­dijs­sa­la­de met sper­zie­bo­nen en ge­roos­ter­de wal­no­ten

15 min.
(1)
recept Lin­zen-quinoa­bowl met ge­gril­de zalm en groen­te

Lin­zen-quinoa­bowl met ge­gril­de zalm en groen­te

15 min.
(3)
recept Kro­kan­te tor­til­la met ma­kreel en ru­co­la-ven­kel­sa­la­de

Kro­kan­te tor­til­la met ma­kreel en ru­co­la-ven­kel­sa­la­de

21 min.
(0)
recept Ma­kreel van de BBQ

Ma­kreel van de BBQ

25 min.
(3)
recept Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

20 min.
(7)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.