Vis, we love it. Je kunt er eindeloos mee variëren. Kook bijvoorbeeld met vette vis als zalm, makreel of haring: goed voor hart en bloedvaten, maar vooral ontzettend lekker. Onze favoriet: zelfgemaakte sushi. Dat kun jij ook. Echt.

Gezonde vis
In vette vis zitten de bekende omega 3-vetzuren die je beschermen tegen hart- en vaatziekten. Daarom wordt ook aanbevolen om twee keer per week, vette, vis te eten. Vette vissen zijn bijvoorbeeld: zalm, haring, makreel en sardines. Magere vissen zijn: kabeljauw, tong, wijting en snoek. En of je nu verse vis, vis uit blik of uit de diepvries eet, het maakt voor de voedingsstoffen niks uit.

Duurzame vis
Wereldwijd worden zeeën en oceanen belast door overbevissing, bijvangst en schadelijke vistechnieken. Wanneer je let op het MSC-keurmerk op een product weet je dat je duurzame vis koopt. Dat wil zeggen dat er bij de vangst rekening wordt gehouden met de toestand van de vis-, schelp- en schaaldierbestanden en de impact van de visserij op het ecosysteem in zee.

Vis bereiden
Je kunt je visje bakken, natuurlijk. Maar ook stomen of grillen. Hoe je dat doet, zie je in de handige Allerhande- instructievideo's. Je vindt er video's over garnalen pellen, oesters openen, mosselen bereiden en voor de echte thuiskoks hoe je kreeft kunt bereiden. Als dat niet lekker (v)is, weten wij het ook niet meer.

Lees meer

Visrecepten (1.630)

sorteer op
recept Sa­la­de van ge­gril­de groen­ten met to­nijn en pis­ta­che­no­ten (ad­ver­to­ri­al)

Sa­la­de van ge­gril­de groen­ten met to­nijn en pis­ta­che­no­ten (ad­ver­to­ri­al)

15 min.
(3)
recept Ma­kreel met aard­ap­pel­sa­la­de en cour­get­te

Ma­kreel met aard­ap­pel­sa­la­de en cour­get­te

25 min.
(1)
recept Gar­na­len met cour­get­te­lin­ten &pas­ta in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

Gar­na­len met cour­get­te­lin­ten &pas­ta in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

20 min.
(2)
recept Tu­na­melt-wraps

Tu­na­melt-wraps

10 min.
(5)
recept Mos­se­len Ro­que­fort

Mos­se­len Ro­que­fort

25 min.
(4)
recept Vista­co's

Vis­ta­co's

35 min.
(1)
recept Snel­le vis­soep

Snel­le vis­soep

15 min.
(7)
recept Fris­se to­nijn-ra­dijs­sa­la­de met sper­zie­bo­nen en ge­roos­ter­de wal­no­ten

Fris­se to­nijn-ra­dijs­sa­la­de met sper­zie­bo­nen en ge­roos­ter­de wal­no­ten

15 min.
(1)
recept Lin­zen-quinoa­bowl met ge­gril­de zalm en groen­te

Lin­zen-quinoa­bowl met ge­gril­de zalm en groen­te

15 min.
(1)
recept Kro­kan­te tor­til­la met ma­kreel en ru­co­la-ven­kel­sa­la­de

Kro­kan­te tor­til­la met ma­kreel en ru­co­la-ven­kel­sa­la­de

21 min.
(0)
recept Bul­gur met bloem­kool & gar­na­len

Bul­gur met bloem­kool & gar­na­len

15 min.
(11)
recept Ma­kreel van de BBQ

Ma­kreel van de BBQ

25 min.
(2)
recept Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

20 min.
(4)
recept Spi­cy sus­hi­sa­la­de in a jar

Spi­cy sus­hi­sa­la­de in a jar

1 u. 25 min.
(5)
recept Mi­ni­sa­la­de ni­çoi­se met ge­gril­de gar­na­len

Mi­ni­sa­la­de ni­çoi­se met ge­gril­de gar­na­len

30 min.
(5)
recept Krui­di­ge ka­bel­jauw met pak­soi en tui­n­erw­ten

Krui­di­ge ka­bel­jauw met pak­soi en tui­n­erw­ten

25 min.
(9)
recept Ked­ge­ree met bloem­kool­rijst en ma­kreel

Ked­ge­ree met bloem­kool­rijst en ma­kreel

20 min.
(4)
recept Spelt­cous­cous­sa­la­de met ma­kreel

Spelt­cous­cous­sa­la­de met ma­kreel

25 min.
(6)
recept Ge­bak­ken ka­bel­jauw met aard­ap­pel-kom­kom­mer­sa­la­de

Ge­bak­ken ka­bel­jauw met aard­ap­pel-kom­kom­mer­sa­la­de

20 min.
(2)
recept Pas­ta pes­to met to­nijn en ge­roos­ter­de aman­de­len

Pas­ta pes­to met to­nijn en ge­roos­ter­de aman­de­len

15 min.
(11)
recept Knäc­ke­bröd met ha­ring en ro­de biet

Knäc­ke­bröd met ha­ring en ro­de biet

20 min.
(3)
recept Ome­let­wraps

Ome­let­wraps

25 min.
(9)
recept Pen­ne met groen­te­saus, cho­ri­zo & gar­na­len

Pen­ne met groen­te­saus, cho­ri­zo & gar­na­len

20 min.
(8)
recept Tu­na melt po­ta­toskins

Tu­na melt po­ta­toskins

1 u. 50 min.
(0)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.