Vis, we love it. Je kunt er eindeloos mee variëren. Kook bijvoorbeeld met vette vis als zalm, makreel of haring: goed voor hart en bloedvaten, maar vooral ontzettend lekker. Onze favoriet: zelfgemaakte sushi. Dat kun jij ook. Echt.

Gezonde vis
In vette vis zitten de bekende omega 3-vetzuren die je beschermen tegen hart- en vaatziekten. Daarom wordt ook aanbevolen om twee keer per week, vette, vis te eten. Vette vissen zijn bijvoorbeeld: zalm, haring, makreel en sardines. Magere vissen zijn: kabeljauw, tong, wijting en snoek. En of je nu verse vis, vis uit blik of uit de diepvries eet, het maakt voor de voedingsstoffen niks uit.

Duurzame vis
Wereldwijd worden zeeën en oceanen belast door overbevissing, bijvangst en schadelijke vistechnieken. Wanneer je let op het MSC-keurmerk op een product weet je dat je duurzame vis koopt. Dat wil zeggen dat er bij de vangst rekening wordt gehouden met de toestand van de vis-, schelp- en schaaldierbestanden en de impact van de visserij op het ecosysteem in zee.

Vis bereiden
Je kunt je visje bakken, natuurlijk. Maar ook stomen of grillen. Hoe je dat doet, zie je in de handige Allerhande- instructievideo's. Je vindt er video's over garnalen pellen, oesters openen, mosselen bereiden en voor de echte thuiskoks hoe je kreeft kunt bereiden. Als dat niet lekker (v)is, weten wij het ook niet meer.

Lees meer

Visrecepten (2.948)

sorteer op
recept Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

20 min.
(0)
recept Naan met zalm in so­ja­saus & so­ja­bo­nen­spread

Naan met zalm in so­ja­saus & so­ja­bo­nen­spread

15 min.
(1)
recept Spa­ghet­ti met zon­ge­droog­de to­ma­ten

Spa­ghet­ti met zon­ge­droog­de to­ma­ten

15 min.
(1)
recept Sus­hi­ca­do van Food­de­co

Sus­hi­ca­do van Food­de­co

20 min.
(3)
recept Spi­cy sus­hi­sa­la­de in a jar

Spi­cy sus­hi­sa­la­de in a jar

1 u. 25 min.
(4)
recept To­nijn­la­sag­ne met groe­ne groen­ten en sel­de­rij-ri­cot­ta­saus (AD­VER­TORIAL)

To­nijn­la­sag­ne met groe­ne groen­ten en sel­de­rij-ri­cot­ta­saus (AD­VER­TORIAL)

55 min.
(5)
recept Mi­ni­sa­la­de ni­çoi­se met ge­gril­de gar­na­len

Mi­ni­sa­la­de ni­çoi­se met ge­gril­de gar­na­len

30 min.
(0)
recept Krui­di­ge ka­bel­jauw met pak­soi en tui­n­erw­ten

Krui­di­ge ka­bel­jauw met pak­soi en tui­n­erw­ten

25 min.
(4)
recept Bli­ni­to­ren­tjes met ge­rook­te zalm

Bli­ni­to­ren­tjes met ge­rook­te zalm

10 min.
(1)
recept Ked­ge­ree met bloem­kool­rijst en ma­kreel

Ked­ge­ree met bloem­kool­rijst en ma­kreel

20 min.
(3)
recept As­per­g­e­ta­gli­a­tel­le met warm­ge­rook­te zalm en ei

As­per­g­e­ta­gli­a­tel­le met warm­ge­rook­te zalm en ei

20 min.
(18)
recept Spelt­cous­cous­sa­la­de met ma­kreel

Spelt­cous­cous­sa­la­de met ma­kreel

25 min.
(5)
recept Ci­troen­zalm & aard­ap­pel­gratins met ge­roos­ter­de to­maat­jes

Ci­troen­zalm & aard­ap­pel­gratins met ge­roos­ter­de to­maat­jes

40 min.
(3)
recept Ge­bak­ken ka­bel­jauw met aard­ap­pel-kom­kom­mer­sa­la­de

Ge­bak­ken ka­bel­jauw met aard­ap­pel-kom­kom­mer­sa­la­de

20 min.
(1)
recept Pas­ta pes­to met to­nijn en ge­roos­ter­de aman­de­len

Pas­ta pes­to met to­nijn en ge­roos­ter­de aman­de­len

15 min.
(10)
recept Knäc­ke­bröd met ha­ring en ro­de biet

Knäc­ke­bröd met ha­ring en ro­de biet

20 min.
(3)
recept Brood­je ka­bel­jauw­bur­ger met mang­ochut­ney

Brood­je ka­bel­jauw­bur­ger met mang­ochut­ney

15 min.
(8)
recept Ome­let­wraps

Ome­let­wraps

25 min.
(6)
recept Pen­ne met groen­te­saus, cho­ri­zo & gar­na­len

Pen­ne met groen­te­saus, cho­ri­zo & gar­na­len

20 min.
(8)
recept Kro­kan­te sus­hi­bal­le­tjes ge­vuld met ge­rook­te zalm

Kro­kan­te sus­hi­bal­le­tjes ge­vuld met ge­rook­te zalm

35 min.
(5)
recept Spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

Spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

20 min.
(3)
recept Noe­dels met gam­ba’s en hoi­sin­saus

Noe­dels met gam­ba’s en hoi­sin­saus

15 min.
(6)
recept Ge­zon­de aard­ap­pel­pu­ree met spi­cy to­nijn­steak

Ge­zon­de aard­ap­pel­pu­ree met spi­cy to­nijn­steak

30 min.
(1)
recept Aard­ap­pel-prei­soep met warm­ge­rook­te zalm

Aard­ap­pel-prei­soep met warm­ge­rook­te zalm

30 min.
(2)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.