Vis, we love it. Je kunt er eindeloos mee variëren. Kook bijvoorbeeld met vette vis als zalm, makreel of haring: goed voor hart en bloedvaten, maar vooral ontzettend lekker. Onze favoriet: zelfgemaakte sushi. Dat kun jij ook. Echt.

Gezonde vis
In vette vis zitten de bekende omega 3-vetzuren die je beschermen tegen hart- en vaatziekten. Daarom wordt ook aanbevolen om twee keer per week, vette, vis te eten. Vette vissen zijn bijvoorbeeld: zalm, haring, makreel en sardines. Magere vissen zijn: kabeljauw, tong, wijting en snoek. En of je nu verse vis, vis uit blik of uit de diepvries eet, het maakt voor de voedingsstoffen niks uit.

Duurzame vis
Wereldwijd worden zeeën en oceanen belast door overbevissing, bijvangst en schadelijke vistechnieken. Wanneer je let op het MSC-keurmerk op een product weet je dat je duurzame vis koopt. Dat wil zeggen dat er bij de vangst rekening wordt gehouden met de toestand van de vis-, schelp- en schaaldierbestanden en de impact van de visserij op het ecosysteem in zee.

Vis bereiden
Je kunt je visje bakken, natuurlijk. Maar ook stomen of grillen. Hoe je dat doet, zie je in de handige Allerhande- instructievideo's. Je vindt er video's over garnalen pellen, oesters openen, mosselen bereiden en voor de echte thuiskoks hoe je kreeft kunt bereiden. Als dat niet lekker (v)is, weten wij het ook niet meer.

Lees meer

Vis­re­cep­ten (3.650)

sorteer op
recept Vissentaart

Vis­sen­taart

(45)
3 uur
recept Scandinavische gehaktspies

Scan­di­na­vi­sche ge­hakt­spies

(16)
1 u. 25 min.
recept 'Groene visjes' uit de moestuin

'Groe­ne vis­jes' uit de moes­tuin

(5)
1 u. 20 min.
recept Vlees-en-vispotje

Vlees-en-vis­pot­je

(51)
20 min.
recept Griekse marinade vis of groente

Griek­se ma­ri­na­de vis of groen­te

(17)
35 min.
recept Sesam-limoenmarinade voor vis of kip

Se­sam-li­moen­ma­ri­na­de voor vis of kip

(24)
35 min.
recept Gravlaxmarinade voor vis

Gra­vlax­ma­ri­na­de voor vis

(14)
2 u. 5 min.
recept Maleisische kruiden voor vis en kip

Ma­lei­si­sche krui­den voor vis en kip

(7)
15 min.
recept Crostini met sjalot, bacon en ansjovis

Cros­ti­ni met sja­lot, ba­con en an­sjo­vis

(14)
15 min.
recept Drumsticks met ansjovis

Drum­sticks met an­sjo­vis

(16)
40 min.
recept Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter

Ge­gril­de lams­haas met an­sjo­vis-tijm­bo­ter

(8)
2 u. 25 min.
recept Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus

Snel­le Thai­se vis­koek­jes met chi­li­saus

(21)
15 min.
recept Ansjoviskarbonade met pompoen

An­sjo­vis­kar­bo­na­de met pom­poen

(17)
30 min.
recept Duitse gehakt-ansjovisballetjes

Duit­se ge­hakt-an­sjo­vis­bal­le­tjes

(24)
25 min.
recept Ansjovisrollade

An­sjo­vis­rol­la­de

(19)
1 u. 10 min.
recept Kippensoep met kastanjechampignons

Kip­pen­soep met kas­tan­je­cham­pig­nons

(85)
30 min.
recept Penne met tomaatjes & garnalen

Pen­ne met to­maat­jes & gar­na­len

(171)
15 min.
recept Farfalle met rivierkreeftjes en gremolata

Far­f­al­le met ri­vier­kreef­tjes en gre­mo­la­ta

(180)
15 min.
recept Snelle pad thai

Snel­le pad thai

(346)
15 min.
recept Kip in rode kokoscurry met gekookte en gefrituurde mie

Kip in ro­de ko­kos­cur­ry met ge­kook­te en ge­fri­tuur­de mie

(89)
40 min.
recept Lamskoteletten met honing en geroosterde wortels

Lams­ko­te­let­ten met ho­ning en ge­roos­ter­de wor­tels

(47)
55 min.
recept Noedelsalade met garnalen en peultjes

Noe­del­sa­la­de met gar­na­len en peul­tjes

(63)
30 min.
recept Canapés met Parmaham

Ca­na­pés met Par­ma­ham

(54)
15 min.
recept Varkensschnitzel met tonijnmayonaise

Var­kens­schnit­zel met to­nijn­may­o­nai­se

(8)
25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.