Om makkelijk en lekker te koken is een goed gevulde portemonnee niet per se nodig. Ook met een klein budget zet je voor jezelf en je gasten grootse gerechten voor een kleine prijs op tafel.

Goedkoop eten = slim inkopen
Een lekkere en goedkope maaltijd begint thuis. Maak een boodschappenlijstje, en houd je daar aan. Kies ook zoveel mogelijk seizoensproducten. Die zijn, naast lekkerder, eigenlijk altijd goedkoper dan buiten het seizoen en ook nog vaak in de bonus. Handig!

1x koken, 2x eten
Heb je trek in een goedgevulde stamppot of zelfgemaakte soep, maak dan een lekkere grote pan en vries in wat je over hebt. Handig voor als je een keer minder tijd hebt om te koken en wel lekker en goedkoop wilt eten.

Invriezen
Wist je dat je verse kruiden en pastasauzen ook uitstekend kunt invriezen? Laat warme gerechten eerst afkoelen voordat je ze in de vriezer zet, en doe dit in een diepvrieszak of een afgesloten bakje met de datum erop. Je kunt de meeste gerechten maximaal twee maanden bewaren.

Goede wijn voor weinig geld
Een klein budget en heerlijke wijnen gaan goed samen. Albert Heijn heeft meer dan 30 Italiaanse wijnen onder de 5 euro in het assortiment. Wat te vieren? Kies dan voor prosecco: wel bubbels, niet duur. Smaakt heerlijk bij de risotto met pastinaak.

Lees meer

Bud­get re­cep­ten (1.155)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.