Pompoen is niet alleen multi-inzetbaar in de keuken, maar doet het door zijn vrolijke kleur ook goed op feesten en partijen. Pompoen al eens in een nagerecht gebruikt? Doe je voordeel met deze inspirerende pompoenrecepten.

Pitten en vruchtvlees
Pompoen werd van oorsprong geteeld vanwege de pitten. Pompoenpitten kun je licht roosteren en vervolgens in brooddeeg of een appeltaart verwerken, of over een salade strooien. Maar ook het vruchtvlees van de oranje groente is lekker en voedzaam. Pompoenen bevatten namelijk veel vitamines en mineralen – vooral vitamine C en caroteen – en er zit veel ijzer in.

Snijden en schillen
Aan de slag met pompoen? Snijd de oranje groente in parten en verwijder de draderige binnenkant met een lepel. De schil kun je er met een scherp mes vanaf snijden, maar dat hoeft niet: de schil wordt bijvoorbeeld zacht bij verhitting in de oven. Bekijk de video pompoen schillen en snijden voor handige tips en trucs.

Pompoen is heerlijk in hartige gerechten zoals soep of puree, maar ook in desserts en taarten kan de zoete groente een smakelijke verrassing zijn. Probeer bijvoorbeeld eens de pompoentulband met cranberry’s. Ook lekker: pompoen uit de oven met aubergine, rode ui en peer. Wist je trouwens dat de pompoen familie is van de courgette en de komkommer?

Lees meer

Pom­poen­re­cep­ten (218)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.