Een stevige bite, zachte koolsmaak en heel veel vitaminen: dat is broccoli. Kort gekookt is de groene groente heerlijk, maar ook lekker in een wokgerecht of salade. Mus try, het recept van de broccoliquiche met tomaatjes.

Goed voor je
Niet voor niks wordt altijd gezegd dat broccoli zo goed voor je is: de groente zit boordevol vezels, vitaminen en ijzer. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat broccoli kankerwerend werkt, vanwege de stof sulforafaan. Ook schijnt de groente je geheugen op peil te houden en zelfs UV-bescherming te bieden.

Met stronk
Broccoli bestaat uit kleine groene bloemknoppen op stelen. Naast de roosjes kun je de stronken goed eten. Kook, roerbak of stoom ze iets langer dan de roosjes. Ook heerlijk: snijd de stronken in reepjes en serveer met een dipsaus bij de borrel. Er wordt gezegd dat broccoli uit Azië en het Middellandse zeegebied vandaan komt. Waar ze gek zijn op broccoli? In Italië.

Voorbereiding
Kies een broccoli met een stevige structuur en egaal donkergroene roosjes. Verder moeten de knopjes goed gesloten zijn en het snijvlak van de stronk stevig aanvoelen.

Bereiden
Broccoli is heerlijk in pasta- of roerbakgerechten. Wat dacht je van pasta pesto met kip en broccoli bijvoorbeeld? Was de groente altijd grondig. En kook je de stronkjes mee, schil die dan eerst goed. Broccoli kook je in zo'n 3 minuten gaar. Roerbakken in 5-6 minuten is ook erg lekker. Je kunt broccoli ook stomen of smoren. Dat doe je in 4 minuten. Bekijk de instructievideo groenten stomen.

Lees meer

Broccolirecepten (632)

sorteer op
recept Var­kens­reep­jes in cham­pig­non­saus

Var­kens­reep­jes in cham­pig­non­saus

15 min.
(30)
recept Tor­tel­lo­ni met ar­ti­sjok en par­ma­ham

Tor­tel­lo­ni met ar­ti­sjok en par­ma­ham

20 min.
(20)
recept Wraps met ro­mi­ge zalm

Wraps met ro­mi­ge zalm

15 min.
(185)
recept Ka­bel­jauw met pesto­pas­ta

Ka­bel­jauw met pes­to­pas­ta

35 min.
(58)
recept Ge­bak­ken zalm met per­fec­te po­faard­ap­pel en dil­le-yog­hurt­saus

Ge­bak­ken zalm met per­fec­te po­faard­ap­pel en dil­le-yog­hurt­saus

55 min.
(20)
recept Zalm te­riy­a­ki

Zalm te­riy­a­ki

25 min.
(585)
recept Ge­vuld naan­brood met krui­di­ge kal­koen­fi­let

Ge­vuld naan­brood met krui­di­ge kal­koen­fi­let

20 min.
(43)
recept Azi­a­ti­sche roer­bak met pit­tig ge­hakt, groen­ten en spie­gel­ei

Azi­a­ti­sche roer­bak met pit­tig ge­hakt, groen­ten en spie­gel­ei

25 min.
(16)
recept Mil­juschka Wit­zen­hau­sens zalm met aard­ap­pe­len en groen­ten op 1 plaat

Mil­juschka Wit­zen­hau­sens zalm met aard­ap­pe­len en groen­ten op 1 plaat

35 min.
(99)
recept Groen­te­taart met kaas­saus

Groen­te­taart met kaas­saus

45 min.
(105)
recept Oven­pas­ta met to­maat

Oven­pas­ta met to­maat

1 uur
(268)
recept Cous­cous met var­kens­haas

Cous­cous met var­kens­haas

45 min.
(267)
recept Pit­ti­ge kip­spies­jes

Pit­ti­ge kip­spies­jes

30 min.
(89)
recept Sch­nit­zel­rol­le­tjes met ge­pof­te aard­ap­pel

Sch­nit­zel­rol­le­tjes met ge­pof­te aard­ap­pel

20 min.
(25)
recept Kip­cur­ry

Kip­cur­ry

50 min.
(151)
recept Goud­brui­ne broc­co­li­-to­nijn­taart

Goud­brui­ne broc­co­li­-to­nijn­taart

1 uur
(943)
recept Pas­ta met ge­roos­ter­de groen­ten

Pas­ta met ge­roos­ter­de groen­ten

1 uur
(172)
recept Hol­land­se kip­pen­soep

Hol­land­se kip­pen­soep

30 min.
(162)
recept Ma­ca­ro­ni­scho­tel­tje uit de oven

Ma­ca­ro­ni­scho­tel­tje uit de oven

35 min.
(297)
recept Ge­bra­den kip­fi­let met cran­ber­ry­saus

Ge­bra­den kip­fi­let met cran­ber­ry­saus

45 min.
(3)
recept Pas­ta pes­to met kip

Pas­ta pes­to met kip

20 min.
(601)
recept Oven­groen­te met fe­ta, gnoc­chi, fris­se yog­hurt & een ge­kookt ei­tje

Oven­groen­te met fe­ta, gnoc­chi, fris­se yog­hurt & een ge­kookt ei­tje

25 min.
(4)
recept Kal­koen­fi­let met cran­ber­ry-pe­per­saus

Kal­koen­fi­let met cran­ber­ry-pe­per­saus

20 min.
(27)
recept Kro­kan­te mayo­kip

Kro­kan­te mayo­kip

55 min.
(3)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.