Een stevige bite, zachte koolsmaak en heel veel vitaminen: dat is broccoli. Kort gekookt is de groene groente heerlijk, maar ook lekker in een wokgerecht of salade. Mus try, het recept van de broccoliquiche met tomaatjes.

Goed voor je
Niet voor niks wordt altijd gezegd dat broccoli zo goed voor je is: de groente zit boordevol vezels, vitaminen en ijzer. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat broccoli kankerwerend werkt, vanwege de stof sulforafaan. Ook schijnt de groente je geheugen op peil te houden en zelfs UV-bescherming te bieden.

Met stronk
Broccoli bestaat uit kleine groene bloemknoppen op stelen. Naast de roosjes kun je de stronken goed eten. Kook, roerbak of stoom ze iets langer dan de roosjes. Ook heerlijk: snijd de stronken in reepjes en serveer met een dipsaus bij de borrel. Er wordt gezegd dat broccoli uit Azië en het Middellandse zeegebied vandaan komt. Waar ze gek zijn op broccoli? In Italië.

Voorbereiding
Kies een broccoli met een stevige structuur en egaal donkergroene roosjes. Verder moeten de knopjes goed gesloten zijn en het snijvlak van de stronk stevig aanvoelen.

Bereiden
Broccoli is heerlijk in pasta- of roerbakgerechten. Wat dacht je van pasta pesto met kip en broccoli bijvoorbeeld? Was de groente altijd grondig. En kook je de stronkjes mee, schil die dan eerst goed. Broccoli kook je in zo'n 3 minuten gaar. Roerbakken in 5-6 minuten is ook erg lekker. Je kunt broccoli ook stomen of smoren. Dat doe je in 4 minuten. Bekijk de instructievideo groenten stomen.

Lees meer

Broccolirecepten (626)

sorteer op
recept Lams­rack met ho­ning-munt­jus

Lams­rack met ho­ning-munt­jus

25 min.
(60)
recept Kalfs­schnit­zels met ge­pof­te aard­ap­pels

Kalfs­schnit­zels met ge­pof­te aard­ap­pels

25 min.
(9)
recept Hoi­sin­noe­dels met pit­tig ge­hakt en groe­ne groen­ten

Hoi­sin­noe­dels met pit­tig ge­hakt en groe­ne groen­ten

20 min.
(27)
recept Pas­ta­sa­la­de met zalm en si­naas­ap­pel­dres­sing

Pas­ta­sa­la­de met zalm en si­naas­ap­pel­dres­sing

20 min.
(108)
recept Cous­cous met gar­na­len en stoom­groen­ten

Cous­cous met gar­na­len en stoom­groen­ten

20 min.
(26)
recept Kalfs­oes­ters met tor­tel­li­ni

Kalfs­oes­ter­s met tor­tel­li­ni

20 min.
(20)
recept Ca­mem­bert­taartjes

Ca­mem­bert­taart­jes

40 min.
(59)
recept Groen­te­scho­tel met kaaspu­ree

Groen­te­scho­tel met kaaspu­ree

1 u. 15 min.
(58)
recept Ge­hakt­bal­le­tjes in Ita­li­aan­se to­ma­ten­saus

Ge­hakt­bal­le­tjes in Ita­li­aan­se to­ma­ten­saus

25 min.
(109)
recept Ma­ca­ro­ni met ham, kaas en cham­pig­nons

Ma­ca­ro­ni met ham, kaas en cham­pig­nons

30 min.
(292)
recept Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en Zweed­se bal­le­tjes

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en Zweed­se bal­le­tjes

30 min.
(16)
recept Zoe­te aard­ap­pel met blau­we-kaas­saus en kip

Zoe­te aard­ap­pel met blau­we-kaas­saus en kip

35 min.
(10)
recept Mi­la­ne­se kar­bo­na­de en Pro­ven­çaal­se pu­ree

Mi­la­ne­se kar­bo­na­de en Pro­ven­çaal­se pu­ree

20 min.
(32)
recept Groen­te­schijf met to­ma­ten­ta­pe­na­de

Groen­te­schijf met to­ma­ten­ta­pe­na­de

20 min.
(8)
recept Ge­bak­ken zalm met ta­gli­a­tel­le

Ge­bak­ken zalm met ta­gli­a­tel­le

20 min.
(144)
recept Ge­gril­de kip in ro­mi­ge bier­saus

Ge­gril­de kip in ro­mi­ge bier­saus

25 min.
(6)
recept Ge­krui­de kip­pen­vleu­gels met mi­ni aard­ap­pelk­ro­ket­jes

Ge­krui­de kip­pen­vleu­gels met mi­ni aard­ap­pelk­ro­ket­jes

45 min.
(1)
recept Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te en ci­troen

Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te en ci­troen

15 min.
(331)
recept Azi­a­ti­sche noe­del­sa­la­de

Azi­a­ti­sche noe­del­sa­la­de

25 min.
(29)
recept Groe­ne groen­ten met ma­kreel en si­naas­ap­pel

Groe­ne groen­ten met ma­kreel en si­naas­ap­pel

25 min.
(29)
recept Var­kens­reep­jes in cham­pig­non­saus

Var­kens­reep­jes in cham­pig­non­saus

15 min.
(30)
recept Tor­tel­lo­ni met ar­ti­sjok en par­ma­ham

Tor­tel­lo­ni met ar­ti­sjok en par­ma­ham

20 min.
(20)
recept Wraps met ro­mi­ge zalm

Wraps met ro­mi­ge zalm

15 min.
(185)
recept Ge­bak­ken zalm met per­fec­te po­faard­ap­pel en dil­le-yog­hurt­saus

Ge­bak­ken zalm met per­fec­te po­faard­ap­pel en dil­le-yog­hurt­saus

55 min.
(20)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.