Een stevige bite, zachte koolsmaak en heel veel vitaminen: dat is broccoli. Kort gekookt is de groene groente heerlijk, maar ook lekker in een wokgerecht of salade. Mus try, het recept van de broccoliquiche met tomaatjes.

Goed voor je
Niet voor niks wordt altijd gezegd dat broccoli zo goed voor je is: de groente zit boordevol vezels, vitaminen en ijzer. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat broccoli kankerwerend werkt, vanwege de stof sulforafaan. Ook schijnt de groente je geheugen op peil te houden en zelfs UV-bescherming te bieden.

Met stronk
Broccoli bestaat uit kleine groene bloemknoppen op stelen. Naast de roosjes kun je de stronken goed eten. Kook, roerbak of stoom ze iets langer dan de roosjes. Ook heerlijk: snijd de stronken in reepjes en serveer met een dipsaus bij de borrel. Er wordt gezegd dat broccoli uit Azië en het Middellandse zeegebied vandaan komt. Waar ze gek zijn op broccoli? In Italië.

Voorbereiding
Kies een broccoli met een stevige structuur en egaal donkergroene roosjes. Verder moeten de knopjes goed gesloten zijn en het snijvlak van de stronk stevig aanvoelen.

Bereiden
Broccoli is heerlijk in pasta- of roerbakgerechten. Wat dacht je van pasta pesto met kip en broccoli bijvoorbeeld? Was de groente altijd grondig. En kook je de stronkjes mee, schil die dan eerst goed. Broccoli kook je in zo'n 3 minuten gaar. Roerbakken in 5-6 minuten is ook erg lekker. Je kunt broccoli ook stomen of smoren. Dat doe je in 4 minuten. Bekijk de instructievideo groenten stomen.

Lees meer

Broccolirecepten (632)

sorteer op
recept Acht eta­ges sa­la­de

Acht eta­ges sa­la­de

20 min.
(26)
recept Kip­fi­let met war­me to­ma­ten­vi­nai­gret­te

Kip­fi­let met war­me to­ma­ten­vi­nai­gret­te

20 min.
(10)
recept Ge­wok­te run­der­reep­jes met spits­kool

Ge­wok­te run­der­reep­jes met spits­kool

25 min.
(129)
recept Ge­wok­te hois­in­var­kens­haas

Ge­wok­te hois­in­var­kens­haas

15 min.
(54)
recept No­ten­rijst met groen­ten in krui­den­saus

No­ten­rijst met groen­ten in krui­den­saus

25 min.
(21)
recept Aard­ap­pel-an­sjo­vis­scho­tel

Aard­ap­pel-an­sjo­vis­scho­tel

30 min.
(19)
recept Oven­scho­tel met room­kaas en su­gar­snaps

Oven­scho­tel met room­kaas en su­gar­snaps

40 min.
(89)
recept Oven­aard­ap­pe­len met braad­worst

Oven­aard­ap­pe­len met braad­worst

55 min.
(81)
recept Tjap­tjoi met ge­stoom­de groen­te en kip

Tjap­tjoi met ge­stoom­de groen­te en kip

25 min.
(27)
recept Kal­koen in In­di­a­se saus

Kal­koen in In­di­a­se saus

20 min.
(4)
recept Lek­ker­bek­je met fij­ne groen­te­pu­ree

Lek­ker­bek­je met fij­ne groen­te­pu­ree

20 min.
(53)
recept Ka­bel­jauw met pas­ta en dil­lesaus

Ka­bel­jauw met pas­ta en dil­lesaus

25 min.
(53)
recept Rib­kar­bo­na­de met zoet­zu­re mie­hoen

Rib­kar­bo­na­de met zoet­zu­re mie­hoen

20 min.
(15)
recept Ge­stoom­de zalm met ui-bies­look­bo­ter

Ge­stoom­de zalm met ui-bies­look­bo­ter

20 min.
(37)
recept Ita­li­aans ge­krui­de kar­bo­na­des

Ita­li­aan­s ge­krui­de kar­bo­na­des

55 min.
(13)
recept To­nijn­steak met ro­mi­ge drie­pe­per­saus

To­nijn­steak met ro­mi­ge drie­pe­per­saus

25 min.
(13)
recept Ma­ca­ro­ni met zalm­saus

Ma­ca­ro­ni met zalm­saus

20 min.
(180)
recept Te­riy­a­ki-bief­stuk met noe­dels.

Te­riy­a­ki-bief­stuk met noe­dels.

15 min.
(93)
recept Steak met kom­kom­mer­saus

Steak met kom­kom­mer­saus

20 min.
(11)
recept Zalm­fi­let op Ita­li­aan­se groen­te­stamp­pot

Zalm­fi­let op Ita­li­aan­se groen­te­stamp­pot

30 min.
(34)
recept Ka­bel­jauw met ro­mi­ge ker­rie­saus

Ka­bel­jauw met ro­mi­ge ker­rie­saus

25 min.
(13)
recept Ri­beye met pesto­bo­ter

Ri­beye met pes­to­bo­ter

25 min.
(9)
recept Spi­na­zie-lin­zen­sa­la­de met kal­koen en si­naas­ap­pel

Spi­na­zie-lin­zen­sa­la­de met kal­koen en si­naas­ap­pel

20 min.
(37)
recept Kool­vis met dil­lesaus

Kool­vis met dil­lesaus

25 min.
(31)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.