Bij winterrecepten denken we al snel aan soepen om mee warm te worden. Maar winter food = ook: traditionele stamppotten en stoof! Op Allerhande zijn er nog heel veel andere verrukkelijke en verrassende winterse gerechten. Zuurkoolplaattaart of een winters vegastoofje, bijvoorbeeld.

Soepen om warm van te worden
In de winter eten we maar wat graag soep. Daar krijg je het lekker warm van. En met een grote pan kun je meerdere dagen vooruit. Lekker toch? Zelf een soep brouwen kan je even bezig houden. Dus als je niet zo veel tijd hebt tover je snel en makkelijk een van deze winterse soepen op tafel.

Groenteshotje
In de winter liggen verkoudheid en griep op de loer. Gelukkig zijn er genoeg vitaminebronnen voorhanden. Boerenkool zit bijvoorbeeld boordevol vitamine A, C en K. Ook zuurkool is super goed voor je. Lekkere tip: groentesoep tussen de middag. Voor een extra groenteshotje en een beetje warmte.

Gepimpte pot
Stamppot kan anders: pimp hem eens met verrassende ingrediënten. Wil je wat pit in de pot? Voeg dan wat chorizo toe aan je zuurkoolschotel en je krijgt vanzelf een warme blos op je wangen. Stamppot uit de oven is ook heerlijk, de gekruide hazelnootjes maken het helemaal af.

Lees meer

Winterrecepten (4.920)

sorteer op
recept Pan­nen­koek­taartje met ho­ning-va­nil­le­si­roop

Pan­nen­koek­taart­je met ho­ning-va­nil­le­si­roop

25 min.
(69)
recept Aard­bei-mas­car­po­ne­tri­f­le

Aard­bei-mas­car­po­ne­tri­f­le

30 min.
(539)
recept Tar­te à l'oran­ge

Tar­te à l'oran­ge

4 u. 35 min.
(30)
recept Pi­ta­brood­jes ge­vuld met to­nijn en kap­per­tjes

Pi­ta­brood­jes ge­vuld met to­nijn en kap­per­tjes

25 min.
(59)
recept Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met blad­spi­na­zie en ro­que­fort

Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met blad­spi­na­zie en ro­que­fort

20 min.
(223)
recept Brui­sen­de ro­sé­cock­tail

Brui­sen­de ro­sé­cock­tail

50 min.
(16)
recept Car­p­ac­cio

Car­p­ac­cio

10 min.
(377)
recept To­ma­ten­soep met bal­le­tjes

To­ma­ten­soep met bal­le­tjes

40 min.
(322)
recept Bra­bant­se wor­sten­brood­jes

Bra­bant­se wor­sten­brood­jes

2 u. 35 min.
(128)
recept Ame­ri­kaan­se ham met pit­ti­ge vruch­ten­com­po­te

Ame­ri­kaan­se ham met pit­ti­ge vruch­ten­com­po­te

1 u. 50 min.
(13)
recept Bub­bling bowl

Bub­bling bowl

1 u. 10 min.
(15)
recept Frit­ta­tarond­jes met Hol­land­se gar­na­len

Frit­ta­tarond­jes met Hol­land­se gar­na­len

40 min.
(12)
recept Ome­let Shang­hai

Ome­let Shang­hai

30 min.
(33)
recept To­scaan­se ta­gli­a­tel­le

To­scaan­se ta­gli­a­tel­le

15 min.
(114)
recept Aard­ap­pel­to­nijn­scho­tel

Aard­ap­pel­to­nijn­scho­tel

1 uur
(33)
recept Tor­til­la met avo­ca­do en beef­bur­ger

Tor­til­la met avo­ca­do en beef­bur­ger

25 min.
(42)
recept Zalm­haas met ro­mi­ge si­naas­ap­pel­saus

Zalm­haas met ro­mi­ge si­naas­ap­pel­saus

30 min.
(74)
recept Wor­tel-kaas­souf­flé

Wor­tel-kaas­souf­flé

45 min.
(51)
recept Ge­ma­ri­neer­de pit­ti­ge wor­tel­sticks

Ge­ma­ri­neer­de pit­ti­ge wor­tel­sticks

25 min.
(17)
recept Krui­di­ge wor­tel­soep met ge­rook­te kip

Krui­di­ge wor­tel­soep met ge­rook­te kip

25 min.
(194)
recept Tom­pou­ce Na­po­le­on van melk­cho­co­la­de en ap­pel-ro­ze­ma­rij­nijs

Tom­pou­ce Na­po­le­on van melk­cho­co­la­de en ap­pel-ro­ze­ma­rij­nijs

1 u. 35 min.
(33)
recept Ge­gril­de zalm met spi­na­zie

Ge­gril­de zalm met spi­na­zie

15 min.
(40)
recept Lams­ko­te­le­tjes met een saus van ro­de wijn en cho­co­la­de

Lams­ko­te­le­tjes met een saus van ro­de wijn en cho­co­la­de

35 min.
(39)
recept Ber­li­ner kaas­souf­flé

Ber­li­ner kaas­souf­flé

45 min.
(18)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.