Bij winterrecepten denken we al snel aan soepen om mee warm te worden. Maar winter food = ook: traditionele stamppotten en stoof! Op Allerhande zijn er nog heel veel andere verrukkelijke en verrassende winterse gerechten. Zuurkoolplaattaart of een winters vegastoofje, bijvoorbeeld.

Soepen om warm van te worden
In de winter eten we maar wat graag soep. Daar krijg je het lekker warm van. En met een grote pan kun je meerdere dagen vooruit. Lekker toch? Zelf een soep brouwen kan je even bezig houden. Dus als je niet zo veel tijd hebt tover je snel en makkelijk een van deze winterse soepen op tafel.

Groenteshotje
In de winter liggen verkoudheid en griep op de loer. Gelukkig zijn er genoeg vitaminebronnen voorhanden. Boerenkool zit bijvoorbeeld boordevol vitamine A, C en K. Ook zuurkool is super goed voor je. Lekkere tip: groentesoep tussen de middag. Voor een extra groenteshotje en een beetje warmte.

Gepimpte pot
Stamppot kan anders: pimp hem eens met verrassende ingrediënten. Wil je wat pit in de pot? Voeg dan wat chorizo toe aan je zuurkoolschotel en je krijgt vanzelf een warme blos op je wangen. Stamppot uit de oven is ook heerlijk, de gekruide hazelnootjes maken het helemaal af.

Lees meer

Winterrecepten (4.920)

sorteer op
recept Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en kriel­tjes

Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en kriel­tjes

1 u. 30 min.
(29)
recept Kalfs­fri­can­deau met ro­mi­ge pa­pri­kasaus

Kalfs­fri­can­deau met ro­mi­ge pa­pri­kasaus

50 min.
(6)
recept Ros­bief met ba­si­li­cum­dres­sing

Ros­bief met ba­si­li­cum­dres­sing

50 min.
(54)
recept Pan­nen­koek­taartje met zalm en Hol­landai­se­saus

Pan­nen­koek­taart­je met zalm en Hol­landai­se­saus

15 min.
(30)
recept Ge­roos­ter­de var­kensoes­ter met ta­pe­na­de van
pis­ta­che­noot­jes

Ge­roos­ter­de var­ken­soes­ter met ta­pe­na­de van pis­ta­che­noot­jes

45 min.
(36)
recept Her­ten­bief­stuk met ro­mi­ge zuur­kool­pu­ree en ge­bak­ken pad­den­stoe­len­me­lan­ge

Her­ten­bief­stuk met ro­mi­ge zuur­kool­pu­ree en ge­bak­ken pad­den­stoe­len­me­lan­ge

55 min.
(308)
recept En­tre­co­te met ro­de-wijn­ka­ra­mel en ge­pof­te knof­look

En­tre­co­te met ro­de-wijn­ka­ra­mel en ge­pof­te knof­look

1 u. 5 min.
(84)
recept Zee­wolf met aman­del­korst en ko­ri­an­der­may­o­nai­se

Zee­wolf met aman­del­korst en ko­ri­an­der­may­o­nai­se

40 min.
(80)
recept Ra­vi­o­li ge­vuld met groe­ne as­per­ges en man­che­gok­aas

Ra­vi­o­li ge­vuld met groe­ne as­per­ges en man­che­gok­aas

1 u. 25 min.
(77)
recept Ge­gril­de rood­baars­fi­let met to­ma­ten­sal­sa

Ge­gril­de rood­baars­fi­let met to­ma­ten­sal­sa

45 min.
(20)
recept Kaasloem­pi­aatjes met ver­se vij­gen­mo­jo

Kaasloem­pi­aat­jes met ver­se vij­gen­mo­jo

1 u. 50 min.
(33)
recept Sa­la­de met ge­roos­ter­de groe­ne as­per­ges

Sa­la­de met ge­roos­ter­de groe­ne as­per­ges

15 min.
(35)
recept Ge­krui­de ro­ze­ma­rijn-aard­ap­pel­part­jes met ro­de ui uit de
oven

Ge­krui­de ro­ze­ma­rijn-aard­ap­pel­part­jes met ro­de ui uit de oven

35 min.
(39)
recept As­per­ge­broc­co­li met an­sjo­v­i­so­lie

As­per­ge­broc­co­li met an­sjo­v­i­so­lie

10 min.
(15)
recept Ar­ti­sjok­bo­dems met krui­den­pu­ree

Ar­ti­sjok­bo­dems met krui­den­pu­ree

1 uur
(5)
recept To­fus­pies­jes met so­ja­jus op een bed­je van su­gar snaps

To­fus­pies­jes met so­ja­jus op een bed­je van su­gar snaps

55 min.
(15)
recept Pu­re-cho­co­la­de­muf­fins met cog­nac

Pu­re-cho­co­la­de­muf­fins met cog­nac

50 min.
(27)
recept Ra­ta­touil­le met munt

Ra­ta­touil­le met munt

15 min.
(14)
recept Gnoc­chi met Ita­li­aan­se krui­den en ge­roos­ter­de pa­pri­ka

Gnoc­chi met Ita­li­aan­se krui­den en ge­roos­ter­de pa­pri­ka

15 min.
(10)
recept No­ten­rijst met man­go en wa­ter­kers

No­ten­rijst met man­go en wa­ter­kers

20 min.
(3)
recept Tor­tel­lo­ni met wal­no­ten, pes­to en bleek­sel­de­rij

Tor­tel­lo­ni met wal­no­ten, pes­to en bleek­sel­de­rij

10 min.
(18)
recept Mi­ni­piz­za's met rood­lof en tijm

Mi­ni­piz­za's met rood­lof en tijm

45 min.
(4)
recept Gei­ten­kaas met vij­gen in port­si­roop

Gei­ten­kaas met vij­gen in port­si­roop

2 u. 5 min.
(38)
recept Exo­tisch fruitsor­bet­ijs

Exo­tisch fruits­or­bet­ijs

3 u. 20 min.
(22)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.