Bij winterrecepten denken we al snel aan soepen om mee warm te worden. Maar winter food = ook: traditionele stamppotten en stoof! Op Allerhande zijn er nog heel veel andere verrukkelijke en verrassende winterse gerechten. Zuurkoolplaattaart of een winters vegastoofje, bijvoorbeeld.

Soepen om warm van te worden
In de winter eten we maar wat graag soep. Daar krijg je het lekker warm van. En met een grote pan kun je meerdere dagen vooruit. Lekker toch? Zelf een soep brouwen kan je even bezig houden. Dus als je niet zo veel tijd hebt tover je snel en makkelijk een van deze winterse soepen op tafel.

Groenteshotje
In de winter liggen verkoudheid en griep op de loer. Gelukkig zijn er genoeg vitaminebronnen voorhanden. Boerenkool zit bijvoorbeeld boordevol vitamine A, C en K. Ook zuurkool is super goed voor je. Lekkere tip: groentesoep tussen de middag. Voor een extra groenteshotje en een beetje warmte.

Gepimpte pot
Stamppot kan anders: pimp hem eens met verrassende ingrediënten. Wil je wat pit in de pot? Voeg dan wat chorizo toe aan je zuurkoolschotel en je krijgt vanzelf een warme blos op je wangen. Stamppot uit de oven is ook heerlijk, de gekruide hazelnootjes maken het helemaal af.

Lees meer

Winterrecepten (4.893)

sorteer op
recept Bor­rel­bal­le­tjes van gei­ten­kaas

Bor­rel­bal­le­tjes van gei­ten­kaas

25 min.
(90)
recept Gei­ten­kaas­bui­del­tjes

Gei­ten­kaas­bui­del­tjes

2 u. 25 min.
(79)
recept Ker­rie­soep met wor­tel en ko­ri­an­der

Ker­rie­soep met wor­tel en ko­ri­an­der

15 min.
(76)
recept Ge­gril­de zalm met aard­ap­pel­sa­la­de

Ge­gril­de zalm met aard­ap­pel­sa­la­de

20 min.
(33)
recept Broc­co­li­sa­la­de

Broc­co­li­sa­la­de

15 min.
(59)
recept Piz­za met moz­za­rel­la en broc­co­li

Piz­za met moz­za­rel­la en broc­co­li

35 min.
(28)
recept Lin­zen­sa­la­de met ge­gra­ti­neer­de gei­ten­kaas

Lin­zen­sa­la­de met ge­gra­ti­neer­de gei­ten­kaas

15 min.
(44)
recept Broc­co­li­pu­ree met knof­look

Broc­co­li­pu­ree met knof­look

15 min.
(13)
recept Aard­ap­pel-kool­koek­jes met ca­mem­bert

Aard­ap­pel-kool­koek­jes met ca­mem­bert

25 min.
(17)
recept Har­ti­ge taart met ui, ba­con en Hüt­ten­kä­se

Har­ti­ge taart met ui, ba­con en Hüt­ten­kä­se

35 min.
(46)
recept Ea­sy oven­stoof met kip­drum­sticks en to­ma­ten­saus

Ea­sy oven­stoof met kip­drum­sticks en to­ma­ten­saus

45 min.
(15)
recept Rijk­ge­vul­de pom­poen met lin­zen, pad­den­stoe­len & gra­naat­ap­pel

Rijk­ge­vul­de pom­poen met lin­zen, pad­den­stoe­len & gra­naat­ap­pel

1 u. 25 min.
(3)
recept Ge­roos­ter­de bloem­kool­soep met wor­tel­pe­ter­se­lie & krui­den­olie

Ge­roos­ter­de bloem­kool­soep met wor­tel­pe­ter­se­lie & krui­den­olie

35 min.
(2)
recept Ro­mi­ge aard­ap­pel­pu­ree met pe­ter­se­lie & ci­troen

Ro­mi­ge aard­ap­pel­pu­ree met pe­ter­se­lie & ci­troen

25 min.
(1)
recept Zelf­ge­maak­te zuur­kool (ge­fer­men­teer­de wit­te kool)

Zelf­ge­maak­te zuur­kool (ge­fer­men­teer­de wit­te kool)

20 min.
(3)
recept Ro­de­kool­maal­tijd­soep met wit­te bo­nen, biet en wit­vis

Ro­de­kool­maal­tijd­soep met wit­te bo­nen, biet en wit­vis

25 min.
(24)
recept Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met ge­gril­de-groen­te­saus en kip

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met ge­gril­de-groen­te­saus en kip

15 min.
(23)
recept Truf­fels van rau­we ca­cao, go­ji bes­sen en aman­de­len

Truf­fels van rau­we ca­cao, go­ji bes­sen en aman­de­len

45 min.
(9)
recept Krui­di­ge ge­roos­ter­de pom­poen

Krui­di­ge ge­roos­ter­de pom­poen

1 u. 15 min.
(76)
recept Spa­ghet­ti met ro­mi­ge wit­lof

Spa­ghet­ti met ro­mi­ge wit­lof

15 min.
(429)
recept Wor­tel­stamp­pot met ve­ge­ta­ri­sche schnit­zels

Wor­tel­stamp­pot met ve­ge­ta­ri­sche schnit­zels

30 min.
(85)
recept In­di­a­se ka­bel­jauw­scho­tel

In­di­a­se ka­bel­jauw­scho­tel

20 min.
(15)
recept Griek­se stoof­scho­tel

Griek­se stoof­scho­tel

20 min.
(28)
recept Her­ten­bief­stuk met port­saus

Her­ten­bief­stuk met port­saus

25 min.
(258)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.