Bij winterrecepten denken we al snel aan soepen om mee warm te worden. Maar winter food = ook: traditionele stamppotten en stoof! Op Allerhande zijn er nog heel veel andere verrukkelijke en verrassende winterse gerechten. Zuurkoolplaattaart of een winters vegastoofje, bijvoorbeeld.

Soepen om warm van te worden
In de winter eten we maar wat graag soep. Daar krijg je het lekker warm van. En met een grote pan kun je meerdere dagen vooruit. Lekker toch? Zelf een soep brouwen kan je even bezig houden. Dus als je niet zo veel tijd hebt tover je snel en makkelijk een van deze winterse soepen op tafel.

Groenteshotje
In de winter liggen verkoudheid en griep op de loer. Gelukkig zijn er genoeg vitaminebronnen voorhanden. Boerenkool zit bijvoorbeeld boordevol vitamine A, C en K. Ook zuurkool is super goed voor je. Lekkere tip: groentesoep tussen de middag. Voor een extra groenteshotje en een beetje warmte.

Gepimpte pot
Stamppot kan anders: pimp hem eens met verrassende ingrediënten. Wil je wat pit in de pot? Voeg dan wat chorizo toe aan je zuurkoolschotel en je krijgt vanzelf een warme blos op je wangen. Stamppot uit de oven is ook heerlijk, de gekruide hazelnootjes maken het helemaal af.

Lees meer

Winterrecepten (4.901)

sorteer op
recept Snel­le pi­la­v met ge­gril­de ker­rie-to­nijn­steak

Snel­le pi­la­v met ge­gril­de ker­rie-to­nijn­steak

15 min.
(31)
recept Mi­ne­stro­ne met gar­na­len

Mi­ne­stro­ne met gar­na­len

35 min.
(16)
recept To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's ge­smol­ten gei­ten­kaas met se­sam­zaad­korst

To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's ge­smol­ten gei­ten­kaas met se­sam­zaad­korst

25 min.
(24)
recept Op­per­de­pop: flens­jes met spi­na­zie 1-2 jr

Op­per­de­pop: flens­jes met spi­na­zie 1-2 jr

25 min.
(14)
recept Me­di­ter­ra­ne oven­scho­tel met worst en pu­ree

Me­di­ter­ra­ne oven­scho­tel met worst en pu­ree

50 min.
(294)
recept Fran­se aard­ap­pel-kaaspu­ree

Fran­se aard­ap­pel-kaaspu­ree

30 min.
(90)
recept War­me ap­pel­punch met gem­ber

War­me ap­pel­punch met gem­ber

20 min.
(17)
recept To­nijn­steak met pe­per­saus

To­nijn­steak met pe­per­saus

25 min.
(90)
recept Smel­ten­de cho­co­la­de­ca­ke­jes

Smel­ten­de cho­co­la­de­ca­ke­jes

20 min.
(160)
recept Een­den­borst met krui­den­sa­la­de

Een­den­borst met krui­den­sa­la­de

10 min.
(64)
recept Gei­ten­kaas­taart­je

Gei­ten­kaas­taart­je

10 min.
(43)
recept Ge­ma­ri­neer­de zalm met wil­de se­sam­rijst

Ge­ma­ri­neer­de zalm met wil­de se­sam­rijst

20 min.
(37)
recept Pa­té brûlée

Pa­té brûlée

10 min.
(93)
recept Her­ten­bief­stuk met ro­de­kool en bal­sa­mi­co

Her­ten­bief­stuk met ro­de­kool en bal­sa­mi­co

30 min.
(95)
recept Buf­fel­moz­za­rel­la met pis­tou

Buf­fel­moz­za­rel­la met pis­tou

30 min.
(35)
recept Vis­fi­let in fij­ne krui­den­saus

Vis­fi­let in fij­ne krui­den­saus

30 min.
(17)
recept Pi­kan­te oes­ter

Pi­kan­te oes­ter

15 min.
(6)
recept Pas­tei­tjes met bos­uit­jes en cham­pig­nons

Pas­tei­tjes met bos­uit­jes en cham­pig­nons

30 min.
(51)
recept Biet­jes­sa­la­de met ge­roos­ter­de ha­zel­no­ten

Biet­jes­sa­la­de met ge­roos­ter­de ha­zel­no­ten

15 min.
(40)
recept Ra­vi­o­li met kal­koen in ci­troen­saus

Ra­vi­o­li met kal­koen in ci­troen­saus

15 min.
(144)
recept Ke­bab en ge­wok­te pa­pri­ka met kriel­tjes

Ke­bab en ge­wok­te pa­pri­ka met kriel­tjes

25 min.
(41)
recept Huis­ge­maak­te kip­pen­le­ver­pa­té

Huis­ge­maak­te kip­pen­le­ver­pa­té

1 u. 40 min.
(14)
recept Var­kens­haas met kap­per­tjes­jus

Var­kens­haas met kap­per­tjes­jus

45 min.
(41)
recept Sint-ja­kobs­schel­pen met mil­de knof­look­saus

Sint-ja­kobs­schel­pen met mil­de knof­look­saus

40 min.
(62)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.