Bij winterrecepten denken we al snel aan soepen om mee warm te worden. Maar winter food = ook: traditionele stamppotten en stoof! Op Allerhande zijn er nog heel veel andere verrukkelijke en verrassende winterse gerechten. Zuurkoolplaattaart of een winters vegastoofje, bijvoorbeeld.

Soepen om warm van te worden
In de winter eten we maar wat graag soep. Daar krijg je het lekker warm van. En met een grote pan kun je meerdere dagen vooruit. Lekker toch? Zelf een soep brouwen kan je even bezig houden. Dus als je niet zo veel tijd hebt tover je snel en makkelijk een van deze winterse soepen op tafel.

Groenteshotje
In de winter liggen verkoudheid en griep op de loer. Gelukkig zijn er genoeg vitaminebronnen voorhanden. Boerenkool zit bijvoorbeeld boordevol vitamine A, C en K. Ook zuurkool is super goed voor je. Lekkere tip: groentesoep tussen de middag. Voor een extra groenteshotje en een beetje warmte.

Gepimpte pot
Stamppot kan anders: pimp hem eens met verrassende ingrediënten. Wil je wat pit in de pot? Voeg dan wat chorizo toe aan je zuurkoolschotel en je krijgt vanzelf een warme blos op je wangen. Stamppot uit de oven is ook heerlijk, de gekruide hazelnootjes maken het helemaal af.

Lees meer

Winterrecepten (4.928)

sorteer op
recept Eend met 5 spi­ces, si­naas­ap­pel en gem­ber met pan­nen­koek­jes

Eend met 5 spi­ces, si­naas­ap­pel en gem­ber met pan­nen­koek­jes

2 uur
(14)
recept Her­ten­fi­let met krui­den­rub en ge­roos­ter­de aard­ap­pel en wor­tel

Her­ten­fi­let met krui­den­rub en ge­roos­ter­de aard­ap­pel en wor­tel

1 u. 30 min.
(9)
recept Ge­bak­ken ree­fi­let met bra­men-ro­ze­ma­rijn­jus & aard­pe­ren­pu­ree

Ge­bak­ken ree­fi­let met bra­men-ro­ze­ma­rijn­jus & aard­pe­ren­pu­ree

45 min.
(10)
recept Os­sen­staart­soep met krui­den­dum­plings

Os­sen­staart­soep met krui­den­dum­plings

5 u. 10 min.
(17)
recept Ge­stoof­de kalfs­wan­gen met ap­pel en aman­del­schaaf­sel

Ge­stoof­de kalfs­wan­gen met ap­pel en aman­del­schaaf­sel

2 u. 30 min.
(15)
recept Gar­na­len­cock­tail met avo­ca­do-krui­dendres­sing

Gar­na­len­cock­tail met avo­ca­do-krui­dend­res­sing

25 min.
(31)
recept En­tre­co­te met bier­jus, aard­ap­pel­pu­ree en ge­ka­ra­mel­li­seer­de pas­ti­naak

En­tre­co­te met bier­jus, aard­ap­pel­pu­ree en ge­ka­ra­mel­li­seer­de pas­ti­naak

30 min.
(94)
recept Cham­pig­nons met zoe­te-aard­ap­pel­koek­jes

Cham­pig­nons met zoe­te-aard­ap­pel­koek­jes

45 min.
(15)
recept Een­den­borst met een saus van prui­men en ste­ra­nijs

Een­den­borst met een saus van prui­men en ste­ra­nijs

1 u. 15 min.
(24)
recept Mat­cha lat­te

Mat­cha lat­te

20 min.
(19)
recept Bie­ten-cho­co­la­de­brow­nies

Bie­ten-cho­co­la­de­brow­nies

1 u. 10 min.
(41)
recept Bloem­kool­sa­la­de met spek­jes en pa­pri­ka

Bloem­kool­sa­la­de met spek­jes en pa­pri­ka

30 min.
(22)
recept Cho­co­bom­be

Cho­co­bom­be

13 u. 15 min.
(181)
recept Pom­poen-ko­kos­taart met pe­can­korst

Pom­poen-ko­kos­taart met pe­can­korst

1 u. 40 min.
(26)
recept Me­di­ter­ra­ne groen­te­taart

Me­di­ter­ra­ne groen­te­taart

2 u. 5 min.
(109)
recept Sa­la­de van ge­ma­ri­neer­de os­sen­haas

Sa­la­de van ge­ma­ri­neer­de os­sen­haas

6 u. 40 min.
(24)
recept Breek­brood­ro­zet met fon­due va­che­r­in mont d'or

Breek­brood­ro­zet met fon­due va­che­r­in mont d'or

2 u. 30 min.
(32)
recept No­ten­taart met zou­te ka­ra­mel

No­ten­taart met zou­te ka­ra­mel

5 u. 55 min.
(95)
recept Duim­af­druk­koek­jes

Duim­af­druk­koek­jes

2 u. 40 min.
(23)
recept Pi­can­ha met ro­de­wijn­saus en blau­we bes­sen

Pi­can­ha met ro­de­wijn­saus en blau­we bes­sen

1 uur
(23)
recept Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)

Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)

45 min.
(43)
recept Ge­bra­den kerst­kip met no­ten-vruch­ten­vul­ling

Ge­bra­den kerst­kip met no­ten-vruch­ten­vul­ling

1 u. 40 min.
(30)
recept Cous­cous met ka­kif­ruit, gei­ten­kaas en ha­ris­sa

Cous­cous met ka­kif­ruit, gei­ten­kaas en ha­ris­sa

20 min.
(16)
recept Zand­koek­jes met ha­zel­no­ten en spe­ce­rij­en

Zand­koek­jes met ha­zel­no­ten en spe­ce­rij­en

1 u. 20 min.
(13)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.