Ontbijt en lunch in één: dat is een brunch. Met deze recepten zet je een heerlijke brunch op tafel.

Het woord brunch is een samenstelling van de woorden breakfast en lunch.
Wanneer er voor het eerst werd gebruncht is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk deed men al aan brunchen in de 17e eeuw. Zeker is wel dat de Amerikanen de bedenkers zijn van de brunch.

Weekendbrunch
Een brunch leent zich uitstekend voor de weekenden met vrienden en familie. Vooral op zaterdag en zondag wordt er veel gebruncht. Het ideale tijdstip is tussen 11:00 en 14:00 uur.
Op de brunchtafel tref je altijd zoete én hartige gerechten. Verder kun je een brunch zo uitgebreid maken als je zelf wil. Wentelteefjes, fruit, quiche, sandwiches, muffins, salades, pancakes... Alles kan en mag. Maak er vooral een feestje van! In de kooklesvideo American pancakes bakken leer je er alles over.

Voorjaarsgevoel
Brunchen is misschien wel het gezelligst op een mooie lente- of zomerdag in de tuin of op het balkon. Dek de tafel feestelijk met mooie borden en glazen, servetten en zilveren bestek. En maak het helemaal af door een bos verse bloemen op tafel te zetten.

Drinken
Je kunt tijdens een brunch natuurlijk een heerlijke
smoothie serveren, maar koffie, thee, sinaasappelsap, melk, karnemelk en water zijn ook erg lekker om op tafel te zetten. Gebruik je mooiste karaffen en glazen. Het is ook een leuk idee om je gasten een welkomstdrankje te serveren bij binnenkomst. Bijvoorbeeld een perenspoom, zomerbowl of groene appel-ijsthee.

Lees meer

Brunch (225)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.