Ontbijt en lunch in één: dat is een brunch. Met deze recepten zet je een heerlijke brunch op tafel.

Het woord brunch is een samenstelling van de woorden breakfast en lunch. Wanneer er voor het eerst werd gebruncht is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk deed men al aan brunchen in de 17e eeuw. Zeker is wel dat de Amerikanen de bedenkers zijn van de brunch.

Weekendbrunch
Een brunch leent zich uitstekend voor de weekenden met vrienden en familie. Vooral op zaterdag en zondag wordt er veel gebruncht. Het ideale tijdstip is tussen 11:00 en 14:00 uur. Op de brunchtafel tref je altijd zoete én hartige gerechten. Verder kun je een brunch zo uitgebreid maken als je zelf wil. Wentelteefjes, fruit, quiche, sandwiches, muffins, salades, pancakes... Alles kan en mag. Maak er vooral een feestje van! 

Drinken
Je kunt tijdens een brunch natuurlijk een heerlijke smoothie serveren, maar koffie, thee, sinaasappelsap, melk, karnemelk en water zijn ook erg lekker om op tafel te zetten. Gebruik je mooiste karaffen en glazen. Het is ook een leuk idee om je gasten een welkomstdrankje te serveren bij binnenkomst. Bijvoorbeeld een perenspoom, zomerbowl of groene appel-ijsthee.

Lees meer

Brunch (245)

sorteer op
recept Kal­koens­and­wich met dra­gon­may­o­nai­se

Kal­koens­and­wich met dra­gon­may­o­nai­se

15 min.
(33)
recept Ei uit de oven met dra­gon

Ei uit de oven met dra­gon

20 min.
(43)
recept Wen­tel­punt­jes      

Wen­tel­punt­jes      

20 min.
(67)
recept Kwark­bol­le­tjes met boe­ren­kaas en ro­zen­bot­tel­jam

Kwark­bol­le­tjes met boe­ren­kaas en ro­zen­bot­tel­jam

1 u. 35 min.
(28)
recept Ge­kookt ei met se­sam­dip

Ge­kookt ei met se­sam­dip

15 min.
(14)
recept Frit­ta­ta met len­te­groen­ten

Frit­ta­ta met len­te­groen­ten

20 min.
(166)
recept Su­per­roer­ei­e­ren

Su­per­roer­ei­e­ren

20 min.
(48)
recept Flo­ren­tijn­se ei­e­ren

Flo­ren­tijn­se ei­e­ren

25 min.
(37)
recept Sco­nes met olij­ven en krui­den­room

Sco­nes met olij­ven en krui­den­room

40 min.
(66)
recept Rijst­sa­la­de met zwar­te bo­nen

Rijst­sa­la­de met zwar­te bo­nen

45 min.
(68)
recept Ome­let met to­maat en kaas

Ome­let met to­maat en kaas

15 min.
(50)
recept Ba­naan-ho­ning­brood­jes

Ba­naan-ho­ning­brood­jes

2 u. 25 min.
(98)
recept Har­ti­ge ha­ver­mout­pan­nen­koe­ken met spek en bies­look

Har­ti­ge ha­ver­mout­pan­nen­koe­ken met spek en bies­look

15 min.
(2)
recept Ha­ver­mout­pan­nen­koe­ken met ba­naan, ka­neel en ge­vries­droog­de fram­bo­zen

Ha­ver­mout­pan­nen­koe­ken met ba­naan, ka­neel en ge­vries­droog­de fram­bo­zen

15 min.
(4)
recept Ont­bijt­qui­ches & cho­co­la­de­crois­sant­jes

Ont­bijt­qui­ches & cho­co­la­de­crois­sant­jes

30 min.
(5)
recept Ster­brood met ge­rook­te zalm, kaas & ach­ter­ham

Ster­brood met ge­rook­te zalm, kaas & ach­ter­ham

18 min.
(2)
recept Brood­je kal­koen­fi­let met gei­ten­kaas & zoe­te mos­terd

Brood­je kal­koen­fi­let met gei­ten­kaas & zoe­te mos­terd

10 min.
(0)
recept Kleur­rij­ke groen­te­tos­ti

Kleur­rij­ke groen­te­tos­ti

10 min.
(5)
recept Heel Hol­land Bakt: olij­ven-tijm­brood

Heel Hol­land Bakt: olij­ven-tijm­brood

2 u. 45 min.
(16)
recept Muesli­brood

Mues­li­brood

2 u. 45 min.
(26)
recept Wal­no­ten­plaat­brood

Wal­no­ten­plaat­brood

1 u. 30 min.
(21)
recept Sa­la­de met ei en ri­vier­kreef­tjes

Sa­la­de met ei en ri­vier­kreef­tjes

20 min.
(117)
recept En­gel­se zalm­bo­ter

En­gel­se zalm­bo­ter

1 u. 5 min.
(15)
recept Tuin­bo­nenome­let met groe­ne as­per­ge­punt­jes

Tuin­bo­nenome­let met groe­ne as­per­ge­punt­jes

1 uur
(14)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.