Lekker vega, lekker geen vlees. Of je nu altijd vegetarisch eet of regelmatig een vleesloze dag inlast, met deze vegetarische recepten mis je het vlees echt niet.

Een dagje geen vlees
Steeds meer mensen – flexitariërs – kiezen ervoor regelmatig een dagje geen vlees te eten. Om dan een complete en gezonde vegetarische maaltijd op tafel te zetten, hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Maak bijvoorbeeld de miesalade met bimi, omelet en een pittige sojadressing. En ook de broccoli-spinazietaart of een spicy aardappelplaatpizza is minstens net zo smaakvol zonder vlees.

Vleesvervangers
Als je helemaal geen vlees en vis eet, kun je bepaalde voedingstoffen missen, zoals ijzer, vitamine B en eiwitten. Deze producten gewoon uit je menu schrappen is dus niet verstandig. Zorg dat je de belangrijkste voedingsstoffen vervangt, bijvoorbeeld door tofu, peulvruchten, noten en tempé (koek van soja). Of kies voor een echte vleesvervanger. Er is keus genoeg: van groenteschijven tot vegetarische schnitzels en van vega- gehaktballen tot uienburgers.

Lees meer

Ve­ge­ta­ri­sche re­cep­ten (4.046)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.