Vegetarische aspergegerechten
Vegetarische aspergegerechten

Vegetarische aspergegerechten

De beste vegetarische aspergegerechten? De allerlekkerste recepten met asperges vind je hier. Heerlijk met aardappel, ei en botersaus bijvoorbeeld.

Champignonragout met groene asperges
Champignonragout met groene asperges

Champignonragout met groene asperges

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 900 g aardappelschijfjes
  • 500 g diepvries groene asperges
  • 400 g champignons
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 bospaddenstoelenbouillontablet
  • 200 g zuivelspread bieslook light
  • 2 tl gedroogde tijm
Zet producten op mijn lijst
  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de houtachtige onderkant (3 cm) van de asperges. Snijd de champignons in kwarten.
  3. Verhit de boter in een hapjespan en bak de asperges en champignons 6 min. op hoog vuur. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de zuivelspread en tijm toe. Laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Schep af en toe om.
  4. Serveer de ragout met de aardappelschijfjes.