Cupcakerecepten met chocolade
Cupcakerecepten met chocolade

Cupcakerecepten met chocolade

Zin in cupcakes en zoek je de allerbeste recepten voor cupcakes met chocolade? Bekijk het overzicht. Heerlijk met noten, chocolate chips of espressosmaak.

Triple-nut-cupcakes
Triple-nut-cupcakes

Triple-nut-cupcakes

Ingrediënten

voor 12 porties
  • 1.5 el walnoten
  • 1.5 el hazelnoten
  • ongezouten cashewnoten
  • 125 g boter
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el halfvolle melk
  • 50 g witte chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 200 g extra pure chocolade
  • hagelmix
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • 12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
  2. Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Houd 12 cashewnoten achter voor de garnering en hak de rest grof.
  3. Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker lichtbruin en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de gehakte noten en witte chocolade erdoor.
  4. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
  5. Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Verhit ondertussen de slagroom in een steelpan maar laat niet koken. Doe de pure chocolade in een kom en schenk de hete slagroom erbij. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache minimaal 30 min. in de koelkast opstijven. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer met de cashewnoten en bestrooi met de hagelmix.