Taartrecepten met speculaas
Taartrecepten met speculaas

Taartrecepten met speculaas

Speculaastaart met peer
Speculaastaart met peer

Speculaastaart met peer

Ingrediënten

voor 10 personen
  • 4 Conference handperen
  • 1 el citroensap
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 100 g amandelspijs
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 g tarwebloem
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout
  • 100 g bakkersspeculaas
  • 5 el oranjemarmelade
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • mixer
  • rechthoekige taartvorm met losse bodem (35 x 12.5 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Schil de peren en halveer ze in de lengte. Laat het steeltje zitten, maar verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees van de peer met het citroensap.
  3. Klop in een kom de boter en amandelspijs met een mixer tot een romige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg al kloppend de bloem, speculaaskruiden en het zout toe en klop tot een mooi beslag. Verkruimel de speculaas en spatel dit door het mengsel.
  4. Vet de vorm in met wat boter en schep het beslag erin. Leg de peren erin, om en om en met de bolle kant naar boven. Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Haal na 40 min. uit de oven en bestrijk de bovenkant met de marmelade. Zet de taart nog 10 min. in de oven. Laat afkoelen in de vorm.