Ouderwets lekker, slagroomtaart. Zin om zelf een prachtige slagroomtaart te maken? Bekijk de recepten voor hulp en inspiratie.

Een echte klassieker, de slagroomtaart. Deze charmante verschijning bestaat uit lagen luchtige cake, in de patisserie biscuit of kapsel genoemd, afgewisseld met lagen room en jam. Vervolgens wordt de taart 'gemaskeerd' ofwel bedekt met een laag slagroom en verder versierd.

Luchtig beslag
Om het beslag goed te laten rijzen is het volgens van belang dat eerst de eieren en de suiker samen zo luchtig mogelijk worden geklopt. Pas daarna kun je de gezeefde bloem erdoor spatelen. Zó krijg je het mooiste, luchtigste resultaat.

Slagroom kloppen
Zorg ervoor dat niet alleen de slagroom goed koud is, maar ook de kom waarin je het gaat opkloppen. Door deze een half uurtje in de vriezer te zetten blijft 'ie goed koud en krijg je de beste stevige slagroom. Nu kun je de slagroom met een spatel over de lagen taart en de zijkant verdelen. Op de top van de slagroomtaart maak je met behulp van een spuitzak prachtige rozetten. Bekijk ook eens de video slagroom kloppen.

Versieren maar!
De klassieke slagroomtaart heeft meestal ook een laagje gehakte nootjes of amandelschaafsel rondom op de rand. Versieringen variëren verder van chocoladeflikken en allerlei soorten fruit zoals aardbeien, frambozen, blauwe bessen en kersen. Bekijk ook eens het thema taart voor meer inspiratie.

Mokkataart
De Hollandse slagroomtaart heeft een bijzonder en populair zusje: de mokkataart. De opbouw van de taart is bijna helemaal hetzelfde, maar in plaats van gewone slagroom wordt er een crème van mokka gebruikt. Mokka is niets anders dan koffiesiroop, ofwel koffie die wordt ingekookt met suiker. Deze taart versier je met chocoladekrullen, gehakte nootjes en mokkaboontjes bijvoorbeeld.

Lees meer

slagroomtaart recepten (5)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.