chocoladetaart recepten
chocoladetaart recepten

chocoladetaart recepten

Chocoladetaart bakken kan iedereen. Zeker met deze makkelijke recepten, handige video's en tips voor het beste resultaat. Aan de slag met chocoladebeslag!

Zebra-chocotaart
Zebra-chocotaart

Zebra-chocotaart

Ingrediënten

voor 12 personen
  • 330 g Dr. Oetker basismix biscuittaart
  • 5 middelgrote eieren
  • 50 ml kraanwater
  • 2 el cacaopoeder
  • 400 g melk chocopasta
  • 100 g Dr. Oetker chocolate chips
  • 125 g Dr. Oetker duo glazuur choco
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • handmixer
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Doe de biscuitmix, eieren en het water in een kom. Klop 1 min. met een mixer op de laagste stand en daarna 5 min. op de hoogste stand. Schep de helft van het beslag in een andere kom en meng met de cacaopoeder.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Schep 2 el licht beslag in het midden van de vorm. Schep vervolgens 2 el van het donkere beslag in het midden. Ga zo door tot beide soorten beslag op zijn. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 1 uur a“koelen op een rooster.
  4. Neem de taart uit de vorm en snijd overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met de chocoladepasta en verdeel de chocolate chips erover. Leg de bovenste helft van de taart erop. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk in een zigzaggende beweging over de taart. Laat in ca. 30 min. hard worden en serveer.