Chocoladetaart bakken kan iedereen. Zeker met deze makkelijke recepten, handige video's en tips voor het beste resultaat. Aan de slag met chocoladebeslag!

Zoete verleiding
Als Don Juan eetbaar was geweest, dan was hij vast chocolade. De verleidelijke aantrekkingskracht van chocolade is bijna geen enkele vrouw vreemd. Maar ook mannen mag je wereldwijd onder de grote schare fans rekenen. Niet verwonderlijk, want chocolade is romig, zacht en ontzettend veelzijdig. Of je het nu onverwerkt eet, of gebruikt in gebak, pudding, mousse of saus: chocolade is een lust voor alle zintuigen.

Beroemde chocoladetaarten
De beroemdste chocoladetaarten zijn de Oostenrijkse Sachertorte en de Duitse Schwarzwalder Kirschtorte. Beide taarten bestaan uit een basis van chocoladecake. De Sachertorte wordt gevuld met abrikozenjam en daarna bedolven onder een dikke laag donkere chocoladeglazuur. De Schwarzwalder Kirschtorte bevat lagen slagroom, kersen en natuurlijk een beetje kirschwasser, een Duits kersendestillaat dat in de regio van het Zwarte Woud een specialiteit mag heten.

Chocoladetaart maken
Er zijn een tal van manieren om chocoladetaart te maken, daar zijn geen strikte regels voor. Je kunt chocolade smelten, door het beslag mengen en meebakken. Of je kunt een gewone taartbodem van boterdeeg bakken en die vullen met een mengsel van slagroom en chocolade. Een ander woord voor zo'n chocolademengsel met slagroom en boter is ganache. Van ganache kun je een heerlijke romige laag maken om je taart mee te bedekken. Ook wordt het gebruikt als basis voor chocoladetruffels en bonbons.

Chocolade smelten
Om chocolade te smelten hak je het in eerst stukjes. Doe het in een vuurvaste kom en hang die in een net iets grotere pan met kokend water. Laat de chocolade al roerende smelten. Het is ook belangrijk dat chocolade niet in aanraking komt met water: in beide gevallen wordt de chocolade korrelig en moet je opnieuw beginnen. Deze manier van smelten noemen we au bain-marie. Bekijk het instructievideo au bain-marie smelten om te zien hoe dat moet.

Lees meer

cho­co­la­de­taart re­cep­ten (223)

sorteer op
recept Chocolademuffins met cranberry's

Cho­co­la­de­muf­fins met cran­ber­ry's

(73)
30 min.
recept Chocoladespekkoek

Cho­co­la­de­spek­koek

(507)
1 u. 45 min.
recept Chocoladekoekjes

Cho­co­la­de­koek­jes

(72)
1 u. 5 min.
recept Lactosevrije chocoladecake

Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke

(43)
35 min.
recept Chocolademacarons met hazelnootpasta

Cho­co­la­de­ma­ca­rons met ha­zel­noot­pas­ta

(16)
1 u. 50 min.
recept Chocolademadeleines met witte chocolade

Cho­co­la­de­ma­de­lei­nes met wit­te cho­co­la­de

(18)
2 u. 36 min.
recept Zwavelstokjes met chocolade

Zwa­vel­stok­jes met cho­co­la­de

(6)
55 min.
recept Chocolade-sandwich

Cho­co­la­de-sand­wich

(49)
20 min.
recept Chocolade-pecankoekjes

Cho­co­la­de-pe­can­koek­jes

(120)
35 min.
recept Chocolade-pindakaasbrownies

Cho­co­la­de-pin­da­kaas­brow­nies

(2)
1 u. 15 min.
recept Chocolade-empanadas met banaan en kokos

Cho­co­la­de-em­pan­a­das met ba­naan en ko­kos

(12)
2 u. 10 min.
recept Chocolade-kardemomcake

Cho­co­la­de-kar­de­mom­ca­ke

(149)
3 uur
recept Kruidnoten met witte chocolade en cacao

Kruid­no­ten met wit­te cho­co­la­de en ca­cao

(64)
1 u. 35 min.
recept Chocolade-biercake

Cho­co­la­de-bier­ca­ke

(11)
3 u. 25 min.
recept Chocolade-espressotaart

Cho­co­la­de-es­pres­so­t­aart

(142)
2 u. 45 min.
recept Vanille-ijstopping chocolade-abrikozen- pistache

Va­nil­le-ijstop­ping cho­co­la­de-abri­ko­zen- pis­ta­che

(7)
1 u. 10 min.
recept Witte chocolade-perencheesecake

Wit­te cho­co­la­de-pe­ren­chee­se­ca­ke

(388)
1 u. 10 min.
recept Chocolade petitfours met kersen

Cho­co­la­de pe­tit­fours met ker­sen

(60)
20 min.
recept Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret

Marsh­mal­low­koek­jes met cho­co­la­de en ha­gel­pret

(27)
1 u. 25 min.
recept Chocolade-serehtruffels

Cho­co­la­de-se­reh­truf­fels

(32)
1 u. 30 min.
recept Chocolade-cheesecake met banaan

Cho­co­la­de-chee­se­ca­ke met ba­naan

(438)
2 u. 45 min.
recept Chocolade-abrikozentaart

Cho­co­la­de-abri­ko­zen­taart

(76)
2 u. 15 min.
recept Frambozencakejes met witte chocolade

Fram­bo­zen­ca­ke­jes met wit­te cho­co­la­de

(482)
40 min.
recept Biscotti met cranberry en chocolade

Bis­cot­ti met cran­ber­ry en cho­co­la­de

(9)
4 u. 15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.